gochagosiaczek
Fanka BB :)
Wszystko zalezy od tego co masz wypisane w L4. Cyfra 1 oznacza - chory musi lezec, Cyfra 2 oznacza chory moze chodzic. Jest to na kazdym zwolnieniu. Ja np. 1 mialam po szpitalu przez 2tyg i absolutnie nigdzie sie nie wybieralam bo sama kadrowa ode mnie z firmy powiedziala, ze teraz zus ma zwolnienie od razu jak wystawia je lekarz i na kontrole moze przyjsc juz nastepnego dnia lub nawet tego samego. Jej sie zdarzylo, ze dziewczyne 3 dni przed porodem wzywali na kontrole, ale do siedziby zus. Takze jak masz wpisana 2 to spokojnie mozna chodzic [emoji4]Właśnie dziewczyny, jak to jest z tym l4 w czasie ciąży, do rozwiązania? . Niedługo zamierzam przejść na l4 ale sytuacja u mnie jest taka, że wychodzić rano i po południu i tak bym musiała po starszaka do przedszkola. Moj tż pracuje na zmiany i nie zawsze może zawieźć czy odebrać młodego. Jestem zielona w kwestii l4 ponieważ w pierwszej ciazy nie byłam wcale. Jak to się odbywa? Nie chciałabym też się ukrywać w domu 24h jak kret jeśli musiałabym coś załatwić ważnego. W sensie zaprowadzić - odebrać młodego i jakieś szybkie zakupy. Rozumiem, że żadne wyjazdy nie wchodzą w grę, pytam o codzienne rzeczy w razie kontroli i czy w ogóle taka może być?