reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Hej wrześniowa koleżanko [emoji4][emoji4][emoji4]
To ja może coś o nas na początek
Martabunia mnie zna[emoji8]
My 4 ciąża [emoji16]
Planowana. Trzy starsze córeczki
14,10 lat i roczna .
Hm..co jeszcze
Do lekarza idę po 21.09 bo narazie nie będzie serduszka słychać i mój dr mnie pogoni.....
Cóż
Zawroty głowy z rana i faza na majonez....

reklama
A ja mam taki mały problem. Mam córki 11 i 7 lat.. O ile ta młodsza kiedyś podczas rozmowy w stylu a co by było gdybysmu mieli jeszcze jednego maluszka ucieszyła się i zdecydowanie stwierdziła że ona będzie pomagać to starsza niestety wystrzeliła z tekstem "nigdy w życiu" i mocno się poirytowała.. No i tak się zastanawiam jak ja im mam to powiedzieć. Powiem szczerze że przykro mi ze tak zareagowała i mam stres co będzie teraz.. Moje dziewczyny niestety często sobie dokuczają chociaż jakby przyszło co do czego to obie będą za sobą murem..
Nie wiem naprawdę jak to rozegrać.. [emoji848][emoji853]

Tego się nie przeskoczy :) rozmowy i jeszcze raz rozmowy, albo czekać aż będą musiały to przyjąć czy tego chcą czy nie :) ja mam tylko co prawda syna który ma 5 lat ale jak go ostatnio podpytalam czy chciałby rodzeństwo, był wrzask i płacz, że on nie chce. Także mnie też to czeka mimo iż syn jest młodszy i jako jedyny... Też się obawiam jak to będzie ale musi to przyjac i koniec bo tak będzie, że pojawi się rodzeństwo :)

Tego się nie przeskoczy :) rozmowy i jeszcze raz rozmowy, albo czekać aż będą musiały to przyjąć czy tego chcą czy nie :) ja mam tylko co prawda syna który ma 5 lat ale jak go ostatnio podpytalam czy chciałby rodzeństwo, był wrzask i płacz, że on nie chce. Także mnie też to czeka mimo iż syn jest młodszy i jako jedyny... Też się obawiam jak to będzie ale musi to przyjac i koniec bo tak będzie, że pojawi się rodzeństwo :)
To prawda, myśle że im wcześniej powiecie tym lepiej. Dzieciaki będą miały więcej czasu na oswojenie się z tematem i przepracowanie tego, że będą miały rodzeństwo.

To ja może coś o nas na początek
Martabunia mnie zna[emoji8]
My 4 ciąża [emoji16]
Planowana. Trzy starsze córeczki
14,10 lat i roczna .
Hm..co jeszcze
Do lekarza idę po 21.09 bo narazie nie będzie serduszka słychać i mój dr mnie pogoni.....
Cóż
Zawroty głowy z rana i faza na majonez....
No nie źle [emoji16] gratulacje [emoji7]

Też mam obawy przed tym jakie będą relacje w rodzeństwie. Moja córka jest dość zazdrosna i to nie chodzi tylko o zabawki, ale też o inne dzieci. Kiedy biorę jakieś maleństwo na ręce to wpada w histerię. Mam nadzieję, że to tylko kwestia wieku i przejdzie (za chwilę kończy dwa lata).

Co do starszych dzieci to nie podpowiem, ale sama martwię się jak to będzie z moją Helenka. Jak bobo się urodzi to ona będzie miała 17-18 miesięcy. [emoji854]

Fajnie ,że grono się powiększa. To już mój drugi raz z tym forum. W pierwszej ciąży próbowałam się zaklimatyzowac na grupie na FB , jednak to nie ten klimat ;)

Jeśli nie które z was nie wiedzą , to jest aplikacją tego forum.

Dokładnie bardzo wygodna
Co do starszych dzieci to nie podpowiem, ale sama martwię się jak to będzie z moją Helenka. Jak bobo się urodzi to ona będzie miała 17-18 miesięcy. [emoji854]

Fajnie ,że grono się powiększa. To już mój drugi raz z tym forum. W pierwszej ciąży próbowałam się zaklimatyzowac na grupie na FB , jednak to nie ten klimat ;)

Bardzo wygodna tak apropo

reklama
Poza tym każdy ma prawo udzielać się gdzie chce[emoji6]

Wdrozycie się i tyle. Jak nie jedna mama przed nami

Do góry