reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

A ja z dnia na dzień sapię co raz bardziej 😂😂😂 I toczę się, jak kulka 😂😂😂

Zrobienie obiadu, prania... Ba! Wstanie z łóżka to dla mnie wyczyn😜

Dzisiaj robiłam krzywą cukrową - jak można wyprodukować coś tak okropnego do picia 😝🤭

reklama
Najgorsze jak przyjdzie po cc partner i coś śmiesznego powie [emoji1787]
Oj Powiem szczerze , że po pierwszym cięciu to jest jeszcze w miarę , ale mi do śmiechu nie było. W życiu nie miałam innych operacji i czułam się strasznie. Po drugiej macica tak się rozkurczala ,że leżałam i płakałam. ( zaznaczę, że przy pierwszej nie chciałam środków przeciwbólowych bo mnie bardziej okres bolał niż to.) Trzy noce po cięciu tak mi długo mijały, że dostawalam jakiejś depresji. Jak małe dziecko. Przyszła kobieta o 5 rano powiedziała wstawaj i wyszła. Ani nie została spojrzeć czy może zemdkeje ani nic . Dzwonienie do męża było bez sensu bo wypuszczali od 9 . Nie wiem czy trafiłam na tako czas ,że było tyle cesarek, a przy okazji remont oddziału czy po prostu na tak popieprzony personel. Wiem jedno tym razem rodze prywatnie i mam nadzieję, że czas porodu i dni po będa dla mnie dobrym czasem.

Oj Powiem szczerze , że po pierwszym cięciu to jest jeszcze w miarę , ale mi do śmiechu nie było. W życiu nie miałam innych operacji i czułam się strasznie. Po drugiej macica tak się rozkurczala ,że leżałam i płakałam. ( zaznaczę, że przy pierwszej nie chciałam środków przeciwbólowych bo mnie bardziej okres bolał niż to.) Trzy noce po cięciu tak mi długo mijały, że dostawalam jakiejś depresji. Jak małe dziecko. Przyszła kobieta o 5 rano powiedziała wstawaj i wyszła. Ani nie została spojrzeć czy może zemdkeje ani nic . Dzwonienie do męża było bez sensu bo wypuszczali od 9 . Nie wiem czy trafiłam na tako czas ,że było tyle cesarek, a przy okazji remont oddziału czy po prostu na tak popieprzony personel. Wiem jedno tym razem rodze prywatnie i mam nadzieję, że czas porodu i dni po będa dla mnie dobrym czasem.
Popieram. Każda inaczej reaguje na cc. Dla mnie to był dramat , głównie chodziło o wstawanie z łóżka. A po CC jak wiadomo trzeba chodzić ,żeby być sprawnym i żeby rana się dobrze zagoiła. Przynajmniej ja dostałam takie zalecenie. Dlatego nie zrozumiem CC na żądanie . Choćbym nie wiem kto jak się bał porodu sn... Nie oceniam takich osób , tylko wyboru nie rozumiem. Wiem ,że sn bolą w cholerę ... Ale ja mimo wszystko jeśli lekarz uzna ,że mogę spróbować , będę próbowała porodu sn po CC. W sobotę na badaniach spotkałam koleżankę , która też jest po porodzie sn po 1 CC. Pocieszyła mnie , bo jak pierwszy raz rodziła to też ją na straszyli ,że ma coś z miednica , a teraz poród poszedł jej gładko. Bez oksytocyny...

Ja się szykuje na badania 🙃

My po badaniu. Wszystko dobrze. Nie wiem ile waży , bo nie spytałam 🙃 ale niunia nabrała . Widać po zdjęciach , bo zrobiła się pusia na buzi :) Muszę monural brać na bakterie w moczu . Mała ułożona główka do góry na dzień dzisiejszy.

Załączniki

• IMG_20200204_094205.jpg
    IMG_20200204_094205.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 120
Dziewczyny A u mnie było dobrze a wczoraj się popsuło, od połudnua twardnienia brzucha miałam wieczorem na Izbie szyjka skrócona do 27,2 mm, dzisiaj już mam założony pesssar i mam leżeć i się oszczędzać ☹ Jak ja tyle wyleżę ??? 😭😭😢

Dziewczyny A u mnie było dobrze a wczoraj się popsuło, od połudnua twardnienia brzucha miałam wieczorem na Izbie szyjka skrócona do 27,2 mm, dzisiaj już mam założony pesssar i mam leżeć i się oszczędzać ☹ Jak ja tyle wyleżę ??? 😭😭😢
Dasz radę, Kochana. Dla Maleństwa wszystko.
Oszczędzaj się, polecam Netflixa, dużo dobrych seriali.

reklama
Dasz radę, Kochana. Dla Maleństwa wszystko.
Oszczędzaj się, polecam Netflixa, dużo dobrych seriali.
Dziękuję, ja dam radę oby tylko dotrwać bezpiecznie do końca, strasznie się boję wcześniejszego porodu bo to dopiero 24t. Wczoraj z nerwów nie spałam pół nocy ☹ Ale poczytałam trochę w necie i pessar jest skuteczny w takich przypadkach, oby i u mnie 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

Do góry