reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dzwoniłam dziś do mojej Pani ginekolog ponieważ od wczoraj nie czułam kompletnie nic żadnych ruchów małego niestety jest na wyjeździe więc nie mogła mnie przyjść kazała mi iść do przychodni i zrobić ktg. Więc tak też zrobiłam zrobili mi ktg pani ktora je wykonywała pow że mam strasznie mały brzuch że cis jest nie tak po ktg weszłam do gabinetu z tym wynikiem zapis prawidłowy ale dał mi skierowanie na USG bo też mu się te brzuch nie podoba ....napisałam smsa do swojej doktorki ona oddzwoniła i pow żebym włączyła myślenie że skoro 26 lutego byłam na prenatalnych i lekarz nie stwierdził nic niepokojącego to nam się tego trzymać ....z tym że lekarz mi napisał ten termin eutrophia .....ja już zgupialam 😟 pow że dziecko może być małe w dniu narodzin takto wszystko inne jest w porządku ale co to znaczy że będzie jakimś karłem ja już chora jestem z tego wszystkiego 😫 nie wiem czy znowu iść do niego i pogadać o moich wątpliwościach już nie wiem co robić
Ja w pierwszej ciąży miałam tak mały brzuch, ze teraz mam większy w 29 tygodniu w drugiej ciąży.
Osoby, które mnie widziały 3 tygodnie przed porodem pytały kiedy urodziłam :)
Szczerze nie przejmowałabym się.
Zresztą jestem już w takim wieku, ze nie idę w panikę :):):) czego i Tobie Życzę

reklama
Ja dziś miałam wizytę i wszystko w normie z tego co dr mowil...
28+3 tc. szyjka 37,5 mm, dzidzia waży 1200g to chyba ok...
Karolina... tak dla pocieszenia... Mój brzuch tez nie jest zbyt wielki... a jak założę coś luźnego to już w ogóle nie widać jego wypukłosci. Dla przykładu... dr stwierdził, że teraz mamy się już widywać co 2 tyg. Wiec poszłam do rejestracji ustalić terminy w odstępie tych 2 tyg. No i Pani mowi, że zaraz mnie powpisuje tak, żeby było ok..... i iii pyta mnie kiedy mniej więcej będę miała 20 tydzien to uwzględni badanie połowkowe :D Ja do niej, że już w 29 tygodniu jestem... a ta na mój brzuch, na mnie i jeszcze raz na mój brzuch i do mnie z uśmiechem, że nie wyglądam :D
ale ja się nawet z tego cieszę :) Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa :) Reszta to ciul 😂

Ja dziś miałam wizytę i wszystko w normie z tego co dr mowil...
28+3 tc. szyjka 37,5 mm, dzidzia waży 1200g to chyba ok...
Karolina... tak dla pocieszenia... Mój brzuch tez nie jest zbyt wielki... a jak założę coś luźnego to już w ogóle nie widać jego wypukłosci. Dla przykładu... dr stwierdził, że teraz mamy się już widywać co 2 tyg. Wiec poszłam do rejestracji ustalić terminy w odstępie tych 2 tyg. No i Pani mowi, że zaraz mnie powpisuje tak, żeby było ok..... i iii pyta mnie kiedy mniej więcej będę miała 20 tydzien to uwzględni badanie połowkowe :D Ja do niej, że już w 29 tygodniu jestem... a ta na mój brzuch, na mnie i jeszcze raz na mój brzuch i do mnie z uśmiechem, że nie wyglądam :D
ale ja się nawet z tego cieszę :) Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa :) Reszta to ciul 😂
To mnie pocieszyłas 🙂 naprawdę dziś mnie tak w tej przychodni wystraszyli że myślałam że zemdleje ....

Ja wiem że też wszystko biorę do siebie i panikuje ale jak człowiek słyszy takie rzeczy to mu aż słabo...tym bardziej że nie wyczuwam ruchów małego ostatnio intensywnie albo wogole to już wogole czarne myśli....dziś zaczęłam mały remont tzn zmieniam tylko na jednej ścianie tapetę i maluję sufit ....pomaga mi sąsiad znaczy on to robi bo nie ma kto 🤷 i wtedy łóżko komoda dla małego i inne pierdoły ...

