reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej, właśnie rozwiesiłam pranie na balkonie, bo przez cały dzień kisiłam je w pralce, bo miałam gości i ciagle coś mi przeszkadzało. Dzieciaki nie chciały iść spać bo wolały popisywać się przed gośćmi. Była u mnie Alicja,(mama Filipka) zawsze jak przyjeżdża to mam takie maleńkie ukłucie w sercu. Może przesadzam, pewnie tak. Dobra idę spać bo jutro do pracy.

reklama
Wpadłam się zameldować i przywitać,

Dużo do pisania nie mam, więcej roboty w domu i związanej ze wszystkim co nowe w naszym życiu. Muszę w tym tygodniu załatwić jedną ważną sprawę w US, mam nadzieję, że pozytywnie się rozwiąże :sorry:

Miłego Dnia Kobitki :-)

Witajcie.

My niestety wracamy do szarej rzeczywistości po wakacjach :confused2: Zupełnie nie wiem, co dzisiaj robić, bo nie znoszę tego naszego parku, a przecież trzeba trochę dziecko przewietrzyć.

Szopek, a powiedz mi jak bardzo trzeba zetrzeć powierzchnię papierem ściernym? I czym odtłuścić powierzchnię oraz czy odtłuściś przed ścieraniem czy po? Aha, i jeszcze pisałaś o tej specjalnej gąbce - jak to działa i jak się w sklepie nazywa? Sorki za zasypanie stosem pytań z rana :sorry:

Co do domków i działek, to my czekamy, aż mała pójdzie do przedszkola, a ja do pracy, żeby wziąć kredyt na działkę, a domek możemy budować, jak sprzedamy mieszkanie. Teraz mamy możliwość zamieszkać na czas budowy u moich rodziców, bo babci już nie ma. Tylko tyle, że nie wiem, ile będę w stanie zarobić, bo będziemy zakładać z mamą spółkę i część klientów przejmę ja. No nic, zobaczymy, najpierw przedszkole, a to jeszcze ze 2 lata czekania.

Witam Majoweczki po okropnie dlugiej nieobecnosci, choc jak mam czas to sobie czytam co u Was. Ja niestety naleza do osob, ktore nigdy nie wiedza co napisac, a jak juz cos naskrobie,to wydaje mi sie ze bez sensu i nikog to nie bedzie interesowalo...:zawstydzona/y:
Tak wiec chcialam tylko napisac, ze to juz 27 t.c. u mnie, bedzie synek tym razem, wszystko dobrze, tylko zmeczona caly czas. Isabelka rosnie cudnie,bardzo wesola i grzeczna dziewczynka z niej, mowi juz sporo slow, wspina sie wszedzie, spi sama cala noc i wcina wszystko jak odkurzacz :-)
Widze, ze duzo przeprowadzek,u nas tez, przenosimy sie do motelu,ktory moj P kupil i tam jest mieszkanie za darmo a nasz dom wynajmujemy. Duzo roboty nas czeka,ja bede prowadzic ten motel,troche ciezko bedzie,ale w listopadzie moja mama znow przylatuje,tym razem moze na rok.

Pewnie znow mnie przez jakis czas nie bedzie,ale chcialam sie przywitac.

Witaj gloria :-):-):-)

Gratuluję parki, super, że teraz synuś :-) świetnie, że u Was się układa. Ucałuj dzieciaki, jednego przez powłokę brzuszną oczywiście ;-):-D. Powodzenia i odzywaj się jak tylko znajdziesz czas :tak::-)

Madzia- przepraszam, za moja ciekawość. Mama Filipka się z Wami kontaktuje? To taka wasza umowa i dobra wola czy jest waszą znajomą. Nie dziwie sie, ze jest ci dziwnie, ale to do Ciebie tuli się na co dzień.
Przepraszam jeśli jestem wścibska i plotę farmazony.
Migotka- napisze na wątku o urządzaniu wnętrz, jak Borubar ( Miku) pójdzie spać to wstawię foto.
gloria- 27 tydzień, jak ten czas szybko leci, gratuluję parki.

