Dziewczyny, wszystko już mamy. Zweryfikowałyśmy kto co i jak - nie na podstawie ilości postów. Napiszemy regulamin wątku zamkniętego i oby nam służył
Chwała Wam za to![emoji1303][emoji257]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dziewczyny, wszystko już mamy. Zweryfikowałyśmy kto co i jak - nie na podstawie ilości postów. Napiszemy regulamin wątku zamkniętego i oby nam służył
Tak nam się wydaje. Zdaje się, że hormony uaktywniły coś u mnie. No chyba, że jeszcze coś wynajdą. Ale na razie badania nic nie wykazały.Ojej co to za uczulenie ? Zwiazane z ciążą?
Szczerze... Czytałam już tyle źródeł, że ciężko coś stwierdzić. Ja się ciągle w tym gubię bo każda strona, książka podają coś innego. Jedni, że zasiłek macierzyński to 1000 zł, a pieniądze za urlop macierzyński to średnia rocznych zarobków. Jedni podają, że się należy.... inni, że nie. Zwariować można.Przedłużenie umowy o pracę do dnia porodu a zasiłek macierzyński
Pracodawca ma obowiązek przedłużyć pracownicy umowę o pracę do dnia porodu. Czy po tym czasie przysługuje im zasiłek macierzyński? Sprawdź!poradnikprzedsiebiorcy.pl
Dziewczyny, ale urlop macierzyński to nie to samo co zasiłek macierzyński z tego co się orientuję. Urlop jest wyliczany z średniej rocznych zarobków, a zasiłek ma chyba niższą wartość. W przyszpadku osób, które mają przedłużoną umowę do dnia porodu tylko, nie przysługuje już urlop macierzyński tylko zasiłek macierzyński
Szczerze... Czytałam już tyle źródeł, że ciężko coś stwierdzić. Ja się ciągle w tym gubię bo każda strona, książka podają coś innego. Jedni, że zasiłek macierzyński to 1000 zł, a pieniądze za urlop macierzyński to średnia rocznych zarobków. Jedni podają, że się należy.... inni, że nie. Zwariować można.
@KINDERBUENOO88 kocham newbie , kupuje tam spodnie i bluzki dla synka ( już teraz ostatni rozmiar chociaż on szczupły to mu starczy na rok-dwa). A dla dziewczynek to w ogóle są cuda.
A znasz lindex? też mają fajne wzory
@AtomicTOY Newbie warto szukać w lumpach. Są stare kolekcje i za kilka zł można kupić rzeczy prawie jak nówki.
Zaraz będziesz bardzo szczęśliwa bo będzie po wszystkim i zobaczysz swoją zdrowa dzidzieOj dziewczyny stres jest. Ja godzinę temu pobranie A teraz czekam na Usg, aż mi słabo ze stresu...
No to dobrze wiedzieć. Choć szczerze Wam powiem, że nawet w aktualnych książkach spotkałam się z tym, że urlop macierzyński nie należy się pracownicy, której umowa kończy się z dniem porodu. No można serio oszaleć. Ja się cieszę, że mam jeszcze umowę miesiąc po porodzie..Zasilek macierzynski 1000zl nalezy sie osoba niepracujacym lub pracującym którym z zarobków wyszedlby nizszy
Taaak bo ja nie odpisywałam, tylko wrzucam co jakiś czas listę z aktualizacją to na serio prawie 70 wiadomości + forum na bieżąco - nie dałoby rady.Pisałam do Ciebie o dodanie do grupy zamkniętej ale nie dostałam żadnej odpowiedzi