reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Wedlug

Według lekarzy jest to niskie ryzyko i bym się nie martwiła ale te badania nie są wiarygodne bo przy niskim ryzyku też się rodzą dzieci chore w Polsce przy ryzyku wysokim powiedzmy 1:300 zaleca się aminiopunkcje, która nie bada wszystkich chorób genetycznych czy wad tylko te podstawowe trisomie.
Nikt i nic nie da nam 100% gwarancji, że dziecko jest zdrowe. Ważne jest by robić usg. Bądźmy być dobrej myśli 😊
Ja miałam ryzyko trisomi 21 1:12, jestem po aminiopunkcji. Wynik kariotyp prawidłowy ale ciągle myślę czy ok☹
Na pewno u Ciebie będzie wszystko dobrze 😊 wiem że się martwisz bo to normalne ja przy swoim wyniku wariuje a co dopiero Ty ale wierzę że każda z Nas urodzi zdrowe i silne maluchy 😊

reklama
A kiedy u Was pojawiły się brzuszki dziewczyny ? Bo mi się zaczął 22 tydz ale brzuszka nie ma ( jedynie biodra mam szerokie ) natomiast po mnie nie widać tego 5 miesiąca i tak myślę czy to ma związek też z tym że mało odczuwam ruchy małego ??

A kiedy u Was pojawiły się brzuszki dziewczyny ? Bo mi się zaczął 22 tydz ale brzuszka nie ma ( jedynie biodra mam szerokie ) natomiast po mnie nie widać tego 5 miesiąca i tak myślę czy to ma związek też z tym że mało odczuwam ruchy małego ??
Ja jestem w 21 t.c. i dopiero teraz widać wystający brzuszek :)

Mi w pierwszej ciąży okolo 25 tyg wywalilo z dnia na dzień i bylam baaardzo szczupla, teraz mam od juz kilku dobrych tygodni wielki brzuch , ale tylko 2 kg na plusie z czego się cieszę bo w pierwszej ciąży mialam juz 5 kg wiecej;)

Mi w pierwszej ciąży okolo 25 tyg wywalilo z dnia na dzień i bylam baaardzo szczupla, teraz mam od juz kilku dobrych tygodni wielki brzuch , ale tylko 2 kg na plusie z czego się cieszę bo w pierwszej ciąży mialam juz 5 kg wiecej;)
To szacun jeśli chodzi o przytycie bo mi się już sporawo przytylo 😥 fakt nie należę do szczupłych i do grubszych osób taka pośrodku byłam.ale no nie wiem co mi się tak tyje....a co do brzucha pytam bo się dziwię martwię czy wszystko ok że to nie ma jeszcze 🙈 to moja pierwsza ciąża

To szacun jeśli chodzi o przytycie bo mi się już sporawo przytylo 😥 fakt nie należę do szczupłych i do grubszych osób taka pośrodku byłam.ale no nie wiem co mi się tak tyje....a co do brzucha pytam bo się dziwię martwię czy wszystko ok że to nie ma jeszcze 🙈 to moja pierwsza ciąża
Ojjj to zależy od osoby... Ja w pierwszej ciąży przytylam 10 kg. Teraz mam prawie 3 na plusie. A moja koleżanka, choć jest z natury bardzo szczupła w ostatniej ciąży przytyła 22 kg...

U mnie brzuszek się pojawił ok 17 tygodnia, z wagą jestem obecnie -5kg sprzed ciąży. Przed ciążą nadwaga. Teraz 20+4 i też mało czuje ruchy, podobno to normalne w pierwszej ciąży. Nie martw się, a jeśli się martwisz umów się na usg :)

Każdy mnie niby uspokaja że w pierwszej ciąży to normalne z tymi ruchami że nie są one jeszcze regularne i nie są dość silne ... Staram się zawsze gdy leżę wieczorem wyczuć no ale nie zawsze to się udaje albo czuje delikatnie bulgotanie

Hej. właśnie jestem po wizycie badania połówkowego. Z dzieciątkiem wszytko ok. Natomiast wyszło mi na nim że mam mięśniaka w okolicach cieśni. Wizytę mam u swojej dr za dwa dni. Czy ma któraś dziewyczyna coś podobnego?

reklama
Bardzo szybko, gdyby było lato to w 8 tygodniu już bym nie ukryła 😉 dobrze że były swetry i żakiety więc udało mi się w pracy powiedzieć w 12 tygodniu i już spodnie ciążowe musiałam ubrać bo w moich ciasno 😲 nie przytyłam aż tak bardzo bo 2 kg ale brzuszek jest spory i nawet w kurtka zimowa odstaje 😮 byle do wiosny... W poprzednich ciażach bardzo dużo przytyłam w pierwszej 23 a w drugiej 18, było to 15 i 13 lat temu 😉
Ważę teraz 62 😉

Do góry