reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej,

Moja Zuzia od rana już ze trzy razy wyła:szok: Normalnie nie wiem jek ten dz8eń przezyję.
Zaraz zmykam na spacer.

HannaH - super że się na dzidzię zdecydowaliście. Oby Wam szybciej się zrobiła niż nam;-)

reklama
dzień dobry...
moje pojawianie się i znikanie już pewnie przestało Was dziwić, ale nie jestem w stanie nic na to poradzić...z resztą chyba wszystkie pracujące dziewczyny tak mają...dlatego czasem (ostatnio często) zazdroszczę majóweczkom będącym w domku z dziećmi...ale podobno dobrze tam, gdzie na nie ma, więc tymczasem nic się nie zmieni...no chyba, że szef nie przedłuży mi umowy, która się kończy 31 marca....
a tymczasem....
Iwonka witaj po strasznie dłuuuuugiej nieobecności i nie rób nam tego więcej...
Aurelka, witaj i już nie znikaj...
Hannah - gratulacje :tak: i powodzenia....jak tak dalej pójdzie u dzióbka to może znowu spotkacie się na BB w jednym miesiącu :-D:-D:-D dziubek - mam nadzieję, że się nie gniewasz...
Mamita nie faszeruj się przeciwbólowymi - goń do lekarza...
Dotkass - kciuki nadal trzymane (m.in. dlatego też tak rzadko piszę...:-D) - oby koszty Was nie przerosły a ekipa się sprawdziła...

jeśli chodzi o spanie, to Mateuszek wstaje po 6 i ok 9-10 spiocha ok.2 godzin a potem dopiero na noc zasypia ok. 20.30...

migotka, dziubek, fajnie, ze się wybawiłyście - należało Wam się...
my w sobotę mieliśmy pogrzeb 54-letniej mamy naszego bardzo dobrego kolegi, a wesele mamy 10 października i mam nadzieję, że też poszalejemy, bo następna okazja to dopiero sylwester pewnie..

ciekawe co tam u Puchatki, Tolki. Poli, Polki i Anusi...mam nadzieję, ze nie opuściły nas na dobre... Hannah - Polka nie odzywa się na forach dietetycznych?

Ostatnia edycja:
Szopek ja mam Himalaya herbals:-)Gentle baby shampoo:tak:

Jesli chodzi o szampon to ja swoim dziewczynkom myje wlosy tym z Rossmana babydream zel do kapieli i mycia wlosow,
145_01_8051.jpg

szopek - ja uzywam szamponu 2w1 z żelem pod prysznic Bobini. ogólnie podoba mi się zapach (mamy teraz gruszkowy) ale napewno jak się skończy kupię coś innego.

dziękuję za odpowiedzi.:tak:

Mamita- mi w MOPSIE kazali przynieść ze skarbówki nasze dochody a że z zeszłego roku a wtedy jeszcze jakoś żarło, więc baj baj zasiłku.

Szopek, owszem, wasze dochody za 2008 rok, ale jest też pojęcie dochodu utraconego...jeśli obecnie nie ma jakiegoś źródła dochodu, które było w roku bazowym ... a ty jesteś na wychowawczym czy jednym źródłem utrzymania jest praca twojego męża?

http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=1385

a nawet jeśli jesteś na wychowawczym to zgodnie z ustawą o świadczeniach rodzinnych jest utratą dochodu...
Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
23) utracie dochodu - oznacza to utratę dochodu spowodowaną:
a) uzyskaniem prawa do urlopu wychowawczego,
b) utratą prawa do zasiłku lub stypendium dla bezrobotnych,
c) utratą zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, z wyłączeniem pracy wykonywanej na podstawie umowy o dzieło,
d) utratą zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej, z wyjątkiem rent przyznanych rolnikom w związku z przekazaniem lub dzierżawą gospodarstwa rolnego,
e) (uchylona),
f) wyrejestrowaniem pozarolniczej działalności gospodarczej,
g) (uchylona);

Ostatnia edycja:
Witajcie.

