reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Ja regularnie korzystam z Aliexpress 👍👍 nałogowo kupuję skarpetki, mam zapas na dobre 2 miesiące 😅 teraz chciałam upolować jakąś fajną sukienkę o luźnym kroju 🙂
Co do imion to mi bardzo podobają się krótkie imiona- Adam I Iga. Narzeczony jest na nie 😉 wspólnie zdecydowaliśmy, że chłopiec będzie Jędrkiem.

Jak coś dojrzysz to pochwal się też szukam.

Ja słyszałam o Aliexpres ale jakaś taka ciemna w tym jestem.
Podobno wiele super rzeczy można kupić za małe pieniądze.
Mi mąż zabrał laptopa do pracy i nie mam jak zamówić a mam kilka rzeczy w koszyku.
W tamtym roku 11 tego zamówiłam mnóstwo rzeczy, ozdoby świąteczne przyszły po nowym roku :cool2:.
Ja korzystam z apki w telefonie szybko i wygodnie płacę blikiem. :)

reklama
Ja też mam Alexandra, i tak samo jak Ty z nim ciąża super, żadnych dolegliwości. Teraz dramat no i prawdopodobnie księżniczka, lekarz dziś mi powiedział, że na 80 %
Z Alexem tez mi na prenatalnych powiedział, że chłopak i się sprawdziło, więc teraz też w to mocno wierzę, że będzie dziwczynka.
Idąc tym tropem powinnam nosić pod sercem chłopaka 😊 Z córką czułam się dużo gorzej w ciąży 🤷🏻‍♀️

bo Leon to w tym roku mega modne było ze nazywali tak chłopców. Ja ciagle słyszę ze ktoś nazwał syna Leon lub Leo
Być może :p Nie mam znajomych, które mają tak małych chłopców i nie pracuje w żłobku.. :D
Ojej ja mam na imię Monika i od zawsze nienawidzę tego imienia :/
No ja mam kumpele Monikę i jakoś tak wśród moich rówieśników to było bardzo popularne, tak samo jak Marty, Jagody, Klaudie, Karoliny, Ole.. Teraz u dzieci takich w wieku żłobkowym - przedszkolnym to bardziej Marysie, Michaliny, Lilki, Agatki, Zuzie, a z chłopców Olki (i wielkie urozmaicone imiona pokrewne od Aleksandra), Tymony, Maksy, Mateusze ooo i jeszcze Ksawery to też popularne wśród dzieci

Być może :p Nie mam znajomych, które mają tak małych chłopców i nie pracuje w żłobku.. :D
No ja mam kumpele Monikę i jakoś tak wśród moich rówieśników to było bardzo popularne, tak samo jak Marty, Jagody, Klaudie, Karoliny, Ole.. Teraz u dzieci takich w wieku żłobkowym - przedszkolnym to bardziej Marysie, Michaliny, Lilki, Agatki, Zuzie, a z chłopców Olki (i wielkie urozmaicone imiona pokrewne od Aleksandra), Tymony, Maksy, Mateusze ooo i jeszcze Ksawery to też popularne wśród dzieci
My jak chodzimy z córka na zajęcia rozwojowe to spotykamy jeszcze dużo dziewczynek o imieniu Asia, Ania, a z chłopców to dużo Marcelow, Szymonow, Antosiow

A tak przy okazji płci, porownywalyscie sobie kalendarz chinski? Mi się w obu przypadkach sprawdzila płec dziecka jak narazie , także cos w tym jest . Wiadomo te kobietki które zaszly w ciaze na granicy i wieku i miesiąca wyznaczonego na tym kalendarzu mogą mieć niezgodne z nim wyniki, ale patrząc ogóle mi i moim koleżanka duzo razy się sprawdzil ten kalendarz hihi :D

A tak przy okazji płci, porownywalyscie sobie kalendarz chinski? Mi się w obu przypadkach sprawdzila płec dziecka jak narazie , także cos w tym jest . Wiadomo te kobietki które zaszly w ciaze na granicy i wieku i miesiąca wyznaczonego na tym kalendarzu mogą mieć niezgodne z nim wyniki, ale patrząc ogóle mi i moim koleżanka duzo razy się sprawdzil ten kalendarz hihi :D
To tak można? :o

reklama
Mi się nie sprawdził z córka;p

Do góry