Crazy Girl
Fanka BB :)
Madziolina to usg prenatalne miałaś na NFZ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak, normalnie prenatalne, skierowanie od lekarza, a drugi wykonuje. Ale mam wrazenie, ze oni za kare robia to na nfz poprostuMadziolina to usg prenatalne miałaś na NFZ?
a najlepszy tekst- nie ocenialem kosci nosowej ze wzgledu na zle warunki usg... ale przeziernosc w normie to troche jestem spokojniejsza, poczekam do wizyty w piatek, chyba ze sie wkurze i pojde prywatbie jeszzceMadziolina masakra, ja mam mieć na NFZ u ponoć fajnej lekarki i doświadczonej. Ale też pewnie nie dostanę nic do ręki tylko wyślą do mojej gin prowadzącej.
Taa ciąża nie choroba... ciąża czasami gorsza jest od choroby. [emoji28] Szczególnie jak codziennie się wymiotuje, a zdarzają się takie przypadki, że dziewczyny wymiotują do końca ciąży. Także grypa żoładkowa, która kończy się przeciętnie w ciągu tygodnia to przyjemność w porównaniu do ciąży. Nie mówie, że tak zawsze jest, ale z reguły ciąża wiąże się z różnymi dolegliwościami i mało która przechodzi przez cała ciąże gładko i bezobjawowo.Mam w domu, Jasia i Olivie, teraz może będzie Leoś albo Laura. Teraz to już starszaki też chcą mieć coś do powiedzenia
Podczytuje Was tylko ostatnio.
Źle się jakoś czuje. Niewiem co mi jest, bo jak mi sąsiadka powiedziałam ciąża to nie choroba hihi.. Więc nie wiem co mi dolega [emoji14]
Powodzenia na wizytach, ja mam jutro przed 19..ale się stresuję
Witam wszystkie nowe mamusie! [emoji8]Taa ciąża nie choroba... ciąża czasami gorsza jest od choroby. [emoji28] Szczególnie jak codziennie się wymiotuje, a zdarzają się takie przypadki, że dziewczyny wymiotują do końca ciąży. Także grypa żoładkowa, która kończy się przeciętnie w ciągu tygodnia to przyjemność w porównaniu do ciąży. Nie mówie, że tak zawsze jest, ale z reguły ciąża wiąże się z różnymi dolegliwościami i mało która przechodzi przez cała ciąże gładko i bezobjawowo.
Oh.. jak ja kocham takie komentarze. A tekst ciąża to nie choroba działa na mnie jak płachta na byka. [emoji34]
no bo w 2 ciazach bylo jasne na usg... co za lekarz...Madziolina a przed usg pisałaś tu że od kości nosowej zależy czy jest zespół downa, a tu proszę dla lekarza to nie istotne .
Ja mam miesniaka 8 cm więc usg też jest trudne u mnie, obraz jest zamglony bo on cień daje.