Hannah, gratuluję decyzji :tak:;-) Już nie mogę doczekać się kolejnych małych Magdziątek i Dziubeczków hehe :-)

Moje dziecko ma jakiś okres wyjca, normalnie chodzi i wyje, bo coś tam jej nie wyszło, bo miała trudności z wdrapaniem się na kanapę, bo mama nie podała jej książeczki na czas, bo na podłodze leży kasztanek :eek: No normalnie cuda ta moja córka wyprawia :confused2:

Jak przeczytalam post anusii to pomyslalam ze fajnie tak caly dzien siedziec w domu z maluchem ale jak przeczytalam na koncu post panny migotki o "wyjcu pospolitym " (mam nadzieje ze sie nie gniewasz ja tak nazywam mlodego jak ma "te " zle dni ) to juz mi sie odechcialo siedzenia ciagle w domu

anusiasac dobijam do CIebie tyle ze ja mam umowe do konca pazdziernika :eek:

Ha NN aH gratuluje

mi sie snilo ze bylam u lekarza a on ze widac ciaze jak nic powiedzaialam tylko jemu mialam w tym snie mieszane uczucia jakies... dziwne bo wczoraj dostalam @ :sorry: moze takie sny to przez to ze w ndz tesciowa mnie "namawiala" na dzidziusia :-D

Pozdrawiam was wszystkie :-p

Szopek, owszem, wasze dochody za 2008 rok, ale jest też pojęcie dochodu utraconego...jeśli obecnie nie ma jakiegoś źródła dochodu, które było w roku bazowym ... a ty jesteś na wychowawczym czy jednym źródłem utrzymania jest praca twojego męża?

http://www.mpips.gov.pl/index.php?gid=1385

a nawet jeśli jesteś na wychowawczym to zgodnie z ustawą o świadczeniach rodzinnych jest utratą dochodu...
Art. 3. Ilekroć w ustawie jest mowa o:
23) utracie dochodu - oznacza to utratę dochodu spowodowaną:
a) uzyskaniem prawa do urlopu wychowawczego,
b) utratą prawa do zasiłku lub stypendium dla bezrobotnych,
c) utratą zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, z wyłączeniem pracy wykonywanej na podstawie umowy o dzieło,
d) utratą zasiłku przedemerytalnego lub świadczenia przedemerytalnego, nauczycielskiego świadczenia kompensacyjnego, a także emerytury lub renty, renty rodzinnej lub renty socjalnej, z wyjątkiem rent przyznanych rolnikom w związku z przekazaniem lub dzierżawą gospodarstwa rolnego,
e) (uchylona),
f) wyrejestrowaniem pozarolniczej działalności gospodarczej,
g) (uchylona);
dzięki, uderzę tam w tym tygodniu, bo mnie chciały oszachraić.:-p

Szopek, nie ma za co, najlepiej druknij ten komunikat i uzmysłów Paniom, że powinny być na bieżąco z tym, co jest na stronie ministerstwa....

Zwolinka
, uściskaj mocno Wiktorka - bo dziś chyba obchodzi imieniny...
sliczny_mis.jpg

Ostatnia edycja:
szopek tak jest !! ja sie czasami zastanawiam co im to daje ? maja korzycie z tego ze przynaja mnie ludzia rodzinnego czy co .. czy glupota tepota w polaczeniu ze złosliwoscia :wściekła/y:

reklama
Witajcie.

Moje dziecko ma jakiś okres wyjca, normalnie chodzi i wyje, bo coś tam jej nie wyszło, bo miała trudności z wdrapaniem się na kanapę, bo mama nie podała jej książeczki na czas, bo na podłodze leży kasztanek :eek: No normalnie cuda ta moja córka wyprawia :confused2:
Witaj w klubie. Ja składam marudzenie Zuzi na ząbki i przeziębienie. Dzisiaj jest poprostu nie do zniesienia. Jak coś chce a ja jej nie dam to rzuca się na podłogę. Jak coś jej nie wychodzi to marudzi lub płacze/. Dzisiaj to już mie samej stanęły łzy w oczach z bezradności:-(

Do góry