reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witajcie. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Jakie imiona się Wam podobają dla dzieci? U nas dla chłopca Mikołaj, Szymon, Maciej a dla dziewczynki najbardziej Wiktoria, Zuzanna, Emilia, Jaoanna. O ile u chłopca stawiamy na Mikołaja tak u dziewczynki.. kiedyś zawszę mi się marzylo Wiktoria a teraz sama nie wiem, mąż też będzie miał z tym kłopot jakir imię wybrać dla córki Do czasu aż poznamy płeć jeszcze daleko, okolice grudnia w warto miec swoje typy i wzięło mnie na myślenie ostatnio.

U mnie będzie Tola albo Kordian

reklama
Witajcie [emoji4]u nas w pracy byla dziewczyna ktora pojechala sobie na wakacje do egiptu na L4 ciazowym. Miala pozniej problem z wyplata zasilku i macierzynskiego. Takze 1tydzien,a ciagnelo,sie za nia strasznie. Uwazam, ze zwolnienie to zwolnienie, a nie wakacje w tym czasie. Oczywiscie nie mowie o podstawowych czynnosciach zyciowych hehe ale obysmy nie mialy zadnej kontroli i tego sie trzymajmy [emoji23][emoji23]

Co do imion to u nas Maksymilian i Bartłomiej, Jakub a dla dziewczynki Milenka i na tym pomyslow brak [emoji12][emoji12]

18.08 - zaczęłam plamić (6+4 tc)
Trwało to około 5/6 dni - normalnie tak jak okres. Beta spadła drastycznie z (20.08) 445 do 227 (22.08) - czyli praktycznie o połowę co dobę. 2.09 miałam owulacje (wg. kalendarzyka). Ja miałam od początku wtedy problem z tą bthcg...
W każdym razie też nie doczekałam się wizyty kontrolnej i w sumie się nie spodziewałam, że tak szybko zajdę znowu w ciąże :)
Ty masz bardzo wysoką tą betę i uważam, że możesz być w ciąży drugi raz, ale to wiadomo - musisz robić betę. Test ciążowy i tak wyjdzie na plus przy takiej wysokiej jaką masz. Aczkolwiek nie chce Ci robić nadziei, bo każdy organizm jest inny.
Jak u Ciebie z cyklem? W którym momencie jesteś?
Moje cykle trwają 29 dni. Poronienie zaczęło się 11.09 i trwało do 20.09. Gdyby spojrzeć na to jak na "normalną" miesiączkę to następny okres powinnam mieć 09.10. Rano byłam na bhcg tak więc zobaczę czy beta przyrasta, stoi w miejscu...bądź opada. Ok 13 powinnam mieć wyniki

Masakra co za pracodawca. Tez kiedys takiego mialam i po 8 latach odwazylam sie wreszcie odejsc z tego mobbingu.

Ja właśnie miałam szukać nowej pracy ale teraz ta ciąża. Aż znów mam strach jak jej powiem.. ehh ta kobieta jest straszna, miał sprawę o mobbing już.. a po tych kontrolach o w ogóle to straciłam do niej cały szacunek ( choć niewiele już go było )

@nianius Patrzy się na to jak na normalną miesiączkę :) rozumiem, że 9.10 okresu nie miałaś? Daj znać koniecznie !!

Ostatnia edycja:
Ja na szczęście nie podlegam pod ZUS a ciaza to nie choroba co nie oznacza ze można prace wykonywać każda. Nie mówię o pracy biurowej chyba ze stres ogromny ale nie można dźwigać i się przemęczać a wtedy wiadomo. Ciekawa jestem co gdybys kobieta wykonująca prace fizyczna nie była na zwolnieniu, pracodawca by wiedzial i coc by się stało. Odszkodowanie by zrujnowało takiego pracodawcę wiec ten który mądry przyjmuje zwolnienie a pozostali to matoly którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.

reklama
Mi już ZUS problemy robi [emoji854].

W trakcie macierzyńskiego zakład przejął inny pracodawca i z racji tego ,że byłam na macierzynskim chroniona to mnie przejął jako pracownika. No oczywiście ZUS ma ale i pracodawca ma wyjaśniać sprawę w zusie.

Do góry