reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A słyszałyście w ogóle, żeby któraś miała taką kontrolę? Ja myślę, że to głównie w przypadku prowadzenia własnej działalności, wtedy to faktycznie nawet na drugi dzień potrafią przyjść, mój gin miał taką pacjentkę. A tak to mega rzadko, najczęściej ktoś nasyła po prostu. Ja jestem na L4 chodzącym i choć aktualnie nie mam po prostu ochoty wychodzić z domu ze względu na samopoczucie, to ogólnie o kontroli w ogóle nie myślę :)

Ja miałam kilka kontroli. Ale wszystkie na wniosek pracodawcy także ten :)

reklama
Witajcie. Tego tematu jeszcze chyba nie było. Jakie imiona się Wam podobają dla dzieci? U nas dla chłopca Mikołaj, Szymon, Maciej a dla dziewczynki najbardziej Wiktoria, Zuzanna, Emilia, Jaoanna. O ile u chłopca stawiamy na Mikołaja tak u dziewczynki.. kiedyś zawszę mi się marzylo Wiktoria a teraz sama nie wiem, mąż też będzie miał z tym kłopot jakir imię wybrać dla córki Do czasu aż poznamy płeć jeszcze daleko, okolice grudnia w warto miec swoje typy i wzięło mnie na myślenie ostatnio.

U mnie będzie Tola albo Kordian

Witajcie [emoji4]u nas w pracy byla dziewczyna ktora pojechala sobie na wakacje do egiptu na L4 ciazowym. Miala pozniej problem z wyplata zasilku i macierzynskiego. Takze 1tydzien,a ciagnelo,sie za nia strasznie. Uwazam, ze zwolnienie to zwolnienie, a nie wakacje w tym czasie. Oczywiscie nie mowie o podstawowych czynnosciach zyciowych hehe ale obysmy nie mialy zadnej kontroli i tego sie trzymajmy [emoji23][emoji23]

Co do imion to u nas Maksymilian i Bartłomiej, Jakub a dla dziewczynki Milenka i na tym pomyslow brak [emoji12][emoji12]

18.08 - zaczęłam plamić (6+4 tc)
Trwało to około 5/6 dni - normalnie tak jak okres. Beta spadła drastycznie z (20.08) 445 do 227 (22.08) - czyli praktycznie o połowę co dobę. 2.09 miałam owulacje (wg. kalendarzyka). Ja miałam od początku wtedy problem z tą bthcg...
W każdym razie też nie doczekałam się wizyty kontrolnej i w sumie się nie spodziewałam, że tak szybko zajdę znowu w ciąże :)
Ty masz bardzo wysoką tą betę i uważam, że możesz być w ciąży drugi raz, ale to wiadomo - musisz robić betę. Test ciążowy i tak wyjdzie na plus przy takiej wysokiej jaką masz. Aczkolwiek nie chce Ci robić nadziei, bo każdy organizm jest inny.
Jak u Ciebie z cyklem? W którym momencie jesteś?
Moje cykle trwają 29 dni. Poronienie zaczęło się 11.09 i trwało do 20.09. Gdyby spojrzeć na to jak na "normalną" miesiączkę to następny okres powinnam mieć 09.10. Rano byłam na bhcg tak więc zobaczę czy beta przyrasta, stoi w miejscu...bądź opada. Ok 13 powinnam mieć wyniki

Masakra co za pracodawca. Tez kiedys takiego mialam i po 8 latach odwazylam sie wreszcie odejsc z tego mobbingu.

Ja właśnie miałam szukać nowej pracy ale teraz ta ciąża. Aż znów mam strach jak jej powiem.. ehh ta kobieta jest straszna, miał sprawę o mobbing już.. a po tych kontrolach o w ogóle to straciłam do niej cały szacunek ( choć niewiele już go było )

@nianius Patrzy się na to jak na normalną miesiączkę :) rozumiem, że 9.10 okresu nie miałaś? Daj znać koniecznie !!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na szczęście nie podlegam pod ZUS a ciaza to nie choroba co nie oznacza ze można prace wykonywać każda. Nie mówię o pracy biurowej chyba ze stres ogromny ale nie można dźwigać i się przemęczać a wtedy wiadomo. Ciekawa jestem co gdybys kobieta wykonująca prace fizyczna nie była na zwolnieniu, pracodawca by wiedzial i coc by się stało. Odszkodowanie by zrujnowało takiego pracodawcę wiec ten który mądry przyjmuje zwolnienie a pozostali to matoly którzy nie zdają sobie sprawy z konsekwencji.

Do góry