reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mnie nie boli ale z wklęsłego zrobił się już wypukły. Czytałam gdzieś o zaklejaniu pępka 🤔
Weekend i po weekendzie - u mnie 28 Tc 😁
8 kg na plusie, brak jakichs nieprzyjemnych dolegliwości prócz zgagi.
Jutro z rana badanie krwi i oby kolejny tydzień do przodu 💪
Ja też ostatnio żyje od tygodnia do tygodnia 😉 strasznie dużo się u nas dzieje, nie ogarniam się. Ale nie muszę się martwić o ciuszki na początek, bo dostanę od znajomych dużo, dostanę też przewijak. Więc coś z wyprawki zaczyna się kompletować. ;)

Jeeeeju dziewczyny jak tu zawsze uspakajam tak dzis chyba ja potrzebuje uspokojenia... pierwszy raz mialam skurcze przepowoadajace , ale to cała noc mnie męczyły, najpierw magnez, później no spa której jestem przeciwniczka do poki nie ma powodu , ale już tak mnie męczyły l, brzuch twardy dziecka nie czuć i wzięłam. Rano jak się obudziłam brzuch taki bezwladny, dziecka tez nie czuć więc co czekolada, cola i kawa z samego rana to dopiero gdzieś po godzinie się obudzila ... ja zwariuje ja stara chyba jestem już bo , ale i też w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości więc dla mnie to nowość ... A do tego od paru dni tak mnie bolinodcinek ledzwiowo-krzyzowy jak chodzę jeszcze ujdzie ale jak siądę lub się położę to dramat jakby mialo mnie rozerwać. Wizyta za 3 dni więc pierwszy raz będę mialam cala litanie do Pani doktor chyba się zdziwi :)

Ja też ostatnio żyje od tygodnia do tygodnia 😉 strasznie dużo się u nas dzieje, nie ogarniam się. Ale nie muszę się martwić o ciuszki na początek, bo dostanę od znajomych dużo, dostanę też przewijak. Więc coś z wyprawki zaczyna się kompletować. ;)
To tak jak u nas jeszcze w marcu bedzie wiadomo czy się przeprowadzamy czy nie to już w ogóle będzie szał... ja zaczynam sortować powoli ubranka po synku takie neutralne, resztę sprzedam i za to kupię małej cos z różowym akcentem. Też mi został tylko przewijak do zamówienia i takie typowo pielęgnacyjne rzeczy. Ostatnio na Prince dorwala 2 biustonosze w hm do karmienia to będę miec na szpital, a po domu mam z primarka jeszcze z pierwszej ciąży i też super się sprawdzaly. Ja planuje juz w 30 tc miec wszystko na top top poniewaz gdyby była przeprowadzka to będę miała na to głowę czysta z tą myślą że dziecko zaopatrzone.

@Lilka455 wiem coś na temat twqrdniejacego brzucha. Ale to nie skurcze przepowadajace. Te zaczynają się chyba po 35 tc. ;) to te znane skurcze BH (nie pamiętam tej nazwy). ;) ja mam je ciągle. Mówią że taki mój urok. Od 1.5 tygodnia jestem na spasmoline 3x1 A i tak się pojawiają. Magnez ciągle biorę. Najgorzej jest w nocy. Naprawdę zazdroszczę dziewczynom które mają brzobjawowa ciaze. U mnie ciągle coś boli. Krzyż i ledzwie to norma. 🙂 do tego dochodzi ból biodra o przechodzi na całą noge jak leze. No i spotkanie lonowe tak na dole. Masakra jakaś. Chodzę jak kaczka A to dopiero 25t5d ! Ja tutaj nie zwariować.

@mamahelenki92 ja też się załamalam wczoraj jak wyglądam. Aż głodna z tego nawet nie jestem !!! Wczoraj jak weszłam na wagę to myślałam że zawału dostanę!
Niby do niskich nie należę (176cm) ale zawsze wazylam koło 56-58 kg. A teraz już 10 kg więcej. Co prawda Przed ciaza dobilam do 63.5 ale to nie zmienia faktu że może założenie zamieszczenia się w 10-12 kg w ciąży staje się nierealne.!
Nogi takie opuchnięte. Tylek duży! Lo ludzie. Cieszę się , e nie jestem sama 😊

Cześć dziewczynki, u mnie odpukać od incydentu z soboty z twardnieniem brzucha na razie spokój, nic mi nie dolega, wcześniej też raczej w drugim semestrze miałam spokój. I oby tak zostało! Więc współczuję Wam i mam nadzieję, że te dolegliwości są przejściowe ✊
Ja dostałam ostatnio od znajomej dwie siaty ubrań po jej bliźniakach, chłopak i dziewczynka urodzeni w zeszłym roku w ale nawet jeszcze nie ich nie przeglądałam bo u mamy to jest. Muszę się za to zabrać, zrobić segregację i sprawdzić co mam dokupić jeszcze. Rzeczy typu łóżeczko, bujak, przewijak itp. mam po synku więc nie spieszę się ;)

reklama
@Lilka455 wiem coś na temat twqrdniejacego brzucha. Ale to nie skurcze przepowadajace. Te zaczynają się chyba po 35 tc. ;) to te znane skurcze BH (nie pamiętam tej nazwy). ;) ja mam je ciągle. Mówią że taki mój urok. Od 1.5 tygodnia jestem na spasmoline 3x1 A i tak się pojawiają. Magnez ciągle biorę. Najgorzej jest w nocy. Naprawdę zazdroszczę dziewczynom które mają brzobjawowa ciaze. U mnie ciągle coś boli. Krzyż i ledzwie to norma. 🙂 do tego dochodzi ból biodra o przechodzi na całą noge jak leze. No i spotkanie lonowe tak na dole. Masakra jakaś. Chodzę jak kaczka A to dopiero 25t5d ! Ja tutaj nie zwariować.

@mamahelenki92 ja też się załamalam wczoraj jak wyglądam. Aż głodna z tego nawet nie jestem !!! Wczoraj jak weszłam na wagę to myślałam że zawału dostanę!
Niby do niskich nie należę (176cm) ale zawsze wazylam koło 56-58 kg. A teraz już 10 kg więcej. Co prawda Przed ciaza dobilam do 63.5 ale to nie zmienia faktu że może założenie zamieszczenia się w 10-12 kg w ciąży staje się nierealne.!
Nogi takie opuchnięte. Tylek duży! Lo ludzie. Cieszę się , e nie jestem sama 😊
Kochana , ale skurcze przepowoadajace, a braxtona hicksa to to samo i mogą objawiać juz się po 20 tc ;) i z tyg na tydzień bardziej lub mniej dają o sobie znać;)

Ja co do wagi to w pierwszej ciąży strasznie dużo przytylam 20 kg bylam zalamana ile mnie kosztowało zeby to zrzucić to tragedia nie dane mi w genach szybko powrót do starej wagi, alezrzucilam 15 kg teraz mam 24 tc i 3 kg z czego jestem dumna moze uda mi się utrzymać wagę do porodu w granicy 70 kg, a nie jak ostatnio 76 ...

Do góry