koni
Zaangażowana w BB
Łącze się w bólu. Ja co prawda nie mam temperatury ale ja od 16 roku życia jak mialam 40 stopni gorączki przestam mieć temperature. Zatoki zawalone i ledwo dycham, niby paracetamol można ale ja na tak wczesnym etapie ciąży wole nie ryzykować wiec plukam zatoki 3 razy dziennie i psikam roztworem wody morskiej z dodatkiem eukaliptusa ale i tak jest masakra. Leżę już w łóżku od 3 dni i lepiej nic nie jest, wzięłam zwolnienie na jeszcze 2 dni wiec mam nadzieje że do soboty stane na nogi.Ja tak samo. Z jednej strony zrobiłabym ale znając siebie później bym się tylko niepotrzebnie zamartwiała. Co ma być to będzie, musimy myśleć pozytywnie!
Ja dziś już wariuje, byłam u znajomego lekarza przedwczoraj z przeziębieniem i niestety nic z poleconych rzeczy nie pomaga tabletki na gardło dla ciężarnych niby Costam pomagają ale najgorzej z katarem, boli mnie już od niego cała głowa przez zatoki i gorączka męczy [emoji26] zawsze byłam mało wrażliwa na paracetamol a teraz jak tylko on mi został to tragedia. Jak do jutra się nie poprawi to mam receptę na antybiotyk. Niby bezpieczny w ciąży ale zawsze źle znoszę antybiotyki [emoji26] no nic, ważne ze groszek zdrowy i tańczy jak szalony [emoji16]
Ja bym zrobiła a nawet powinnam ze względu na moje 36 lat ale tutaj oczywiście nie robia bo tutaj kobiety po 35 roku życia w ciąży to norma.No właśnie. Jak to jest z tym testem pappa. Robicie?
Ja tez mam hasi i niedoczynność, wiem ze tsh moze skakać ale ja bardzo dobrze znam swój organizm i wiem kiedy mi sie podnosi a dotego ciąża wiec wiem ze nie jest to jednorazowa sytuacja no ale zobaczymy, jak mnie do endo nie przyjma to w czwartek mam zrobić badanie krwi.Moja szwagierka choruje na hasimoto i jej endo mówił, że tsh potrafi podskoczyc przy nerwach, kilku nerwowych zabieganych dniach, przy chorobie, małej ilości snu itp
U mnie waga na razie stoi i cale szczęście bo ja przykosci wiec nie planuje za duzo przytyć, moj max to 8kg na które mogę sobie pozwolić a z racji choroby nawet mi sie jeść nie chce.Łączę się w bólu
na dzień dzisiejszy mam - 1kg od wagi startowej. Pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam tak samo.
Ale naskrobałyscie
Człowiek całe życie się uczy.. "Na umiałam się? Dziś cytowanie wielu wypowiedzi hihi też nie widziałam jak to robicie [emoji14]
Mnie też piersi urosły
boję się co z nich zostanie po 3 karmieniu.. Nic haha..
Leżę od godziny i patrzę na psiego patrola.. A Jaś w drugim pokoju!! Nie mam siły zmieniać kanały, a kunda udaje, że matki nie słyszy!!!
Ja mam wadę wzroku - 2,75 myślicie że też się muszę zbadać przed porodem?? Od lat mam taką samą, nic się nie zmienialo, ale w poprzedniej ciąży nie pomyślałam, żeby oczy przed porodem zbadać.. Hmmm..