reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witam się piątkowo :D

Zaraz biorę się za gotowanie ogórkowej - zachcianka męża ;) a on z kolei wracając z pracy ma odebrać moją zachciankę czyli zestaw sushi hehe

Dziewczyny czujecie już ruchy??? U mnie dzisiaj 15+5 i leżąc rano w łożku chyba poczułam maluszka. Chyba że był to jakiś skurcz mięśni dolnej części brzucha albo coś, ale na pewno nie wzdęcia, bo brzuszek z rana niemalże płaski :)

Ooooo, ale bym jadła sushi....
Ja za to ostatnio mam fazę na chrupki orzechowe.... :D

Jeśli to co czuje to ruchy, a raczej na 99% tak, to czuję :D wydaje mi się że pierwszy raz poczułam w czwartek tydzień temu, to było 17+1, a teraz od dwóch dni jest to coraz częstsze, czyli od około 18+0 :)

reklama
Dzisiaj zachciewalam sobie grilla :D niergularnie, ale czujeruchy jutro zaczynam 15 tydzien. Moja Pani doktor mowi, ze to możliwe bo jestem dość szczupła , a mala jest zaraz przy kości lonowej, wiec od czasu do czasu mogę czuc cos i tak jest. Do tej pory może 3,4 razy poczułam. W pierwszej ciąży w 16 zaczęłam czuc, a w drugiej mozna juz szybciej bo się wie jak to wygląda :)
Jak nie mogę się zmusić do jedzenia mięsa to właśnie nabrałam ochoty na kiełbaskę z grilla 😀
Ja też jestem szczupła, brzucha prawie nie widać. W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 18+3 i wtedy nie miałam wątpliwości, że to to, ale to było 11 lat temu i teraz już nie pamietam tego uczucia.

Jeśli to co czuje to ruchy, a raczej na 99% tak, to czuję :D wydaje mi się że pierwszy raz poczułam w czwartek tydzień temu, to było 17+1, a teraz od dwóch dni jest to coraz częstsze, czyli od około 18+0 :)
Wieki nie jadłam chrupek orzechowych :) Pamiętam, że dawno temu jeszcze jako dziecko, wygrałam 5 paczek chrupek orzechowych w konkursie radiowym. To było coś 😅
Zjadam zupę i w oczekiwaniu na sushi postanowiłam chwilę poleżeć i właśnie przed chwilką poczułam jakby podwójnego kopniaczka, także chyba maleństwo daje o sobie znać 🥰🥰🥰

Wieki nie jadłam chrupek orzechowych :) Pamiętam, że dawno temu jeszcze jako dziecko, wygrałam 5 paczek chrupek orzechowych w konkursie radiowym. To było coś 😅
Zjadam zupę i w oczekiwaniu na sushi postanowiłam chwilę poleżeć i właśnie przed chwilką poczułam jakby podwójnego kopniaczka, także chyba maleństwo daje o sobie znać 🥰🥰🥰

Jesz sushi w ciąży??? Ja bym sie bała

Hejo ja tez uwielbiam chrupki orzechowe i chyba moja dzidzia tez :)poki co troche sie przeziębiłam i nawet nie wiem co moge zazyc byl ktos w 12 tyg przeziębiony?katar gardlo?

Ja jestem w 14+1 i jeszcze ruchów nie wyczuwam... Może za wcześnie na to u.mnie...

Hejo ja tez uwielbiam chrupki orzechowe i chyba moja dzidzia tez :)poki co troche sie przeziębiłam i nawet nie wiem co moge zazyc byl ktos w 12 tyg przeziębiony?katar gardlo?

Mamaginekolog mówiła,że w przypadku przeziębienia w ciąży najlepiej wziąć paracetamol. Jeśli masz instagrama,to wejdź sobie na Mamaginekolog.medycznie i tam w wyróżnionych relacjach mówi o przeziębieniu w ciąży. Zdrówka [emoji8]

reklama
Do góry