reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Drogie mamy, zmagam się z cukrzycą ciążową i mam do Was pytanie.. ma któraś z Was jakąś informację dotyczącą wagi maleństwa z 22 tc? Lekarz wyliczył mi 537g i chciałabym porównać czy to jest waga prawidłowa na ten tydzień czy może jednak za niska/wysoka?

IMG_2651.JPG

Tez mam cukrzyce i u mnie 22+5 było 447g.
Będziesz miała z większych raczej dziecko ale wszystko w normie. 50 centyl to przewidywane 3500g przy porodzie

reklama
Drogie mamy, zmagam się z cukrzycą ciążową i mam do Was pytanie.. ma któraś z Was jakąś informację dotyczącą wagi maleństwa z 22 tc? Lekarz wyliczył mi 537g i chciałabym porównać czy to jest waga prawidłowa na ten tydzień czy może jednak za niska/wysoka?

Załączniki

• Screenshot_20200204-221342.jpg
    Screenshot_20200204-221342.jpg
    203,8 KB · Wyświetleń: 73
Jak tam wasze dzieciaczki ? Dają wam już w kość w brzuszkach ? Mój brzuch jak w pierwszej ciąży zaczyna tańczyć ;)
zależy od dnia ale moja mała bardziej łobuzuje niż jest spokojna 😅 😍
czasem to nawet zaboli.
od 3 dni jakiś ból mnie trzyma w okolicy żeber 🤷‍♀️ brzuch robi się twardy coraz częściej..
zadyszka łapie porządna, o zgadze nie wspominając - tyle z narzekania 8-)

trzymam kciuki za "szyjkowe" dziewczyny 😘

@Karolina1988* jak tam ?

czasem to nawet zaboli.
od 3 dni jakiś ból mnie trzyma w okolicy żeber 🤷‍♀️ brzuch robi się twardy coraz częściej..

@Karolina1988* jak tam ?
Już jest ucisk na przeponę. Ja też często dyszę jak jakiś pies 😂 Mnie w żeberka ostatnio nie wali , ale to pewnie przez to ,że pośladkowo jest ułożona. Ciekawe czy tak zostanie , czy zmieni pozycję . Bo co wizytę jest inaczej ;)

;) Cześć, mój mały przeważnie tańcuje po posiłkach albo po południu i wieczorem. Ja i tak jak za bardzo szaleje to się martwię jak za mało to też strach zaraz, oj nie dogodzi babie w ciąży .

@missroszi kochana dzięki za kciuki, na pewno się przydadzą 😘 , od wczoraj brzuch rzadko staje, biorę sumiennie magnez i już może to pomaga 😉

czasem to nawet zaboli.

@Karolina1988* jak tam ?
Ja zaczęłam na umor oglądać seriale żeby nie myśleć negatywnie ....mi brzuch też twardnieje a co do szyjki to ogólnie ja mam krótsza bo jestem po operacji Ale na szczęście i mnie narazie jest ok choć Pani doktor pow ze od 30 tyg będzie ciężko. Mój mały jest strasznie spokojny zjadłam śniadanie i nic 😥 wczoraj jakos też bardzo słabo go czułam ...

Moja mala tez różnie czasem daje wycisk, że boli, a czasem 2 dni spokojnie ze musze coś zjeść slodkiegio zeby się poruszyla . Dziś na 17 mam wizyte zobaczymy co tam słychać.

Moja to już tak lata. Ja mam 28tydz to ona już większa. Wczoraj trochę się napracowalam choć przez szyjke nie powinnam i wieczorem brzuch bolał jak na okres ale przeszło na szczęście

reklama
Tak samo już po wizycie dotarłam do domu. Z niunia wszystko w porzadku szyjka się nie skraca jest długa i zamknięta. Mam brać magnez i kazał jeszcze calperos wapń. Powiedział że ma długie nogi więc chyba wzrost odziedziczy po tacie bo on strasznie wysoki. Jeszcze Dzisiaj po 12 wizyta u położnej i potem odpoczywam. Za to muszę badania jutro zrobić i wysłać e-mail do niego bo czegoś zapomniał zlecić.
Tak więc pozdrawiam dziewczyny odpoczywajcie i miłego dnia kochane

Do góry