reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Madziolina masakra, ja mam mieć na NFZ u ponoć fajnej lekarki i doświadczonej. Ale też pewnie nie dostanę nic do ręki tylko wyślą do mojej gin prowadzącej.

Madziolina masakra, ja mam mieć na NFZ u ponoć fajnej lekarki i doświadczonej. Ale też pewnie nie dostanę nic do ręki tylko wyślą do mojej gin prowadzącej.
a najlepszy tekst- nie ocenialem kosci nosowej ze wzgledu na zle warunki usg... ale przeziernosc w normie to troche jestem spokojniejsza, poczekam do wizyty w piatek, chyba ze sie wkurze i pojde prywatbie jeszzce

Madziolina a przed usg pisałaś tu że od kości nosowej zależy czy jest zespół downa, a tu proszę dla lekarza to nie istotne .
Ja mam miesniaka 8 cm więc usg też jest trudne u mnie, obraz jest zamglony bo on cień daje.

Witam wszystkie nowe mamusie! [emoji8]
Mam w domu, Jasia i Olivie, teraz może będzie Leoś albo Laura. Teraz to już starszaki też chcą mieć coś do powiedzenia :)

Podczytuje Was tylko ostatnio.
Źle się jakoś czuje. Niewiem co mi jest, bo jak mi sąsiadka powiedziałam ciąża to nie choroba hihi.. Więc nie wiem co mi dolega [emoji14]

Powodzenia na wizytach, ja mam jutro przed 19..ale się stresuję :)
Taa ciąża nie choroba... ciąża czasami gorsza jest od choroby. [emoji28] Szczególnie jak codziennie się wymiotuje, a zdarzają się takie przypadki, że dziewczyny wymiotują do końca ciąży. Także grypa żoładkowa, która kończy się przeciętnie w ciągu tygodnia to przyjemność w porównaniu do ciąży. Nie mówie, że tak zawsze jest, ale z reguły ciąża wiąże się z różnymi dolegliwościami i mało która przechodzi przez cała ciąże gładko i bezobjawowo.
Oh.. jak ja kocham takie komentarze. A tekst ciąża to nie choroba działa na mnie jak płachta na byka. [emoji34]

Moja teściowa jest położna. Tzn była bo już na emeryturze i zna całą elite ginekolokow w naszym mieście i sama przestrzegała przed badaniami na NFZ. Na pewno są lekarze z powołaniem i przykładają się do wszystkiego ale niestety częściej spotykałam się z niemiłymi gburami że aż strach było o cokolwiek spytać.

Ja mam jutro. [emoji123][emoji106]

Rosołek się robi z wiejskiej kury [emoji4]

Jaki produkt u Was na topie ostatnio..?
U mnie wrócił pasztet ale taki swojski od teściowej [emoji6] i słoiki papryki marynowanej..

Co do l4 ja jestem już od połowy wrzen przez wymioty. Cały czas mecze się jeszcze z mdlosciami.. Anemia też robi swoje.
Kontroli absolutnie się nie boję bo jedyne co zastaną w domu to kanapa wyłożona kocami i poduszkami.. Bałagan wszechobecny..
Dojazd do pracy zajmuje mi 1h w jedną stronę. Ze względu na zawroty głowy i mroczki przed oczami boję się jeździć autem w dłuższą trasę niż pod szkołę 2 minuty od domu.Lekarz też uznał ze to zbyt niebezpieczne dla mnie. W pracy też wbrew pozorom stres.. Dawał mi się we znaki nawer jak nie byłam w ciąży. Pozycja lidera zobowiązuje.
BTW ciąża bliźniacza to ciąża powszechnie uznana za ciążę wysokiego ryzyka więc samo to już daje do myślenia.
Poza tym uwierzcie mi byłam już w,dwóch pojedynczych ciążach i ta różni się znacznie!

Do tego wahania hormonów i nie wiem co jeszcze ale na pewno słabe samopoczucie plus rozłąka w tym stanie z mężem pogorszyło mój stan psychiczny. Niestety mam skłonności do gorszego nastroju. Mam nadzieję że zaraz wszystko się uspokoi i jeszcze pocieszę się tym stanem. [emoji106]
Ale się wygadalam.. Uffff. Ulżyło..

Witam wszystkie nowe mamusie! [emoji8]Taa ciąża nie choroba... ciąża czasami gorsza jest od choroby. [emoji28] Szczególnie jak codziennie się wymiotuje, a zdarzają się takie przypadki, że dziewczyny wymiotują do końca ciąży. Także grypa żoładkowa, która kończy się przeciętnie w ciągu tygodnia to przyjemność w porównaniu do ciąży. Nie mówie, że tak zawsze jest, ale z reguły ciąża wiąże się z różnymi dolegliwościami i mało która przechodzi przez cała ciąże gładko i bezobjawowo.
Oh.. jak ja kocham takie komentarze. A tekst ciąża to nie choroba działa na mnie jak płachta na byka. [emoji34]

Brawo! Dokładnie tak samo myślę.[emoji4][emoji106]

reklama
Do góry