reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Spokojnie nawet to podstawowe ryzyko 1:596 to niskie ryzyko, czyli dobre. Drugie - skorygowane - jeszcze lepsze! :)
Wskazania do dalszych badan i podwyzszone ryzyko przyjmuje się w polse jesli jest ponizej 1:250 - 1:300 ale to mocno na wyrost. W innych krajach mniej niz 1:90 to dopiero wskazania do dalszej diagnostyki. Nie stresuj sie, bo to maluszkowi szkodzi:)

reklama
Spokojnie nawet to podstawowe ryzyko 1:596 to niskie ryzyko, czyli dobre. Drugie - skorygowane - jeszcze lepsze! :)
Wskazania do dalszych badan i podwyzszone ryzyko przyjmuje się w polse jesli jest ponizej 1:250 - 1:300 ale to mocno na wyrost. W innych krajach mniej niz 1:90 to dopiero wskazania do dalszej diagnostyki. Nie stresuj sie, bo to maluszkowi szkodzi:)
Bardzo dziękuję za odpowiedz 😊 już się trochę uspokoilam.😊 ja trochę z tych panikujacych jestem 🙈 wstyd się przyznać a bo to brzuch mi nie rośnie a bo to wyniki a bo to ruchów nie czuje 🙈

Dziewczyny a jak u Was z szyjką? W poprzednich ciazach skarcala mi sie szybko i teraz tez sie schizuje. Narazie jest 4 cm ale za.kazdym uklociem w pochwie ja juz panikuje. Czy tez czujecie takie uklocia? Za tydzień polówkowe, moze cos wiwcej sie dowiem.

Dziewczyny a jak u Was z szyjką? W poprzednich ciazach skarcala mi sie szybko i teraz tez sie schizuje. Narazie jest 4 cm ale za.kazdym uklociem w pochwie ja juz panikuje. Czy tez czujecie takie uklocia? Za tydzień polówkowe, moze cos wiwcej sie dowiem.
U mnie sie zrobił lejek i szczerze mówiąc nie zdziwiło mnie to, bo od sylwestra czułam właśnie kłócie i ciągnięcie, a to w pachwinach, a to gdzies w okolicy pęcherza moczowego. No i jeszcze obie główki są u mnie na dole, więc dodatkowo napierają. Ale od strony pochwy nie czuje nic.

Tak, czasami się zdarzają. Mówię o tym lekarzowi, ale on nie widzi nic niepokojącego.

Dziś mam dodatkową wizytę, bo przez ostatnie dwa dni pobolewal mnie brzuch, takie czasami bóle jakby jajników. Wolę iść sprawdzić, bo to takie dziwne.

Obudziłam się dziś rano i Młodego chyba obudziłam, bo się zaczął jakby rozciągac w brzuchu. To było fantastyczne uczucie. 😁 Az nie mogłam uwierzyć. I jeszcze obrócił się w poprzek, i coś czułam pod skórą, chyba główkę ♥️

Wiesz co, ja w kazdej ciazy czulam takie klucie. Co prawda na pozniejszym etapie bardziej, szczegolnie jak wstawalam z siedzenia. Teraz czasami juz mnie zakluje, ale delikatnie. Mowili, ze to normalne.

Ja byłam wczoraj u swojego ginekologa mówiłam mu, że mi dziwnie brzuch twardnieje ☹️ kiedy położyłam się do usg też mi się tak zrobilo a on dotknął i powiedział, że wszystko miękkie i to takie wrażenie jest ale jest ok 🤔macie tak? Czy to dzieciaki tak się rozpychają? Mam tak zawsze kiedy kładę się na plecach😲
Mała była odwrócona plecami i tylko kręgosłup i pupę widziałam 😊 jak bym chciała płeć poznać to nic z tego 😉

reklama
Też tak miałam. Pojechałam z bólem brzucha i właśnie tym twardnieniem. Położyłam się do badania i mówię do niego, że właśnie znowu mi się brzuch spial. A on zbadał i mówi, że tu nic twardego nie ma [emoji135] i w końcu sama zgłupialam [emoji848][emoji2368]
Ja byłam wczoraj u swojego ginekologa mówiłam mu, że mi dziwnie brzuch twardnieje [emoji3525] kiedy położyłam się do usg też mi się tak zrobilo a on dotknął i powiedział, że wszystko miękkie i to takie wrażenie jest ale jest ok [emoji848]macie tak? Czy to dzieciaki tak się rozpychają? Mam tak zawsze kiedy kładę się na plecach[emoji44]
Mała była odwrócona plecami i tylko kręgosłup i pupę widziałam [emoji4] jak bym chciała płeć poznać to nic z tego [emoji6]

Do góry