reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
A powiedzcie mi, pijecie kawę? Czy zrezygnowałeścię?
Ja piję dwie filiżanki kawy z ekspresu z dodatkiem mleka. To moja jedyna i najgorsza używkach. Pytałam jednego lekarza i powiedział mi że bez przesady… Najważniejsze aby nie pić wiadrami. A jakie wy macie opinie na ten temat?
Można pić jak najbardziej. Póki co mam obrzydzenie i mi nie smakuje a piłam po dwie dziennie [emoji477]

Nie chce panikować ale cały czas mam jakiś śluz taki dziwny. Mokro strasznie. Mam wrażenie ze mi cieknie po nogach. Latam do toalety ciagle spanikowana. Wiem ze w ciąży śluz jest ale czy aż taki wodnisty jakiś?
Ogólnie śluz jest normalny w ciąży. Taki przezroczysty lub kremowy. Żółty może świadczyć o infekcji , a wyglądający jak serek świadczy często o grzybicy. Ja też mam ciągle uczucie mokra. Spokojnie.

Ja piję dwie filiżanki kawy z ekspresu z dodatkiem mleka. To moja jedyna i najgorsza używkach. Pytałam jednego lekarza i powiedział mi że bez przesady… Najważniejsze aby nie pić wiadrami. A jakie wy macie opinie na ten temat?
Ja też piję dwie kawy dziennie :) bez przesady, kawa nawet nie ma aż tyle kofeiny... Najważniejsze żeby energetyków i innego syfu nie pić. A poza tym ja mam niskie ciśnienie krwi, więc bez kawy jest ciężko. Jakby mi lekarz powiedział, że mam całkiem odstawić to bym go chyba wyśmiała ;)

Do tego czuje podbrzusze. Nie boli jakoś bardzo ale taki napiety od środka mam. Czy któraś z was tak ma? To 5 tydzień się zaczął.
To normalne. W ciąży jest większa ilość śluzu. Podbrzusze będziesz czuć, bo macica się powiększa :) to są normalne objawy, ja też tak mam i dużo innych dziewczyn też. Musisz się uspokoić i wyluzować :*

Ja od 1.5 tygodnia nie pije, odrzuciło mnie. Zupełnie mi nie smakuje, pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam tak samo.

od zawsze piłam czarną kawę, najmocniejszą jaką ekspres dawał i to hektolitrami. Teraz poszłam w drugą skrajność - piję mleko z kawą najsłabszą jaką ekspres daje. Mleko 300ml/ Kawa 25ml :D na max 3 szt. takie sobie pozwalam. Koło kawy to to nie stoi, ale muszę sobie wmawiać, że ta smaczna kawka postawi mnie na nogi.

Ja nie pije bo mi nie smakuje, gdyby było inaczej to bym piła [emoji846]
Myślę że to tylko Wasza sprawa.. Jeśli czujesz się gotowa. To Twoj wybór. Ja córkę urodzilam jak miałam 21 lat, dla mnie był to odpowiedni czas..
Dokładnie :)

reklama
OMG jak się rozpisały [emoji23]

Fajnie że jest nas aż tyle!

Ja zostaje tu. FB grupy jakieś takie chaotyczne są. Poza tym pomimo wszystko cenię prywatność [emoji4]

Co do aplikacji... Testowałam wiele..

Preglife fajny ale info raz na tydzień.

HiMommy extra. Codziennie szczypta informacji plus inne co tydzień. Lubię te przypomnienia codziennie rano [emoji106]

A tak na 100% to używam Ciąża+ bardzo dużo ciekawych i przydatnych informacji każdego dnia. Piękne animacje dzieciątka tydzień po tygodniu. To już mój codzienny rytuał rano. Pierwsza rzecz która czytam [emoji4]

Ja mam 32 lata. 11 i 7 letnie córcie. Planowaliśmy jeszcze jedno. Wyszły 2 [emoji85][emoji854] i trochę nam skomplikowaly plany ale nic nie jest tyle warte co dzieci! Żadna materialna rzecz nie jest w stanie zastąpić rodziny miłości.

Do góry