reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witajcie kochane. Ja jak zwykle zapracowana i raczej mało mam czasu na BB, niestety :-(

Kathy, ja w ciąży miałam problemy z ciśnieniem i lekarka kazała mi zdecydowanie ograniczyć sól. I bardzo bardzo szybko przyzwyczailiśmy się w domu do tego, że solimy dużo mniej - kiedyś nie wyobrażałabym sobie zjedzenia kanapki z nie posolonym pomidorem czy ogórkiem, a teraz absolutnie bez soli! Wszystko solimy mniej - jak był u mnie ostatnio mój tata, to ciągle tylko z solniczką biegał i sobie dosalał hihi A my się przyzwyczailiśmy naprawdę w ciągu 2-3 dni i teraz np. dania w restauracji są dla mnie za słone.

Witajcie kochane. Ja jak zwykle zapracowana i raczej mało mam czasu na BB, niestety :-(

Kathy, ja w ciąży miałam problemy z ciśnieniem i lekarka kazała mi zdecydowanie ograniczyć sól. I bardzo bardzo szybko przyzwyczailiśmy się w domu do tego, że solimy dużo mniej - kiedyś nie wyobrażałabym sobie zjedzenia kanapki z nie posolonym pomidorem czy ogórkiem, a teraz absolutnie bez soli! Wszystko solimy mniej - jak był u mnie ostatnio mój tata, to ciągle tylko z solniczką biegał i sobie dosalał hihi A my się przyzwyczailiśmy naprawdę w ciągu 2-3 dni i teraz np. dania w restauracji są dla mnie za słone.

No własnie.......Ja też już praiwie nic nie solę oprócz trochę zupy a czem nawet sobie sami niech doprawiają :-pTak samo jak nie słodzę kawy i herbaty!!!

Jak tam nocka ? no wesz co bys za duzo sobie nie odpowczela juz dzieciaczki sie na tym znaja jak trzeba zeby dac w kosc

Wiktoria, nocka... super! I nawet budziła się rzadziej niż zwykle - bo jej smok wypada kilka razy w nocy i żąda zapodania ponownego, a tej nocy jak jej wypadł tak spała bez! hihi

Dodam jeszcze ze mimo iz wczoraj spała te 4 godziny w południe, to spała jeszcze 2 godziny późnym popołudniem!! Poszła spać co prawda o 22 ale nocka cudna!
I dzisiaj znowu - bawiła się sama od 8-10 (ale mój M wstał zapobiegliwie dzisiaj, tylko poszedł do psów, a niki bawiła sie sama).
Tylko jedno mnie zasmuciło i zdziwiło... wczoraj przed snem Nikolka nie tknęła mojej piersi :-( Moze to dobry moment na zakończenie karmienia piersia, ale... prawie się poryczałam :sorry2:

A faceci to głupi gatunek, nie przejmuj się Wiktoria ;-)

No własnie na Nurofenie jest napisane że dzieci do 9 kg (7-12m-ęcy) po 2,5ml a powyżej 10kg (od 12męcy) too po 5ml. No i co mam zrobić. Mała waży ponad 10 ale nie ma 12 miesięcy. Do tej pory dawałam jej dawkę 2,5ml no ale nie wiem czy ona jej pomaga. Ja Wy byście dawały??

Należy się sugerować wagą w takim wypadku.

Ja też przyłączam się do życzeń dla Majeczki, sto lat krupeczko!!:-)

My także - Majeczko buziaki!

Sól podawana małym dzieciom i niemowletom może uszkodzić nerki!!!:szok::tak:

Wiemy, wiemy. Nie dajemy :tak:

Mała o 11.10 się obudziła. Jestesmy po 2 sniadaniu. Spadamy na spacerek a potem do moich rodziców. Nie wiem czy dzisiaj jeszcze do was zajże więc życzę miłego dnia:tak:

Buxki:*

Witajcie dziewczynki
Kilka zabieganych dni miałam. Ale już jestem
Najlepszego dla wszystkich 9 miesięczniaczków :)
Byliśmy z Marysią u lekarza z tym noskiem. Biedna cały czas się meczy.Lekarz spojrzał w dziurkę i powiedział,że owszem coś tam jest ale jej samo przejdzie.Kazał mi odstawić Otrivin i inne kropelki i uzyważ tylko tych do inhalacji na pościel trochę. Nie wiem sama. Już tak ładnie spała a teraz przez ten nosek denerwuje się i ciężko jej spać. Dobrze,że lecę do Polski to sprawdzę to u lekarza i jak trzeba będzie pójdę z nią do laryngologa. Skoro tak dłgo to trwa to nie jest to super. Ach ci angielscy lekarze. Nie mam nerwów do nich, szkoda słów...:crazy:
U nas o dziwo ładna pogoda , więc jak się mój bąbelek obudzi idziemy na spaerek :blink:
Oilatum jest super. My też używamy.U nas na szczęście do pierwszego roku mam za darmo na recepty wszystko , ale jak w Polsce byłam i musiałam kupić to rzeczywiście jest on drogi.
Życzę Paniom i Maluszkom miłego dnia

Dzień doberek. Moja żabka śpi, ja trochę ogarnełam domek i skorzystałam z tego, że na dworze ładna pogoda i wyniosłam pościel. Po obiadku może i z córcią wyjdę troszke na świeże powietrze. ogólnie to najchętniej bym się zdrzemneła ale na to nie ma szans :-/

Wiktoria - Mój mąż też jest strasznie nerwowy i nie panuje nad sobą gdy coś mu nie pasi. Potrafi wtedy powiedzieć wiele przykrych słów. A ja po tylu takich miesiącach staję sie taka jak On :-/

panna_migotka - Nie wiedziałam, że jest taka akcja ale to fajny pomysł.

Ha-NN-aH - Moja Klaudynka to nawet nie da sobie baby z noska gruszką wyjąść.

A na koniec oczywiście wszystkiego dobrego dla Majeczki

reklama
cfcgirl
doskonale cię rozumiem z tym noskiem, mała moja się męczy niesamowicie, ale dobry znak ze ciekną jej strużkami gilki, bo szybciej sę oczyści.

U nas też we Wrocku ładna pogoda,:-):-) ale ze spacerku z chorutką nici:zawstydzona/y:

Do góry