reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Nie wiem czemu sie tak czepiaja, jest sporo kobiet, ktore maja malutki brzuch, a wszystko jest ok. Moja kuzynka jak szla rodzic w maju i spotkala kolezanke, ktorej dawno nie widziala to ona w ogole nie poznala, ze ta w ciazy jest. A syn sie urodzil kolo 3kg czyli taki normalny.
Dzwoniłam dziś do mojej Pani ginekolog ponieważ od wczoraj nie czułam kompletnie nic żadnych ruchów małego niestety jest na wyjeździe więc nie mogła mnie przyjść kazała mi iść do przychodni i zrobić ktg. Więc tak też zrobiłam zrobili mi ktg pani ktora je wykonywała pow że mam strasznie mały brzuch że cis jest nie tak po ktg weszłam do gabinetu z tym wynikiem zapis prawidłowy ale dał mi skierowanie na USG bo też mu się te brzuch nie podoba ....napisałam smsa do swojej doktorki ona oddzwoniła i pow żebym włączyła myślenie że skoro 26 lutego byłam na prenatalnych i lekarz nie stwierdził nic niepokojącego to nam się tego trzymać ....z tym że lekarz mi napisał ten termin eutrophia .....ja już zgupialam [emoji45] pow że dziecko może być małe w dniu narodzin takto wszystko inne jest w porządku ale co to znaczy że będzie jakimś karłem ja już chora jestem z tego wszystkiego [emoji31] nie wiem czy znowu iść do niego i pogadać o moich wątpliwościach już nie wiem co robić

reklama
Dokladnie Karolina, wszystko zależy od personelu, sama jak przyszłam do porodu przyjęła mnie położne i zapytała czy studentki mogą mnie zbadać, jedna stwierdziła, że brak rozwarcia, druga 1 cm.(gdzie moja Pani ginekolog od dwóch tyg twierdziła ze mam 2,3 cm rozwarcia) no i w końcu położna jako trzecia mowi: to jeszcze ja panią zbadam i pojdzie Pani do domu bo nic sie nie dzieje. Ona mnie bada, a tam 5 cm rozwarcia. Także doświadczenie i przeszkolenie to podstawa. Jeżeli lekarz Twoja i specjalista genetyczny powiedział, że wszystko jest ok to nie mogą się mylic. Nie może ktoś na podstawie wielkości brzucha twierdzić że coś jest nie tak 😊

Dzięki dziewczyny 🙂 trochę się uspokoiłam myślałam że tam zemdleje jak to usłyszałam 🙄 aż mi się w głowie zakręciło ...

Ja bym bardziej słuchała Twojej lekarki, która systematycznie prowadzi Twoją ciążę i lekarza od badań prenatalnych, a nie takich osób, które Cię widzą "z doskoku". Jakbyśmy stanęły koło siebie wszystkie z tego forum, to na pewno byśmy zobaczyły, że każda z nas ma inny brzuch, inaczej ta ciąża wygląda tak "z zewnątrz", ale ważne jest to, co wychodzi na USG. Gdyby coś było niepokojącego, to na pewno lekarz wykonujący USG by Ci powiedział.

Jak sobie radzisz z rwą? coś Ci pomaga? mnie właśnie dorwała, ledwo się ruszam. Chodzę tylko do toalety, a i tak chce mi się płakać z bolu. Zawsze była m bardzo aktywna, a teraz od tego leżenia i bólu dostaję świra. Jestem teraz w 26 tc, czy to możliwe, że dzidzia naciska jakiś nerw? strasznie się boję, że tak już będzie do końca. Jeszcze mieszkam na 3 piętrze bez windy, czuję się uwięziona w mieszkaniu ;(

Ja tez mam straszne ataki rwy. Najgorzej w nocy bo wtedy leżeć nie mogę i chodzę po domu jak jakieś zombi :(
Jedyny ratunek to poród ponoć. W pierwszej ciąży tego nie miałam i nie byłam w ogóle na to przygotowana. Ostatnio jak bawiłam się z synkiem na ziemi to takiego ataku dostałam ze 30 minut nie mogłam się podnieść bo tak bolało i aż się popłakałam

Cześć Dziewczyny, nie odzywałem się ostatnio bo mam lekkiego doła z tego leżenia, z tych wieści ze świata A jeszcze syn przyniósł lekkiego wirusa do domu, on już po 2 dniach zdrowy a teraz mnie bierze. Mam nadzieję że też mi minie tak szybko.
Czas mi się dłuży niemiłosiernie u mnie dopiero leci 28tc. W czwartek wizyta u nowego giną i zobaczymy ile urosl maly wiercipieta, mój gin uciekł na jakąś operację ale w kwietniu ma podobno wrocic 👏 .
@Karolina1988* Ja Ciebie rozumiem bo też jestem panikara ale jak na połówkowym i kolejnym prenatalntm drugi lekarz nic niepokojącego też nie widział to na pewno jest wszystko w porządku . 😘

Dzwoniłam dziś do mojej Pani ginekolog ponieważ od wczoraj nie czułam kompletnie nic żadnych ruchów małego niestety jest na wyjeździe więc nie mogła mnie przyjść kazała mi iść do przychodni i zrobić ktg. Więc tak też zrobiłam zrobili mi ktg pani ktora je wykonywała pow że mam strasznie mały brzuch że cis jest nie tak po ktg weszłam do gabinetu z tym wynikiem zapis prawidłowy ale dał mi skierowanie na USG bo też mu się te brzuch nie podoba ....napisałam smsa do swojej doktorki ona oddzwoniła i pow żebym włączyła myślenie że skoro 26 lutego byłam na prenatalnych i lekarz nie stwierdził nic niepokojącego to nam się tego trzymać ....z tym że lekarz mi napisał ten termin eutrophia .....ja już zgupialam [emoji45] pow że dziecko może być małe w dniu narodzin takto wszystko inne jest w porządku ale co to znaczy że będzie jakimś karłem ja już chora jestem z tego wszystkiego [emoji31] nie wiem czy znowu iść do niego i pogadać o moich wątpliwościach już nie wiem co robić

Mały brzuch o niczym nie świadczy. Dziewczyny często maja małe brzuchy a dzieci w normie albo duże a są tez takie co maja olbrzymie brzuchy a dzieci mniej niż 2 kg się rodzą.

Witaj [emoji112]
Cześć,
jestem na forum nowa..
Termin mam na 17 maja :)
i też nie mogę się doczekać porodu. Lubię ten stan, ale trochę łapie mnie nuda.
Od 23 lat jestem aktywna zawodowo z przerwą na porody :)
Teraz już odpoczywam :) z uwagi na wiek :):):) i ciśnienie
Mam 13 letnią córkę, a w drodze drugą.

Edyta

U mnie jest mały brzuszek, o według badań połówkowych wyszło, że młoda jest mniejsza, ale się nie martwie, trzymam sie myśli, że będzie dobrze. Pierwsza też miala być mniejsza przez pępowine dwunaczyniową, a przy porodzie ważyła 3600g, jak większość.
Bardziej to mnie szokuje, że drugą ciążę znoszę gorzej. Bezsenność, wachania nastrojów, opuchnięte i pełne żylaków miejsca intymne, zesztywniała obolała noga i non stop przeziębienie albo zapalenie zatok nosowych [emoji2962]
Jutro mam wizytę u ginekologa, to chociaż dowiem się coś więcej na temat przyjęć do szpitala, niby rodzące nadal odsyłają, a ja dodatkowo mam mieć planowane cc. Łarmagedon [emoji1787]

reklama
Do góry