reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Co do podrobów, surowego mięsa, serów niepasteryzowanych itd to ginekolog mnie uczulał ostatnio, że skoro nie przechodziłam toxo mam nie jeść i przemęczyć się te 9 miesięcy. I tak zrobię 😃 Potem nie darowałabym sobie gdyby coś się stało z mojej winy.
Tez nie mam przeciwciał Toxo i męża Włocha 😂

U mnie kalendarz chiński już w pierwszej ciąży się pomylił więc olewam ;)
Może tak jak dziewczyny wyżej pisały, że data zapłodnienia była na pograniczu miesięcy? Z tego co czytałam teraz na szybko w necie to skuteczności jest 80-90% :D Nigdy nie wierzyłam a takie rzeczy ale może coś w tym jest? Haha się okaże w maju przy porodzie :p

U mnie wyszła dziewczynka, ale każdy typuje chłopca bo ponoć ślicznie wyglądam [emoji4]
Ja super wyglądałam w ciąży z córką, każdy mówił „kwitniesz” 😃 I do dzisiaj się zastanawiam jak to możliwe, że nie odebrała mi urody bo jest prześliczna ! 😍 Tym chyba nie ma też się co się sugerować 🤷🏻‍♀️
Tez nie mam przeciwciał Toxo i męża Włocha 😂
Haha .. mój mąż nie jest rodowitym Włochem😅 - chociaż temperament, wygląd I zamiłowanie do kuchni ma typowo włoskie 😊

Wiecie co dzisiaj jadłam na obiad? ... grilla 😀 Taka naszła mnie ochota, że jechaliśmy do rodziców rozpalać i mój biedak stał godzinę na zimnie i robił 😅

A tak przy okazji płci, porownywalyscie sobie kalendarz chinski? Mi się w obu przypadkach sprawdzila płec dziecka jak narazie , także cos w tym jest . Wiadomo te kobietki które zaszly w ciaze na granicy i wieku i miesiąca wyznaczonego na tym kalendarzu mogą mieć niezgodne z nim wyniki, ale patrząc ogóle mi i moim koleżanka duzo razy się sprawdzil ten kalendarz hihi :D

Ja sprawdzalam i wychodzi mi chlopiec [emoji5] z usg jeszcze niestety niewiadomo (dzis zaczelam 14 tydzien).
Z ciekawosci sprawdzilysmy tez z mama i kuzynkami i wszystkim sie sprawdzilo, wiec cos w tym musi byc :p

Mi tez dzis glowa pęka, a najgorsze jest to ze nie mam w domu zadnych leków, ktore mozna brac :(

O kurczę no to teraz po prostu muszę się uzbroić w cierpliwość [emoji173]
Ja super wyglądałam w ciąży z córką, każdy mówił „kwitniesz” [emoji2] I do dzisiaj się zastanawiam jak to możliwe, że nie odebrała mi urody bo jest prześliczna ! [emoji7] Tym chyba nie ma też się co się sugerować [emoji2370]
Haha .. mój mąż nie jest rodowitym Włochem[emoji28] - chociaż temperament, wygląd I zamiłowanie do kuchni ma typowo włoskie [emoji4]

Wiecie co dzisiaj jadłam na obiad? ... grilla [emoji3] Taka naszła mnie ochota, że jechaliśmy do rodziców rozpalać i mój biedak stał godzinę na zimnie i robił [emoji28]

Może tak jak dziewczyny wyżej pisały, że data zapłodnienia była na pograniczu miesięcy? Z tego co czytałam teraz na szybko w necie to skuteczności jest 80-90% :D Nigdy nie wierzyłam a takie rzeczy ale może coś w tym jest? Haha się okaże w maju przy porodzie :p

Ciężko dokładną datę zapłodnienia znać, dlatego nie wierzę w ten kalendarzyk.

reklama
Do góry