reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

A to znieczulenie podawane jest w kręgosłup? W sumie ciężko jest dowiedzieć mi się czegokolwiek bo dopiero tak naprawdę teraz zaczęłam się zastanawiać jak będzie to przebiegać, wizyta dopiero za tydzien a w głowie kłębi się tysiąc pytań 🤦‍♀️. Tak samo na wizytę kwalifikującą muszę czekać jeszcze 6 tygodni bo w Salve słyszałam że dopiero po 34 tc idzie się na taką konsultację...

Co do samopoczucia, ja już 2x w ciąży złapałam infekcję i nad metodami leczenia ubolewam najbardziej bo jedynie mogę łagodzić objawy choroby niemalże domowymi sposobami... Jeszcze diabetolog do zaliczenia bo trzecia glukoza wyszło że w ogóle nie spada x.x ale jak jechać do lekarza skoro infekcja trzyma się od półtora tygodnia a jeszcze samopoczucie jest jakby nie chciało się nic? @.@
Ja w Medeorze chce rodzic ale też myślałam o Salve ? Na NFZ czy prywatnie ? Ja w Medeorze jestem zapisana na rozmowę kwalifikacyjną na 20 kwietnia

reklama
Ja w Medeorze chce rodzic ale też myślałam o Salve ? Na NFZ czy prywatnie ? Ja w Medeorze jestem zapisana na rozmowę kwalifikacyjną na 20 kwietnia

W Salve na NFZ. Mają podpisaną umowę, w dodatku moja prowadząca jest tam również ginekologiem więc popierw mój wybór.
Ja na rozmowę muszę poczekać, jestem dopiero w 28 tc a na taką rozmowę mogę umówić się dopiero po 34 tc (choć moja gin mówiła o 32 więc już zgłupiałam xD)

W Salve na NFZ. Mają podpisaną umowę, w dodatku moja prowadząca jest tam również ginekologiem więc popierw mój wybór.
Ja na rozmowę muszę poczekać, jestem dopiero w 28 tc a na taką rozmowę mogę umówić się dopiero po 34 tc (choć moja gin mówiła o 32 więc już zgłupiałam xD)
Z tego co wiem to dzwonić można już jak due jest w 30 tyg żeby tylko zaklepac wizytę 🙂

Moje drogie.. czy miala któraś z Was taka dolegliwość jak zespół niespokojnych nóg? Nie jestem pewna ale chyba mnie to dorwalo.. nie mogę zasnąć ponieważ jak tylko się położę to męczy mnie jakieś mrowienie w nogach i cała noc przespacerowalam po domu a w dzień też nie pozwala mi to zasnąć... :/ i jeszcze te nieszczęsne hemoroidy :( oszalec można

Już po wizycie!
Szyjka się trzyma! Nic a nic się nie skróciła ❤️ Co za ulga ❤️
Za 2 tygodnie znowu mam wizytę (usg), zobaczę swojego synusia. Już nie mogę się doczekać ❤️
W środę idę jeszcze na podanie immunoglobuliny (miało być dzisiaj, ale lekarz chciał jeszcze raz powtórzyć przeciwciała, żeby wyniki były "świeże").

reklama
Cześć dziewczyny. Ja zaraziłam się przeziębieniem od moich dzieci i tak dziś sobie leżymy razem i się kurujemy. Niech ten sezon infekcyjny się juz skończy. Wizytę mam w środę. Na poprzednich prenatalnych byłam u innego lekarza w klinice specjalizującej się w tym, ale to trzecie USG będę miała u mojej lekarki, myślę, że wystarczy. Powiem Wam, że ja bym już chciała urodzić... Bałam się, jak to będzie w tej ciąży po dwóch cesarkach i w związku z tym, że jestem już starsza, a chyba lepiej przechodzę tę ciążę niż poprzednie, ale mimo wszystko już mi czasem ciężko przy dwójce dzieci w domu i chciałabym już być po.
Cześć,
jestem na forum nowa..
Termin mam na 17 maja :)
i też nie mogę się doczekać porodu. Lubię ten stan, ale trochę łapie mnie nuda.
Od 23 lat jestem aktywna zawodowo z przerwą na porody :)
Teraz już odpoczywam :) z uwagi na wiek :):):) i ciśnienie
Mam 13 letnią córkę, a w drodze drugą.

Edyta

Do góry