Jaska.JDM
Fanka BB :)
Cześć Majóweczki!
Piszę tu pierwszy raz mam na imię Anastazja i jestem w 12 tc - termin na 25.05 podobno jutro mamy badania prenatalne i chyba szukam pocieszenia, bo troche sie denerwuje. Po pierwsze dlatego, ze boje sie co z nich wyniknie z niewiadomych przyczyn, moze troche dlatego, ze mialam w 8 tc podwyzszone TSH (3,53), a lekarka nawet mi nie powiedziala, bo wynikow mi nie dala (laboratorium wysyla wyniki do przychodni-wiem, dziwna polityka) i dopiero dostalam skierowanie do endo (przyczyny tez nie podala), ale wczoraj ze stresu pojechalam do laboratorium 24h na badanie i w tej chwili mam 2,33. A po drugie jestem mistrzem czarnych scenariuszy i wymyslam chyba juz w glowie jakies niestworzone rzeczy. Jutro Pani doktor, ktora bedzie wykonaywala badania jest tez endokrynologiem, wiec dowiem sie cos dalej.
Czy ktoras z Was miala moze podobne wyniki?
Dowiedzialyscie sie jaka plec na pierwszych prenatalnych?
Witaj. I spomojnie. Z tsh ja tak miałam. Endokrynolog zbadał ponownie i dał mi letrox 50 pół tab na czczo. Kiedy masz endokrynologa? Pamiętaj w PL masz prawo by przyjęli Cie w dniu zgloszenia lub muszą wyznaczyć termin w ciągu 7 dni. Nie zwlekaj z wizytą u endokrynologa.
Przy pierwszej ciąży piznałam na prenatalnych. Teraz to jeszcze nie znam a już po 1 prenatalnych.
Kto dziś wizytuje??
Ja dziś dzień w biegu. Zaraz budzę synka. I jedziemy do kilku lekarzy kontrolnie i wieczorkiem w domku dopiero.