reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Czesc dziewczyny 😀 sloneczko pieknie świeci 🌝☀normalnie niedługo bym koszyczek świeciła 🐰🐥🥚 a tutaj wiecej luzu.
Spie juz drugą noc okropnie. Dretwieja mi stawy. Biodra po bokach. Bol niesamowity. Musze sie polozyc na wznak i wyprostować nogi ale wtedy mi sie macica napina. Ech. Opuchniete dłonie mam ... czy to normakne ze tak biodra bola 😔
Mam to samo , jeszcze syn z nami spi od polowy nocy wedruje do nas i oczywiście do mamusi się tuli a ja ubieram, tu boli tu puchnie on kopa da , zwariowac mozna 😁🙄

reklama
Moj najmlodszy tez spi z nami, ale ze ostatnio tak bardzo mnie ten zespol niespokojnych nog meczy to pomimo, ze on sie normalnie sam nie budzi to ja go budze. Zaczelam wiec uciekac do salonu i on spi z tata.
Mam to samo , jeszcze syn z nami spi od polowy nocy wedruje do nas i oczywiście do mamusi się tuli a ja ubieram, tu boli tu puchnie on kopa da , zwariowac mozna [emoji16][emoji849]

Współczuję 😥
Mnie tak rwą kolana w nocy i ręka.. Nie wiem co się stało od tygodnia nie umiem nią poruszyć. Wystarczy że się chce przykryć a tu taki ból przeszywający od nadgarstka po łokieć 🙈
O opuchliznie nawet nie wspominam 🤷‍♀️
No kolana i cale biodra. ! Szok. Ja to sie cieszę jak juz slonce wstanie że też mogę wstać ;) u mnie dzisiaj 36+3 podobno 9 miesiac jeat po to aby kobieta nie chciala byc juz w ciąży 😂
Witaj. U mnie rowniez kolejna noc z bolem biodra poprostu szalu dostaje. Juz nie mam pomyslow na pozycje zeby sie wyspac. Dzis 34 plus 2 jeszcze troche...bo w 37 tyg do szpitala
Jejku czasem juz zazdroszczę. Ja w przyszla srode zaczybam 37 tc. Czasem to bym juz chciała mieć Malutka przy sobie. ;)

Dziewczyny wczoraj raczej decyzja podjęta, ze u nas corka bedzie Miłka (Miłosława) ❤ nie wiem czy sie przyzwyczaje bo miala byc albo Mirka albo Lidka, ale mysle ze bedzie jej pasowac to imie ;) mamy kuzynke Milke u siebie ale jednak ppstanowilam się tym nie przejmować 😄 ale nie bylabym sobą jakbym mezowi nie kazala do niej dzwonic i uprzedzic ja 😊😅

Ja dziś 35tc zaczynam takze jeszcze dobry miesiąc przedemna z jednej str mam już dość, a z drugiej chce żeby poczekają do terminu może juz wszystko wróci do normy i na ten upragniony spacer bedzie można wychodzić, już nie wspomne o przedszkolach , że te prywatne pootwieraja od czerwca to by mi ulzylo bo państwowe od września otwierają, mogą chodzić tylko tę dzieci co oboje rodziców pracuje. Jak mała wszystkie pierwsze szczepienia wezmie i bedzie z nia w porządku , a otworzą granice to od lipca do poki nie będziemy mieli kolejnych wizyt spadam do Polski <3 jak tutaj mają cudowna służbę zdrowia dla dorosłych to peditrzy to tragedia totalna ja z dzieckiem do Pl jeździłam do zeby mi porządnie zbadał dziecko 😁🙈🤦‍♀️

Cześć ja jutro zaczynam 34 tydzień i pewnie mimo tego pessara szybko u mnie nie pójdzie. Pierwszy poród miałam wywoływany po tygodniu, teraz od założenia krążka skurcze mam sporadyczne, nic mnie nie boli , koło 37 pewnie zdejmą mi pessar i wtedy zobaczymy, chciałabym żeby od razu ruszyło bo to wywoływanie nie wspominam za dobrze.
Za waszą radą tez sobie zamówiłam butelkę daffi , będzie mniej do targania, Spakowałam już swoją torbę i małego i za dużo tam już miejsca nie ma, kosmetyczkę też mam spakowaną, kosmetyki przelane do podróżnych buteleczek i tylko szczoteczkę dorzucić i gotowa.
W czwartek mam wizytę, i lekarz mówił coś o gbs, pewnie pobierze w gabinecie a potem to nie wiem, zadzwonię we wtorek i się dopytam co mam jeszcze zrobić.
A zaraz po ogarnięciu chaty zabieram się za sernik z gotowanego mleka i święta można zacząć :)

Ja dziś 35tc zaczynam takze jeszcze dobry miesiąc przedemna z jednej str mam już dość, a z drugiej chce żeby poczekają do terminu może juz wszystko wróci do normy i na ten upragniony spacer bedzie można wychodzić, już nie wspomne o przedszkolach , że te prywatne pootwieraja od czerwca to by mi ulzylo bo państwowe od września otwierają, mogą chodzić tylko tę dzieci co oboje rodziców pracuje. Jak mała wszystkie pierwsze szczepienia wezmie i bedzie z nia w porządku , a otworzą granice to od lipca do poki nie będziemy mieli kolejnych wizyt spadam do Polski <3 jak tutaj mają cudowna służbę zdrowia dla dorosłych to peditrzy to tragedia totalna ja z dzieckiem do Pl jeździłam do zeby mi porządnie zbadał dziecko 😁🙈🤦‍♀️
W Austrii otwierają szkoły dopiero od września ? :O To możliwe, że u nas tez się nie zapowiada aby otworzyli wcześniej. A miałam cichą nadzieję, że już po majówce będą otwarte przedszkola.

Ja to z kolei liczę, że nie otworzą szkół i przedszkoli, aż nie będzie bezpiecznie. My nie puszczaliśmy dzieci już od zakończenia ferii, bo się bałam o nie i na pewno nie puszczę do końca roku szkolnego, nawet jeśli otworzą, a nadal będzie jak jest. Trudno, zaległości zaległościami, ale zdrowie ważniejsze.

Mamy juz babke jedna, ciasto z bezą i sałatke jarzynową... teraz chwila relaksu i zrobie jeszcze czekoladową babkę 🤤

reklama
W Austrii otwierają szkoły dopiero od września ? :O To możliwe, że u nas tez się nie zapowiada aby otworzyli wcześniej. A miałam cichą nadzieję, że już po majówce będą otwarte przedszkola.
Narazie jest powiedziane, że maturzyści zaczynają i ci co mają egzaminy od maja, reszta ma czekać i są przecieki ze rodzice dostają materiały juz na cały maj na maila więc watpie zeby dzieciaki wróciły do szkoły w czerwcu bo to i tak końcówka nauki.

Do góry