Ja wiem że też wszystko biorę do siebie i panikuje ale jak człowiek słyszy takie rzeczy to mu aż słabo...tym bardziej że nie wyczuwam ruchów małego ostatnio intensywnie albo wogole to już wogole czarne myśli....dziś zaczęłam mały remont tzn zmieniam tylko na jednej ścianie tapetę i maluję sufit ....pomaga mi sąsiad znaczy on to robi bo nie ma kto [emoji1745] i wtedy łóżko komoda dla małego i inne pierdoły ...
Ale Waga z Usg cbyba była ok? Pokaż ten swój brzuch to Cię zaraz uspooimy;)

Karolina rozumiem strach, ale wszystko będzie dobrze 😉 Reakcja w przychodni na wyrost, ale rozumiem, że widzieli cię pierwszy raz? Lepiej tak, niż prosić się o badania, chociaż mogli być bardziej delikatni.

Co do ruchów. Mój czort potrafi jednego dnia szaleć jak opętany, więc wtedy się martwię, że coś jest nie tak, bo za dużo tych ruchów. I w ogóle czego on taki niespokojny? 😜 Ale potem przychodzą takie dni, że prawie go nie czuję i się zamartwiam, że jest za spokojny 😜

Ale odkryłam regułę: wali mocno, gdy jest ułożony nóżkami do brzucha i wtedy widać fale Tsunami, a jak jeszcze do tego ma głowę w dole, to umieram na ból kręgosłupa i chcę, by przestał 😂

A jak jest odwrócony kręgosłupem, to prawie nic nie czuję (muszę się mocno wczuć, by poczuć takie stłumione kopniaki) i go wtedy proszę, by kopał mocniej.

A jak już pójdzie mi na rękę, wykona wysiłek i się obróci, to mu zaraz jojczę, by przestał skubać pęcherz, bo boli 😜

I bądź tu mądry i zadowol matkę. Zwariować idzie 😜😜😜🤣

Jeżeli chodzi o wagę to 1283 g na 29 +3 z OM brzuch już był pokazywany [emoji16] i ciocie forumowe stwierdziły że jest mały ale ok..
My Jesteśmy w szpitalu z waga 760g 28+4tc i asymetria brzucha jest na 5tygodni.... Myślę, że kompletnie nie masz się czym martwić... waga to nie wszystko liczy się jezcze regularny przyrost i to jego dłuższy brak jest groźny... A uwierz rozmawiałem już z wieloma lekarzami...

Karolina rozumiem strach, ale wszystko będzie dobrze 😉 Reakcja w przychodni na wyrost, ale rozumiem, że widzieli cię pierwszy raz? Lepiej tak, niż prosić się o badania, chociaż mogli być bardziej delikatni.

Co do ruchów. Mój czort potrafi jednego dnia szaleć jak opętany, więc wtedy się martwię, że coś jest nie tak, bo za dużo tych ruchów. I w ogóle czego on taki niespokojny? 😜 Ale potem przychodzą takie dni, że prawie go nie czuję i się zamartwiam, że jest za spokojny 😜

Ale odkryłam regułę: wali mocno, gdy jest ułożony nóżkami do brzucha i wtedy widać fale Tsunami, a jak jeszcze do tego ma głowę w dole, to umieram na ból kręgosłupa i chcę, by przestał 😂

A jak jest odwrócony kręgosłupem, to prawie nic nie czuję (muszę się mocno wczuć, by poczuć takie stłumione kopniaki) i go wtedy proszę, by kopał mocniej.

A jak już pójdzie mi na rękę, wykona wysiłek i się obróci, to mu zaraz jojczę, by przestał skubać pęcherz, bo boli 😜

I bądź tu mądry i zadowol matkę. Zwariować idzie 😜😜😜🤣
A żebyś wiedziała i jeszcze komentarze tej Pani podczas ktg no nie rób tego mały co jest itp.. i gdy chciałam się zapytać o co chodzi to wychodziła z pokoju myślałam że zejdę dopiero na koniec dowiedziałam się że zapis ktg prawidłowy

reklama
Mamy czy któraś z Was byla z maleńkim dzieckiem na weselu ? Korzystalyscie ze sluchawek wygluszajacych. Wesele wypada tak, że mala bedzie miala 2 miesiace, nam jak i Państwu mlodym zalezy na naszej obecności, nie mam możliwości zostawienia małej pod opieką bo cala rodzina (babcie, siostra tez na nim będą)

Do góry