reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Mi już ZUS problemy robi [emoji854].

W trakcie macierzyńskiego zakład przejął inny pracodawca i z racji tego ,że byłam na macierzynskim chroniona to mnie przejął jako pracownika. No oczywiście ZUS ma ale i pracodawca ma wyjaśniać sprawę w zusie.

reklama
Cześć dziewczyny, zbieram się od miesiąca żeby się przywitać.
23 maja mam termin porodu trzeciego dzieciątka, totalna wpadka i powoli przyzwyczajamy się do tej myśli. Mam syna 12 lat i córka 5.
Ze względu na wiek 37 lat, mam skierowanie na prenatalne i właśnie bardzo boję się wyniku z krwi bo ryzyko idzie automatycznie w górę z powodu wieku +jeszcze poronienie.
Młodym mamom te testy dobrze wychodzą, starszym słabiej.

Madziolina powodzenia i daj znać.

Moja koleżanka dwa lata temu przeszła na dzielność gospodarcza. Taki zawód ( prawnik) w czerwcu urodziła, ale miesiąc przed już ( dopiero ) poszła na zwolnienie bo już jej było ciężko. Mamy październik a ona z zusu nie dostała pieniędzy jeszcze od czasów zwolnienia bo ciagle ma jakaś sprawę z zusem. Ogólnie ZUS twierdzi ze ona ta dzielność ma tylko po to by być w ciąży. To jest jakaś kpina. Dziewczyna po 30stce, dobrze zarabia, duże składki od dwóch lat a Ci jej nie chcą płacić.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi odnośnie l4. Oczywiście mi chodziło o podstawowe czynności, bo ruszać się z miasta nie zamierzam :D na wakacje do Egiptu też się nie wybieram jak to jedna z Was mówiła o koleżance[emoji23][emoji23] ja dziś odrobinę lepiej się czuje, choć mdłości ciągle są i nie ustają. Mam nadzieję, że po pierwszym trymestrze się to zmieni i będzie lepiej [emoji42]

Jestem właśnie po USG prenatalnym z dzieckiem wszystko w porządku ma prawie 6 cm z USG 12 tydzień plus 3 dni ale taki lekarz burak, ze szok. Pytam się ile wyniosła przezierność karkowa on mówi 1 i 9 Pytam się czy znalazł kość nosową powiedział że nie przyglądał się ale pytam czy znalazł czy nie znalazł a on że ze względu na złe warunki ogłoszenia czy coś w tym stylu nie szukał. Że mam jakiegoś mięśniaka na przedniej ścianie chociaż we wcześniejszych USG inny lekarz go nie widział i powiedział że on ogólnie nie ocenia wad genetycznych tylko robi pomiary i taka jest jego rola więc się teraz zastanawiam czy pójść jeszcze prywatnie do jakiegoś Chociaż ta przezierność jest w porządku i nie wiem czy że nie poczekam do wizyty za tydzień bo dopiero u lekarza zobaczę i zdjęcia dziecka i opis bo teraz mi nie dał.

reklama
Mam w domu, Jasia i Olivie, teraz może będzie Leoś albo Laura. Teraz to już starszaki też chcą mieć coś do powiedzenia :)

Podczytuje Was tylko ostatnio.
Źle się jakoś czuje. Niewiem co mi jest, bo jak mi sąsiadka powiedziałam ciąża to nie choroba hihi.. Więc nie wiem co mi dolega [emoji14]

Powodzenia na wizytach, ja mam jutro przed 19..ale się stresuję :)

Do góry