reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Mnie nie boli ale z wklęsłego zrobił się już wypukły. Czytałam gdzieś o zaklejaniu pępka 🤔
Weekend i po weekendzie - u mnie 28 Tc 😁
8 kg na plusie, brak jakichs nieprzyjemnych dolegliwości prócz zgagi.
Jutro z rana badanie krwi i oby kolejny tydzień do przodu 💪
Ja też ostatnio żyje od tygodnia do tygodnia 😉 strasznie dużo się u nas dzieje, nie ogarniam się. Ale nie muszę się martwić o ciuszki na początek, bo dostanę od znajomych dużo, dostanę też przewijak. Więc coś z wyprawki zaczyna się kompletować. ;)

Jeeeeju dziewczyny jak tu zawsze uspakajam tak dzis chyba ja potrzebuje uspokojenia... pierwszy raz mialam skurcze przepowoadajace , ale to cała noc mnie męczyły, najpierw magnez, później no spa której jestem przeciwniczka do poki nie ma powodu , ale już tak mnie męczyły l, brzuch twardy dziecka nie czuć i wzięłam. Rano jak się obudziłam brzuch taki bezwladny, dziecka tez nie czuć więc co czekolada, cola i kawa z samego rana to dopiero gdzieś po godzinie się obudzila ... ja zwariuje ja stara chyba jestem już bo , ale i też w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości więc dla mnie to nowość ... A do tego od paru dni tak mnie bolinodcinek ledzwiowo-krzyzowy jak chodzę jeszcze ujdzie ale jak siądę lub się położę to dramat jakby mialo mnie rozerwać. Wizyta za 3 dni więc pierwszy raz będę mialam cala litanie do Pani doktor chyba się zdziwi :)

Ja też ostatnio żyje od tygodnia do tygodnia 😉 strasznie dużo się u nas dzieje, nie ogarniam się. Ale nie muszę się martwić o ciuszki na początek, bo dostanę od znajomych dużo, dostanę też przewijak. Więc coś z wyprawki zaczyna się kompletować. ;)
To tak jak u nas jeszcze w marcu bedzie wiadomo czy się przeprowadzamy czy nie to już w ogóle będzie szał... ja zaczynam sortować powoli ubranka po synku takie neutralne, resztę sprzedam i za to kupię małej cos z różowym akcentem. Też mi został tylko przewijak do zamówienia i takie typowo pielęgnacyjne rzeczy. Ostatnio na Prince dorwala 2 biustonosze w hm do karmienia to będę miec na szpital, a po domu mam z primarka jeszcze z pierwszej ciąży i też super się sprawdzaly. Ja planuje juz w 30 tc miec wszystko na top top poniewaz gdyby była przeprowadzka to będę miała na to głowę czysta z tą myślą że dziecko zaopatrzone.

@Lilka455 wiem coś na temat twqrdniejacego brzucha. Ale to nie skurcze przepowadajace. Te zaczynają się chyba po 35 tc. ;) to te znane skurcze BH (nie pamiętam tej nazwy). ;) ja mam je ciągle. Mówią że taki mój urok. Od 1.5 tygodnia jestem na spasmoline 3x1 A i tak się pojawiają. Magnez ciągle biorę. Najgorzej jest w nocy. Naprawdę zazdroszczę dziewczynom które mają brzobjawowa ciaze. U mnie ciągle coś boli. Krzyż i ledzwie to norma. 🙂 do tego dochodzi ból biodra o przechodzi na całą noge jak leze. No i spotkanie lonowe tak na dole. Masakra jakaś. Chodzę jak kaczka A to dopiero 25t5d ! Ja tutaj nie zwariować.

@mamahelenki92 ja też się załamalam wczoraj jak wyglądam. Aż głodna z tego nawet nie jestem !!! Wczoraj jak weszłam na wagę to myślałam że zawału dostanę!
Niby do niskich nie należę (176cm) ale zawsze wazylam koło 56-58 kg. A teraz już 10 kg więcej. Co prawda Przed ciaza dobilam do 63.5 ale to nie zmienia faktu że może założenie zamieszczenia się w 10-12 kg w ciąży staje się nierealne.!
Nogi takie opuchnięte. Tylek duży! Lo ludzie. Cieszę się , e nie jestem sama 😊

Cześć dziewczynki, u mnie odpukać od incydentu z soboty z twardnieniem brzucha na razie spokój, nic mi nie dolega, wcześniej też raczej w drugim semestrze miałam spokój. I oby tak zostało! Więc współczuję Wam i mam nadzieję, że te dolegliwości są przejściowe ✊
Ja dostałam ostatnio od znajomej dwie siaty ubrań po jej bliźniakach, chłopak i dziewczynka urodzeni w zeszłym roku w ale nawet jeszcze nie ich nie przeglądałam bo u mamy to jest. Muszę się za to zabrać, zrobić segregację i sprawdzić co mam dokupić jeszcze. Rzeczy typu łóżeczko, bujak, przewijak itp. mam po synku więc nie spieszę się ;)

reklama
@Lilka455 wiem coś na temat twqrdniejacego brzucha. Ale to nie skurcze przepowadajace. Te zaczynają się chyba po 35 tc. ;) to te znane skurcze BH (nie pamiętam tej nazwy). ;) ja mam je ciągle. Mówią że taki mój urok. Od 1.5 tygodnia jestem na spasmoline 3x1 A i tak się pojawiają. Magnez ciągle biorę. Najgorzej jest w nocy. Naprawdę zazdroszczę dziewczynom które mają brzobjawowa ciaze. U mnie ciągle coś boli. Krzyż i ledzwie to norma. 🙂 do tego dochodzi ból biodra o przechodzi na całą noge jak leze. No i spotkanie lonowe tak na dole. Masakra jakaś. Chodzę jak kaczka A to dopiero 25t5d ! Ja tutaj nie zwariować.

@mamahelenki92 ja też się załamalam wczoraj jak wyglądam. Aż głodna z tego nawet nie jestem !!! Wczoraj jak weszłam na wagę to myślałam że zawału dostanę!
Niby do niskich nie należę (176cm) ale zawsze wazylam koło 56-58 kg. A teraz już 10 kg więcej. Co prawda Przed ciaza dobilam do 63.5 ale to nie zmienia faktu że może założenie zamieszczenia się w 10-12 kg w ciąży staje się nierealne.!
Nogi takie opuchnięte. Tylek duży! Lo ludzie. Cieszę się , e nie jestem sama 😊
Kochana , ale skurcze przepowoadajace, a braxtona hicksa to to samo i mogą objawiać juz się po 20 tc ;) i z tyg na tydzień bardziej lub mniej dają o sobie znać;)

Ja co do wagi to w pierwszej ciąży strasznie dużo przytylam 20 kg bylam zalamana ile mnie kosztowało zeby to zrzucić to tragedia nie dane mi w genach szybko powrót do starej wagi, alezrzucilam 15 kg teraz mam 24 tc i 3 kg z czego jestem dumna moze uda mi się utrzymać wagę do porodu w granicy 70 kg, a nie jak ostatnio 76 ...

Do góry