reklama
U
użytkownik 180176
Gość
U mnie jeśli będzie chłopak to Adam. Na dziewczynkę jeszcze nie mamy pomysłu ,
milenka30
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny, zbieram się od miesiąca żeby się przywitać.
23 maja mam termin porodu trzeciego dzieciątka, totalna wpadka i powoli przyzwyczajamy się do tej myśli. Mam syna 12 lat i córka 5.
Ze względu na wiek 37 lat, mam skierowanie na prenatalne i właśnie bardzo boję się wyniku z krwi bo ryzyko idzie automatycznie w górę z powodu wieku +jeszcze poronienie.
Młodym mamom te testy dobrze wychodzą, starszym słabiej.
Madziolina powodzenia i daj znać.
23 maja mam termin porodu trzeciego dzieciątka, totalna wpadka i powoli przyzwyczajamy się do tej myśli. Mam syna 12 lat i córka 5.
Ze względu na wiek 37 lat, mam skierowanie na prenatalne i właśnie bardzo boję się wyniku z krwi bo ryzyko idzie automatycznie w górę z powodu wieku +jeszcze poronienie.
Młodym mamom te testy dobrze wychodzą, starszym słabiej.
Madziolina powodzenia i daj znać.
KINDERBUENOO88
Moja koleżanka dwa lata temu przeszła na dzielność gospodarcza. Taki zawód ( prawnik) w czerwcu urodziła, ale miesiąc przed już ( dopiero ) poszła na zwolnienie bo już jej było ciężko. Mamy październik a ona z zusu nie dostała pieniędzy jeszcze od czasów zwolnienia bo ciagle ma jakaś sprawę z zusem. Ogólnie ZUS twierdzi ze ona ta dzielność ma tylko po to by być w ciąży. To jest jakaś kpina. Dziewczyna po 30stce, dobrze zarabia, duże składki od dwóch lat a Ci jej nie chcą płacić.
carlas
Dzięki wszystkim za odpowiedzi odnośnie l4. Oczywiście mi chodziło o podstawowe czynności, bo ruszać się z miasta nie zamierzam na wakacje do Egiptu też się nie wybieram jak to jedna z Was mówiła o koleżance[emoji23][emoji23] ja dziś odrobinę lepiej się czuje, choć mdłości ciągle są i nie ustają. Mam nadzieję, że po pierwszym trymestrze się to zmieni i będzie lepiej [emoji42]
M
martie
Gość
Cześć! Czytam Was już od jakiegoś czasu, więc wypadałoby się w końcu przywitać
To moja pierwsza ciąża, termin mam na 14 maja. Wczoraj byłam na usg, dzidziuś ma 3cm i machał nóżkami i rączkami jak szalony
To moja pierwsza ciąża, termin mam na 14 maja. Wczoraj byłam na usg, dzidziuś ma 3cm i machał nóżkami i rączkami jak szalony
madziolina_p
Jestem właśnie po USG prenatalnym z dzieckiem wszystko w porządku ma prawie 6 cm z USG 12 tydzień plus 3 dni ale taki lekarz burak, ze szok. Pytam się ile wyniosła przezierność karkowa on mówi 1 i 9 Pytam się czy znalazł kość nosową powiedział że nie przyglądał się ale pytam czy znalazł czy nie znalazł a on że ze względu na złe warunki ogłoszenia czy coś w tym stylu nie szukał. Że mam jakiegoś mięśniaka na przedniej ścianie chociaż we wcześniejszych USG inny lekarz go nie widział i powiedział że on ogólnie nie ocenia wad genetycznych tylko robi pomiary i taka jest jego rola więc się teraz zastanawiam czy pójść jeszcze prywatnie do jakiegoś Chociaż ta przezierność jest w porządku i nie wiem czy że nie poczekam do wizyty za tydzień bo dopiero u lekarza zobaczę i zdjęcia dziecka i opis bo teraz mi nie dał.
Kiniawk
Mam w domu, Jasia i Olivie, teraz może będzie Leoś albo Laura. Teraz to już starszaki też chcą mieć coś do powiedzenia
Podczytuje Was tylko ostatnio.
Źle się jakoś czuje. Niewiem co mi jest, bo jak mi sąsiadka powiedziałam ciąża to nie choroba hihi.. Więc nie wiem co mi dolega [emoji14]
Powodzenia na wizytach, ja mam jutro przed 19..ale się stresuję
Podczytuje Was tylko ostatnio.
Źle się jakoś czuje. Niewiem co mi jest, bo jak mi sąsiadka powiedziałam ciąża to nie choroba hihi.. Więc nie wiem co mi dolega [emoji14]
Powodzenia na wizytach, ja mam jutro przed 19..ale się stresuję
reklama
Crazy Girl
Madziolina to usg prenatalne miałaś na NFZ?
Podziel się: