reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dzień dobry. Piękna, słoneczna niedziela u mnie się zapowiada :)
Kociaki biegają od rana, cieszą się słońcem, tylko spać nie dają ;)

Moja ulubiona pozycja do spania jest na brzuchu. Jak żyć?
Dokładnie, ja też uwielbiam na brzuchu, ale niestety już mi jest niewygodnie :( jak żyć, właśnie, jak żyć? ;)

Witam się niedzielne. My już po śniadanku. Moja pozycja do spania jedyna ukochana sprzed ciąży to oczywiście brzuch.. Teraz na lewym boku z reguły ale ciężko jest, na prawym to zaraz zgaga mnie dopada..... I przyznam że próbuje jeszcze na pół brzuchu z podwinieta noga... Hahahah, jak żyć. Miłego dzionka :)

Dziewczyny, czy często spicie na plecach? :)
To moja ulubiona pozycja do spania a czytałam, że w ciazy niekoniecznie jest odpowiednia...
Bardzo często, ale przed ciążą spałam na brzuchu. Po tym, jak miałam krwawienie to boję się spać na brzuchu. Wkręcam sobie, że to może zaszkodzić ;)
A jakie są normy w tym tygodniu?

U mnie bylo 152 w 12+1. Na dolnej granicy ale nadal w normie, gin nie widziała zastrzeżeń
Nie zapytałam o to...
Moja ulubiona pozycja do spania jest na brzuchu. Jak żyć?
Pamiętam jak w poprzedniej ciąży było mi ciężko na końcówce
Najlepiej mi się spało, jak opierałam brzuch o męża ;)
Śmigam coś zjeść

Dzień dobry w niedzielę !
Pogoda u nas barowa.
Dziecię dalo pospać do 9, na śniadanie jajecznica standardowo w niedzielę :)
Na obiedzie dziś mamy teściów, także bez odpoczynku powiem wam , że ja w ciąży nie lubię ludzi w domu haha nie wiem dlaczego, drażnią mnie. Normalnie na codzień uwielbiam jak ktoś wpada , ale w stanie błogosławionym ludzie mnie drażnią, bo się patrzą, głupoty grają i te swoje mądre rady, tysiące pytań, jakie imię, płeć,co teraz , jak mlody zareaguje na rodzeństwo, jak bym tylko ja byla na świecie w ciąży :D

Ja w ogóle nie lubię gości, na szczęście mamy ich mało [emoji2960]
Dzień dobry w niedzielę !
Pogoda u nas barowa.
Dziecię dalo pospać do 9, na śniadanie jajecznica standardowo w niedzielę :)
Na obiedzie dziś mamy teściów, także bez odpoczynku powiem wam , że ja w ciąży nie lubię ludzi w domu haha nie wiem dlaczego, drażnią mnie. Normalnie na codzień uwielbiam jak ktoś wpada , ale w stanie błogosławionym ludzie mnie drażnią, bo się patrzą, głupoty grają i te swoje mądre rady, tysiące pytań, jakie imię, płeć,co teraz , jak mlody zareaguje na rodzeństwo, jak bym tylko ja byla na świecie w ciąży :D

reklama
Czy którejś z mam po teście PAAP-A wyszło pośrednie zespołu Downa? Pośrednie ryzyko zespołu 1:1071 A ryzyko skorygowane 1:475. Czy jest się czym martwić ? Lekarz twierdzi że dziecko jest zbyt małe jak na swój wiek , gdyby termin porodu został przesunięty tydzień do przodu wszytsko byłoby w porządku. A na ten moment dziecko jest ciężko chore. Sama nie wiem co myśleć. Waga została źle wpisana w teście, czy ma to coś do rzeczy ? Parametry na USG w porządku. Krew miałam pobierana w 12 tygodniu a badanie USG w 13. Czy któraś mamusia miała podobną sytuację i wszytsko było w porządku ? Planuje konsultacje u jeszcze innego lekarza ale bardzo się tym denerwuje. Sama nie wiem czy mam się przejmować bo to tylko statystyki czy robić dodatkowe badania 😪😪😪

Do góry