reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A to znieczulenie podawane jest w kręgosłup? W sumie ciężko jest dowiedzieć mi się czegokolwiek bo dopiero tak naprawdę teraz zaczęłam się zastanawiać jak będzie to przebiegać, wizyta dopiero za tydzien a w głowie kłębi się tysiąc pytań 🤦‍♀️. Tak samo na wizytę kwalifikującą muszę czekać jeszcze 6 tygodni bo w Salve słyszałam że dopiero po 34 tc idzie się na taką konsultację...

Co do samopoczucia, ja już 2x w ciąży złapałam infekcję i nad metodami leczenia ubolewam najbardziej bo jedynie mogę łagodzić objawy choroby niemalże domowymi sposobami... Jeszcze diabetolog do zaliczenia bo trzecia glukoza wyszło że w ogóle nie spada x.x ale jak jechać do lekarza skoro infekcja trzyma się od półtora tygodnia a jeszcze samopoczucie jest jakby nie chciało się nic? @.@
Ja w Medeorze chce rodzic ale też myślałam o Salve ? Na NFZ czy prywatnie ? Ja w Medeorze jestem zapisana na rozmowę kwalifikacyjną na 20 kwietnia

reklama
Ja w Medeorze chce rodzic ale też myślałam o Salve ? Na NFZ czy prywatnie ? Ja w Medeorze jestem zapisana na rozmowę kwalifikacyjną na 20 kwietnia

W Salve na NFZ. Mają podpisaną umowę, w dodatku moja prowadząca jest tam również ginekologiem więc popierw mój wybór.
Ja na rozmowę muszę poczekać, jestem dopiero w 28 tc a na taką rozmowę mogę umówić się dopiero po 34 tc (choć moja gin mówiła o 32 więc już zgłupiałam xD)

W Salve na NFZ. Mają podpisaną umowę, w dodatku moja prowadząca jest tam również ginekologiem więc popierw mój wybór.
Ja na rozmowę muszę poczekać, jestem dopiero w 28 tc a na taką rozmowę mogę umówić się dopiero po 34 tc (choć moja gin mówiła o 32 więc już zgłupiałam xD)
Z tego co wiem to dzwonić można już jak due jest w 30 tyg żeby tylko zaklepac wizytę 🙂

Moje drogie.. czy miala któraś z Was taka dolegliwość jak zespół niespokojnych nóg? Nie jestem pewna ale chyba mnie to dorwalo.. nie mogę zasnąć ponieważ jak tylko się położę to męczy mnie jakieś mrowienie w nogach i cała noc przespacerowalam po domu a w dzień też nie pozwala mi to zasnąć... :/ i jeszcze te nieszczęsne hemoroidy :( oszalec można

Już po wizycie!
Szyjka się trzyma! Nic a nic się nie skróciła ❤️ Co za ulga ❤️
Za 2 tygodnie znowu mam wizytę (usg), zobaczę swojego synusia. Już nie mogę się doczekać ❤️
W środę idę jeszcze na podanie immunoglobuliny (miało być dzisiaj, ale lekarz chciał jeszcze raz powtórzyć przeciwciała, żeby wyniki były "świeże").

reklama
Cześć dziewczyny. Ja zaraziłam się przeziębieniem od moich dzieci i tak dziś sobie leżymy razem i się kurujemy. Niech ten sezon infekcyjny się juz skończy. Wizytę mam w środę. Na poprzednich prenatalnych byłam u innego lekarza w klinice specjalizującej się w tym, ale to trzecie USG będę miała u mojej lekarki, myślę, że wystarczy. Powiem Wam, że ja bym już chciała urodzić... Bałam się, jak to będzie w tej ciąży po dwóch cesarkach i w związku z tym, że jestem już starsza, a chyba lepiej przechodzę tę ciążę niż poprzednie, ale mimo wszystko już mi czasem ciężko przy dwójce dzieci w domu i chciałabym już być po.
Cześć,
jestem na forum nowa..
Termin mam na 17 maja :)
i też nie mogę się doczekać porodu. Lubię ten stan, ale trochę łapie mnie nuda.
Od 23 lat jestem aktywna zawodowo z przerwą na porody :)
Teraz już odpoczywam :) z uwagi na wiek :):):) i ciśnienie
Mam 13 letnią córkę, a w drodze drugą.

Edyta

Do góry