L4 ciążowe to jest z kodeb B. Możesz nawet na wakacje pojechać. Niekiedy to choroba tylko niezdolność do pracy a bo Ci słabo kręci ci się e głowie masz duszności boli podbrzusze hormony buzują itpWłaśnie dziewczyny, jak to jest z tym l4 w czasie ciąży, do rozwiązania? . Niedługo zamierzam przejść na l4 ale sytuacja u mnie jest taka, że wychodzić rano i po południu i tak bym musiała po starszaka do przedszkola. Moj tż pracuje na zmiany i nie zawsze może zawieźć czy odebrać młodego. Jestem zielona w kwestii l4 ponieważ w pierwszej ciazy nie byłam wcale. Jak to się odbywa? Nie chciałabym też się ukrywać w domu 24h jak kret jeśli musiałabym coś załatwić ważnego. W sensie zaprowadzić - odebrać młodego i jakieś szybkie zakupy. Rozumiem, że żadne wyjazdy nie wchodzą w grę, pytam o codzienne rzeczy w razie kontroli i czy w ogóle taka może być?
reklama
Jaska.JDM
Fanka BB :)
L4 ciążowe to jest z kodeb B. Możesz nawet na wakacje pojechać. Niekiedy to choroba tylko niezdolność do pracy a bo Ci słabo kręci ci się e głowie masz duszności boli podbrzusze hormony buzują itp
Zgadza się i wystarczy że ginekolog wpisze w L4 adres np hotelu przykładowo w górach i osobno da Ci zaświadczenie że niby zaleca dla zdrowia lub/i nie widzi przeciwskazań.
Nie można takiego czegoś podważyć.
Jak lekarz zaleci ze klimat górski bądź morski pozytywnie wplynie bo cos... Słyszałam o takich przypadkach i kontrolę ZUS przeszło.
blue_ivy
A słyszałyście w ogóle, żeby któraś miała taką kontrolę? Ja myślę, że to głównie w przypadku prowadzenia własnej działalności, wtedy to faktycznie nawet na drugi dzień potrafią przyjść, mój gin miał taką pacjentkę. A tak to mega rzadko, najczęściej ktoś nasyła po prostu. Ja jestem na L4 chodzącym i choć aktualnie nie mam po prostu ochoty wychodzić z domu ze względu na samopoczucie, to ogólnie o kontroli w ogóle nie myślę
MB91
Moja siostra miała - kilka dni po wzięciu L4 (normalnie zatrudniona na uop). Nie było jej w domu ale napisała, że była u lekarza na kontroli i luzik (akurat faktycznie była na kontroli). Ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnej kontroli, a od 12 tc byłam na zwolnieniu i jeździłam normalnie z 3miasta do rodziców do wielkopolski.
Jaska.JDM
A słyszałyście w ogóle, żeby któraś miała taką kontrolę? Ja myślę, że to głównie w przypadku prowadzenia własnej działalności, wtedy to faktycznie nawet na drugi dzień potrafią przyjść, mój gin miał taką pacjentkę. A tak to mega rzadko, najczęściej ktoś nasyła po prostu. Ja jestem na L4 chodzącym i choć aktualnie nie mam po prostu ochoty wychodzić z domu ze względu na samopoczucie, to ogólnie o kontroli w ogóle nie myślę
W internecie dużo osób pisze o przypadkach kontroli.
Teraz słyszałam że zaostrzyli kontrole co do L4 w ciąży. Bo ciąża to nie choroba.
blondynka28
Witajcie. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Jakie imiona się Wam podobają dla dzieci? U nas dla chłopca Mikołaj, Szymon, Maciej a dla dziewczynki najbardziej Wiktoria, Zuzanna, Emilia, Jaoanna. O ile u chłopca stawiamy na Mikołaja tak u dziewczynki.. kiedyś zawszę mi się marzylo Wiktoria a teraz sama nie wiem, mąż też będzie miał z tym kłopot jakir imię wybrać dla córki Do czasu aż poznamy płeć jeszcze daleko, okolice grudnia w warto miec swoje typy i wzięło mnie na myślenie ostatnio.
Aurelka1994
Szefowa mojej mamy miała kontrolę, w połowie ciąży jakoś. Pracuje w aptece więc kontrolę się zdarzają.
Aurelka1994
U nas jak chłopiec to Maksymilian albo Nikodem. imion dla dziewczynki na razie nie biorę pod uwagę, mam nadzieję na chłopca [emoji2960][emoji4][emoji4][emoji4]
Witajcie. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Jakie imiona się Wam podobają dla dzieci? U nas dla chłopca Mikołaj, Szymon, Maciej a dla dziewczynki najbardziej Wiktoria, Zuzanna, Emilia, Jaoanna. O ile u chłopca stawiamy na Mikołaja tak u dziewczynki.. kiedyś zawszę mi się marzylo Wiktoria a teraz sama nie wiem, mąż też będzie miał z tym kłopot jakir imię wybrać dla córki Do czasu aż poznamy płeć jeszcze daleko, okolice grudnia w warto miec swoje typy i wzięło mnie na myślenie ostatnio.
reklama
Aurelka1994
I dzień dobry, za wizytujace trzymam kciuki. u mnie pranko już się pierze, obiad mam z wczoraj, porządek jeszcze od wczoraj [emoji23][emoji23] więc można leniuchiwać. Miłego dnia [emoji4]
Podziel się: