reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Karolinka, pomysl o dziecku. Musisz jeść i dbać o siebie dla niego. Zrob sobie dobrą herbatkę, włącz dobry film. :*
Próbuję wstać muszę się jakiś ogarnąć .. ale najgorsze jest to ze wbiłam sobie do tej mojej tępej głowy że mój mały się urodzi z ZD wiem nie czyta nic się w necie nie można tego przewidzieć ale no gdzieś przed samym porodem sobie ubzdurakam takie coś ....muszę się ogarnąć bo jutro sąsiad przychodzi łóżeczko składać więc trochę posprzątać trzeba ...

Zazdroszczę Wam że macie takie dobre humory ....ja mam jakąś handre od soboty nie nam sił na nic 😟 ani wstać z łóżka ani zjeść poprostu wegetuje ....już nie mówiąc o tym że czarne myśli mnie nie opuszczaja
Tak czasem po prostu jest. Ja niestety też mam często takie dni, w których "bez kija nie podchodź". Nachodzą mnie czarne myśli. Na fcb jak przeglądam posty, to szybko przewijam te z chorymi dziecmi. Nie mogę po prostu na to poradzić, boję się, że też mogę mieć chore dziecko. I takie myśli są chyba raczej normalne. Każda z nas ma trudniejsze dni. Bądź dla siebie bardziej wyrozumiała. Jesteś sama, nie masz za dużo wsparcia, ale masz to forum :D z chęcią pogadamy i będziemy wspierać. Masz ciężką sytuację i trzeba to przetrwać. Najlepiej coś oglądać, tak żeby się wyłączyć.
Ja akurat od czwartu jestem u rodziców na wsi, więc dzisiaj na balkonie prałam wózek od kuzynki :) w pełnnym słońcu od południa. 28 stopni na balkonie, tak nagrzało :D A to jest u mnie fenomen, bo ja jestem z tych dziwnych i lubie mgłę, deszcz, wiatr, niskie ciśnienie, wtedy odżywam :D ale aż się dziwię, że dzisiaj mam tyle siły. :)

@Karolina1988* ja też się bardzo martwię o dzieciątko, bo w tym roku skończę 36 lat, pierwsza ciąża, problemy z szyjką, leżę w łóżku od 24 tygodnia, ZD i inne wady śnią mi się po nocach, ale cieszę się małymi przyjemnościami, by przegonić stres, który nie jest dobry dla naszych maluchów.

Trzymam za Ciebie kciuki 😁 i myślę ciepło każdego dnia, no dobra, co drugi dzień 😜

A to jest u mnie fenomen, bo ja jestem z tych dziwnych i lubie mgłę, deszcz, wiatr, niskie ciśnienie, wtedy odżywam :D ale aż się dziwię, że dzisiaj mam tyle siły. :)
[/QUOTE]

Ja też uwielbiam deszczowe dni i zawsze mam dużo energii, kiedy jest taka pogoda, więc nigdy nie narzekam. Ale uwielbiam też i słońce i teraz mi go brakuje pewnie podświadomie, że to już bliżej maja 😉

Dziękuję za miłe slowa, odrazu mi sie zrobilo razniej. Skurcze sie kolo 4 rozhulaly, regularne co 4-5min. Wody ciagle odplywają, zaraz mi sie podklady skoncza.. 😅 Od 7 rana rozwarcie caly czas na 3cm i nie postepuje. Poczatkowo lekarz kazal nie przyspieszac akcji ale po usg o 13 na ktorym stwierdzili ze wod jest juz za malo postanowili podac oxy. Wiec leze pod oxy i ktg od 3h i rozwarcie nie drgnelo :( Skurcze bola coraz bardziej... Jestem. juz troszke zmeczona, ze to tak dlugo... Do tego caly czas w maseczce... tzn teoretycznie bo praktycznie nie dałabym rady! Wciagam ja tylko jak ktos wchodzi do sali. Pozatym jedna i ta sama maseczka od polnocy to chyba sredni pomysl... 🙉🙈 Dieta dla cukrzycy ciazowej.. no cóż. Takze dziewczyny, spakujcie sie lepiej szybciej bo nigdy nic nie wiadomo... i wezcie ze soba cos do jedzenia 😅🙉

Jeszcze troszke i utulisz malenstwo [emoji3590] ja mialam sie w weekend spakowac, ale maz duzo pracowal i oczywiscie juz nie mialam sily i weny na to. Chociaz liste sobie zrobilam. Krotka, bo u nas duzo nie trzeba. W mala torbe sie spakuje, ale wiem, ze to juz czas na to. Sama mam wczesniaka, a wtedy ostatnie zakupy do torby zrobilam w poniedzialek, a we wtorek urodzilam.
Dziękuję za miłe slowa, odrazu mi sie zrobilo razniej. Skurcze sie kolo 4 rozhulaly, regularne co 4-5min. Wody ciagle odplywają, zaraz mi sie podklady skoncza.. [emoji28] Od 7 rana rozwarcie caly czas na 3cm i nie postepuje. Poczatkowo lekarz kazal nie przyspieszac akcji ale po usg o 13 na ktorym stwierdzili ze wod jest juz za malo postanowili podac oxy. Wiec leze pod oxy i ktg od 3h i rozwarcie nie drgnelo :( Skurcze bola coraz bardziej... Jestem. juz troszke zmeczona, ze to tak dlugo... Do tego caly czas w maseczce... tzn teoretycznie bo praktycznie nie dałabym rady! Wciagam ja tylko jak ktos wchodzi do sali. Pozatym jedna i ta sama maseczka od polnocy to chyba sredni pomysl... [emoji86][emoji85] Dieta dla cukrzycy ciazowej.. no cóż. Takze dziewczyny, spakujcie sie lepiej szybciej bo nigdy nic nie wiadomo... i wezcie ze soba cos do jedzenia [emoji28][emoji86]

Dziękuję za miłe slowa, odrazu mi sie zrobilo razniej. Skurcze sie kolo 4 rozhulaly, regularne co 4-5min. Wody ciagle odplywają, zaraz mi sie podklady skoncza.. 😅 Od 7 rana rozwarcie caly czas na 3cm i nie postepuje. Poczatkowo lekarz kazal nie przyspieszac akcji ale po usg o 13 na ktorym stwierdzili ze wod jest juz za malo postanowili podac oxy. Wiec leze pod oxy i ktg od 3h i rozwarcie nie drgnelo :( Skurcze bola coraz bardziej... Jestem. juz troszke zmeczona, ze to tak dlugo... Do tego caly czas w maseczce... tzn teoretycznie bo praktycznie nie dałabym rady! Wciagam ja tylko jak ktos wchodzi do sali. Pozatym jedna i ta sama maseczka od polnocy to chyba sredni pomysl... 🙉🙈 Dieta dla cukrzycy ciazowej.. no cóż. Takze dziewczyny, spakujcie sie lepiej szybciej bo nigdy nic nie wiadomo... i wezcie ze soba cos do jedzenia 😅🙉
No to do boju kochana 💗 Ty już będziesz w domku z dzidzia, a my jeszcze bedziemy sie męczyć 😁
Ja się dzis z 65% dopakowalam na jakies 80% , musze kupic tylko miniaturki w sklepie , może jutro i będzie wszystko 😊

Ja właśnie dziś, po Twojej wiadomości, dopakowałam torbę już na tip top ;) Będzie dobrze, zobaczysz :) Jesteś dzielna :) Wszystkie tu będziemy czekać na dalsze wieści!

reklama
Do góry