reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
U mnie w dolnej granicy koło 12, miesiąc wcześniej była wyższa .
Przed ciąża 13,5 w ciąży 13,1 i jak narazie bez zmian ;)
U mnie kiedy spadała HGB i musiałam brać żelazo a mimo tego spadała to była córka 😉a kiedy wyniki super to syn 😉 teraz leci w dół i będzie córka na 100%
U mnie przed ciąża 13 a teraz 11,9🤔

U mnie ostatnio była 11,5... teraz biore 2 tabletki żelaza dziennie. Jutro mam badania krwi i zobaczymy co i jak 🙈

Nigdy nie słyszałam, że poziom hemoglobiny ma coś wspólnego z płcią dziecka :)
Jutor musze isc zrobic badania do rodzinnego lekarza i az się boję tych kolejek po świętach u nas nie ma pierwszeństwa kobieta w ciąży więc muszę się nastawić na 2/3 godziny czekania. Czeka mnie badanie wzroku, uszu, uzębienia, ekg i wywiad ... termin mialam do 20 tyg , ale ze byla przerwa świąteczną muszę zrobić jak najszybciej bo już 21 tc.

Hejka dziewczyny! Można jeszcze do Was dołączyć? :)
Odzywałam się tutaj raz czy dwa już wcześniej, ale obowiązki tak się namnożyły, że internet poszedł w odstawkę... Co do terminu, przerzucają mnie ciągle między końcem maja, a początkiem czerwca. Sprawy nie ułatwia fakt, że chodzę do 3 lekarzy, a właściwie do 3 poradni. Z OM wychodzi 28 maj, z usg genetycznego także, lekarz do którego prywatnie chodzę na usg raz mówił o 3 czerwca, raz o 1 czerwca... Więc nie nastawiam się już na żaden z terminów, liczę według OM i tego co wyszło na usg genetycznym w poradni badań prenatalnych.
Witam się więc w 20 tygodniu, konkretnie 19+4 :)

Nigdy nie słyszałam, że poziom hemoglobiny ma coś wspólnego z płcią dziecka :)
Jutor musze isc zrobic badania do rodzinnego lekarza i az się boję tych kolejek po świętach u nas nie ma pierwszeństwa kobieta w ciąży więc muszę się nastawić na 2/3 godziny czekania. Czeka mnie badanie wzroku, uszu, uzębienia, ekg i wywiad ... termin mialam do 20 tyg , ale ze byla przerwa świąteczną muszę zrobić jak najszybciej bo już 21 tc.
Czekanie w kolejce w sklepie to ja rozumiem, nie widać brzuszka jeszcze, nie każdy widzi, taka jest polityka sklepu.... ale jeśli mieszkasz w Polsce to kobieta w ciąży na badania ma pierwszeństwo zgodnie z ustawą a nie widzi mi się przychodni, jeśli nie respektują tego to należy zgłaszać takie przypadki do funduszu zdrowia😡 dotyczy również kobiet w połogu, kombatantów, dawców itd.
Ja naprawdę jestem spokojny człowiek i nie awanturuje się ale czekanie 2-3 h w kolejce to przesada. No chyba, że jedyny raz po glukozie 😉 Często siedzi się wśród chorych w takiej przychodni bo przecież nie wszyscy zdrowi i na badania....
Nie tylko my jesteśmy w ciąży czy później będziemy będą też kolejne kobiety, niech w końcu doczytają przepisy i się dostosują. Nie bez powodu ktoś je uchwalił 😉

reklama
Matko :)
Ja w pierwszej ciąży miałam całkiem spoko... do 8 msc pracowalam, mnóstwo energii itp. do 1.5 tyg przed porodem opiekowałam się jeszcze 3 letnia córeczka znajomej... Także z pierwszej ciąży mam super wspomnienia. Ale to było 5 lat temu [emoji85] A teraz... od pierwszych tygodni nie mam na nic siły [emoji87] Masakra jakas. Śmieje się, że chyba starość daje się we znaki :p
Mam to samo... :) łącznie z 5-latkiem w domu tylko,że syn ;)
Ps.lata jednak robią swoje...ja za niecale 4-msc kończę 40 :)

Do góry