reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Wedlug

Według lekarzy jest to niskie ryzyko i bym się nie martwiła ale te badania nie są wiarygodne bo przy niskim ryzyku też się rodzą dzieci chore w Polsce przy ryzyku wysokim powiedzmy 1:300 zaleca się aminiopunkcje, która nie bada wszystkich chorób genetycznych czy wad tylko te podstawowe trisomie.
Nikt i nic nie da nam 100% gwarancji, że dziecko jest zdrowe. Ważne jest by robić usg. Bądźmy być dobrej myśli 😊
Ja miałam ryzyko trisomi 21 1:12, jestem po aminiopunkcji. Wynik kariotyp prawidłowy ale ciągle myślę czy ok☹
Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze 😊 wiem że się martwisz bo to normalne ja przy swoim wyniku wariuje a co dopiero Ty ale wierzę że każda z Nas urodzi zdrowe i silne maluchy 😊

reklama
A kiedy u Was pojawiły się brzuszki dziewczyny ? Bo mi się zaczął 22 tydz ale brzuszka nie ma ( jedynie biodra mam szerokie ) natomiast po mnie nie widać tego 5 miesiąca i tak myślę czy to ma związek też z tym że mało odczuwam ruchy małego ??

A kiedy u Was pojawiły się brzuszki dziewczyny ? Bo mi się zaczął 22 tydz ale brzuszka nie ma ( jedynie biodra mam szerokie ) natomiast po mnie nie widać tego 5 miesiąca i tak myślę czy to ma związek też z tym że mało odczuwam ruchy małego ??
Ja jestem w 21 t.c. i dopiero teraz widać wystający brzuszek :)

Mi w pierwszej ciąży okolo 25 tyg wywalilo z dnia na dzień i bylam baaardzo szczupla, teraz mam od juz kilku dobrych tygodni wielki brzuch , ale tylko 2 kg na plusie z czego się cieszę bo w pierwszej ciąży mialam juz 5 kg wiecej;)

Mi w pierwszej ciąży okolo 25 tyg wywalilo z dnia na dzień i bylam baaardzo szczupla, teraz mam od juz kilku dobrych tygodni wielki brzuch , ale tylko 2 kg na plusie z czego się cieszę bo w pierwszej ciąży mialam juz 5 kg wiecej;)
To szacun jeśli chodzi o przytycie bo mi się już sporawo przytylo 😥 fakt nie należę do szczupłych i do grubszych osób taka pośrodku byłam.ale no nie wiem co mi się tak tyje....a co do brzucha pytam bo się dziwię martwię czy wszystko ok że to nie ma jeszcze 🙈 to moja pierwsza ciąża

To szacun jeśli chodzi o przytycie bo mi się już sporawo przytylo 😥 fakt nie należę do szczupłych i do grubszych osób taka pośrodku byłam.ale no nie wiem co mi się tak tyje....a co do brzucha pytam bo się dziwię martwię czy wszystko ok że to nie ma jeszcze 🙈 to moja pierwsza ciąża
Ojjj to zależy od osoby... Ja w pierwszej ciąży przytylam 10 kg. Teraz mam prawie 3 na plusie. A moja koleżanka, choć jest z natury bardzo szczupła w ostatniej ciąży przytyła 22 kg...

U mnie brzuszek się pojawił ok 17 tygodnia, z wagą jestem obecnie -5kg sprzed ciąży. Przed ciążą nadwaga. Teraz 20+4 i też mało czuje ruchy, podobno to normalne w pierwszej ciąży. Nie martw się, a jeśli się martwisz umów się na usg :)

Każdy mnie niby uspokaja że w pierwszej ciąży to normalne z tymi ruchami że nie są one jeszcze regularne i nie są dość silne ... Staram się zawsze gdy leżę wieczorem wyczuć no ale nie zawsze to się udaje albo czuje delikatnie bulgotanie

Hej. właśnie jestem po wizycie badania połówkowego. Z dzieciątkiem wszytko ok. Natomiast wyszło mi na nim że mam mięśniaka w okolicach cieśni. Wizytę mam u swojej dr za dwa dni. Czy ma któraś dziewyczyna coś podobnego?

reklama
Bardzo szybko, gdyby było lato to w 8 tygodniu już bym nie ukryła 😉 dobrze że były swetry i żakiety więc udało mi się w pracy powiedzieć w 12 tygodniu i już spodnie ciążowe musiałam ubrać bo w moich ciasno 😲 nie przytyłam aż tak bardzo bo 2 kg ale brzuszek jest spory i nawet w kurtka zimowa odstaje 😮 byle do wiosny... W poprzednich ciażach bardzo dużo przytyłam w pierwszej 23 a w drugiej 18, było to 15 i 13 lat temu 😉
Ważę teraz 62 😉

Do góry