Hej,
Mój uparciuszek śpi. Uff... daje czadu dzisiaj. Ja mam jakoś mniej cierpliwości ostatnio. Mąż ma wolne ale w sumie w domu go nie ma... załatwia hak do samochodu. Duzo z Was buduje się a my na razie tylko grodzimy naszą działkę. Jest duża. Ma 40 ar więc samo jej ogrodzenie będzie nieźle kosztować:szok:

Migotka - no ja też nie mogłam długo wrócić do rzeczywistości po wyjeździe. ;-)Co do Waszej budowy domku to można umówić się z kimś kto chce kupić mieszkanie (oczywiście jeśli się zgodzi), że oddacie go gdy już wy będziecie mogli wprowadzić się do nowego domu. Oczywiście musielibyście wyrobić się z budowąw krótszym czasie. Wielu moich znajomych tak robiło. My byśmy też tak zrobili ale mój mąż uwarza że szkoda mu sprzedać mieszkanie w którym obecnie mieszkamy bo to było jego rodziców no i oni mogliby na to źle patrzeć:eek: normalnie masakra z nim jest. Ale może go urobię za jakiś czas;-)

gloria - fajnie że odezwałaś się. Zazdroszczę Ci parki. :tak:

hej Majóweczki
Zniknęłam na kilka tygodni, ale bardzo za Wami tęskniłam :sorry:
Byłam pierońsko zajęta i nawet Was nie czytywałam :zawstydzona/y: Teraz wcale czasu mi nie przybędzie, ale bardzo chciałabym troche cześciej do Was zaglądać.
Udało mi się pojechać na wakacje z Nikolą! A właściwie tatuś postanowił nas wysłać (szok!)
Było nie do końca tak jakbym sobie wymarzyła (wertepy a nie chodniki, albo ich brak wykluczały dalekie wycieczki z wózkiem :-(), ale niunia oszalała na punkcie gigantycznej piaskownicy i masy wody do chlapania więc jestem ogromnie szczęśliwa ze udało mi się z malutką wyjechać!
Postaram się wrzucić Wam troche fotek z wakacji :-) A jest tego masa :eek:

Za to tej nocy dziecko mi dostało gorączki 39,7!!! :szok:
Nie płakała, nic ją nie bolało, tylko całą noc przeleżała z otwartymi oczkami milcząco. Dopiero po podaniu Ibufenu usnęła (w 10 minut gorączka spadła bo dziecko zrobilo mi się chłodne!).
Spała do 10:00 - 36,6 i wesolutki bobas.
Teraz 36,9 ale jest smętna okropnie a nie może usnąć.
Rano zjadła kilka łyzeczek kaszki, a mleka teraz nie tknęła! Pić nie chce :no:
Zęby jak nam szły 2 tyg temu to dziecko miało goraczke ale nie wiecej niz 39st, a i beczała bo bolały, ślinila sie i wsadzała wszystko do buzi.
Teraz jest zupełnie inaczej a i goraczka duzo wyższa, :confused2:więc to chyba nie o zęby chodzi..
Kurcze - może któraś z Was miala taki przypadek?? Co mam z tym małym pieronem zrobic?

Kangurka, może to trzydniówka. Nikola już miała? Bo wtedy jest wysoka gorączka, podchodząca pod 40 st. i zazwyczaj nie ma żadnych innych objawów (czasem są jak przy przeziębieniu). Podawaj jej tylko coś na zbicie gorączki, a za parę dni powinno ją wysypać.

reklama
Witam sie i ja
nie mam dzis czasu jakos:baffled:na 4ta do pracy:sorry:
Kondzio mi dzis nawet noc przespal,raz sie obudzil na smoczek:tak:ale nic nie mowie;-)
Gloria zastanawialam sie ostatnio wlasnie co bedziesz miala a ty nic nie piszesz.fajnie ze masz parke,wszystkie dzici juz beda:-D:-D:-D jak pobyt w Europie:-p:-p
Kangurka witaj.wracaj do nas,dawno cie nie bylo:tak:co do goraczki to moze to 3 dniowka,zobaczysz jak bedzie dalej.Kondzio tez mial takie skoki temp i tak bylo 3 dni a potem wysypka:tak:dawalam nurofen ale w ciza wracala:baffled:powodzenia

a ja dalej nie mam programu do zmniejszania zdjec.komp jest pusty,dajlej szwankuje.nie zawsze moge sie zalogowac tu czy na nk lub nie moge sie wylogowac:baffled:cos nie tak:dry:oj boshhhh

oki ide na spacer jeszcze z Kondziem bo wstal wlasnie a potem witaj PRACO:sorry:milego dnia i wieczorka zycze:-)

Do góry