reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dzień Dobry,

Jedziemy jednak jutro, dziś może i lepiej, że nie, bo tak zaczynać od poniedziałku

Migocia, kciuki trzymaj dalej, przynajmniej masz porządne wytłumaczenie przed mężem ;-), polecam się na przyszłość :-):-D:-D:-D

mamita, z Amelci spaniem to różnie, Ona chyba po tatusiu nie przepada za spaniem, nie dość, że wstaje rano to w ciągu dnia nie chętnie wykorzystuje czas, który mogłaby poświęcić na zabawę na spanie, śpi od 30 min do 2 h co zdarza się żadko :confused2::sorry:

Miłego Dnia, R w domu, więc postaram się może pojechać znów po sklepach pobuszować :tak:

reklama
szopek - ja uzywam szamponu 2w1 z żelem pod prysznic Bobini. ogólnie podoba mi się zapach (mamy teraz gruszkowy) ale napewno jak się skończy kupię coś innego.

mamita - Przypomniałas mi, że też muszę lecieć któregos dnia złozyć wniosek o rodzinne.

U mnie weekend ogólnie dobry. W sobotę pod wieczór bylismy na święce kwiatów w Skierniewicach - posłuchałam sobie Toples, Akcentu (rumuńskiego) i Pectus. Tylko jeszcze bardziej się przeziębiłam przez to. W niedziele też niby mielismy jechać na Dżem ale kaski na paliwo nie było. Więc co jedynie wybrałam się c córcią do parku na plac zabaw a potem zbierałam z nią kasztany. Dla mnie był to taki magiczny moment, naparwdę super.

A i mamy kolejnego ząbka (6) drugą dolną jedyneczkę. Nie chce już mi sie leciec na odpowiedni wątek, bo córcia wstała.

A ja jakiś rozbity dzień mam, jakoś tak jak R w domu to zupełnie nie mogę sobie rozplanować niczego :sorry:, gubię się :confused2:. R śpi, Amela zasnęła dopiero 20 minut temu, a ja siedzę jak głupia i nie wiem co ze sobą zrobić :eek:

I ja witam. Bylam juz w centrum handlowym z kolezanka bo kupowala sobie buty,zaszlismy po drodze na drugie sniadanko do KFC.Byla tez karuzela 3 osobowa dla dzieci i dziewczynki sie kilka razy na konikach krecily,potem krzyk bo Klaudia chciala jeszcze i jeszcze.Wogole sie nie bala,.Sama sobie siedziala i sie trzymala,a teraz tez spi,a jesli chodzi o dlugodc snu to tez roznie od pol godziny do 2 godzin.Jeszcze jej nie odzwyczajam od nie spania w dzien.Dla mnie to chwila odpoczynku lub czas na sprzatanie wtedy gdy ona wlasnie spi.......

Witam

Ja tydzien temu przestawilam Anie na jedna drzemke w ciagu dnia. Jest troche ciezko bo ona najchetniej juz ok 10 -11 poszlaby spac ale jednak wytrzymuje i dostaje obiadek o 13 i idzie spac.Przesypia wtedy nawet 3 godz.Wieczorem kladzie sie wczesniej niz kiedys i zawsze przed 22 juz spi.

Ojejku jak sie najadlam,zjadalm 2 miski pysznego rosolku,ale mowie wam jak dobry:-p ugotowalam go z indyka,kurczaka i wolowiny,zero zadnych bulionow czy vegety,tylko sol i pieprz a kolorek ciemny,smak pychotka :tak:a Klaudia spi juz 2 godziny,ide ja budzic bo potem bedzie buszowac do 9ej lub dalej.:sorry:

Mm to dlugo miala 2 drzemki,Klaudia juz chyba od 9 miesiaca ma jedna drzemke a chodzi mi spac na noc kolo 19:30-20:30 ,wstaje 7-8 rano.

Iwonko ale Klaudia dlugo spi w nocy.Ania potrafila isc spac o 24 a wstac o 6 przez to, ze w dzien sobie pospala.Ania zasnie ok 21.30 jak ja w dzien mocno wymecze.
Szkoda, ze moje dziecko nie wstaje rano tak pozno jak Iga Migotki :-(
Niedawno mi zrobila numer jak poszlam spac o 2 po imprezie to Ania obudzila sie o 4 :szok::szok: Wzielam ja do siebie bo myslalam,ze pospi ze mna ale ona zwiala w spiworku na podloge i zaczela sie bawic :eek:

Witam. Dzisiaj Zuzia tez wstała o 6,30 a juz długi czas spała mi do 9 rano. Do południa spała 40 min i teraz sama zasnęła w łóżeczku. A już miała jedną drzemke w dzień:-(
Była w Mopsie powiedzieli że mam dostarczyć ze skarbówki dochód tylko mąża. Pojechałam do US i ubłagałam kobitkę i wypisała mi na miejscu:tak::tak::tak:
Teraz dochód wychodzi trochę ponad 300zł a nie 800;-):tak:
Mam juz komplet papierów więc jutro pojade wszystko zawieźć bo dzis juz nie zdążyłam:no:
Wczoraj bolały mnie plecy po lewej stronie i myśłałam że to nerka a dzisiaj noga zaczęła mnie jeszcze masakrycznie boleć i juz ledwo chodzę -moja Mama mówi że to korzonki. Ból nie do opisania chyba jutro pójdę do lekarza bo żadne tabletki przeciwbólowe nie działają:no::no::no:

reklama
A my dopiero wrocilismy z podworka,3 godziny spedzilismy tam.Klaudia cala czarna,tylko oczy jej widac bylo.Zaraz kapiel ,mleczko i spac.Moj malzon bedzie mnie dzisiaj molestowac,a mi sie nie chce jak zwykle hmmmmm
Mamita zdrowka zycze,oby bol przeszedl jak najszybciej.

Do góry