reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Madamagda, płaszczyk śliczny. Ja od niedawna działam na allegro, jakoś się przełamałam, ale głównie sprzedaję moje ciążowe ciuszki itd

Szopek, pocieszę Cię, mi się nożyczki Canpola też rozklekotały, obcinam normalnymi, dla dorosłych.

Kamilka, witaj po wielkim dniu! Widzę, że wrażeń masz mnóstwo! Jak będziesz miała chwilę to napisz więcej, ciekawa jestem gdzie mieszkacie, jak tam wygląda wasz nowy azyl...

reklama
Kamilko bardzo sie ciesze ze jestes szczesliwa! Bo ostatnie twoje posty to byly smutne.A jak Adas ?Czekamy na fotki!

A ja walsnie obejrzalam sobie "nie klam kochanie".....sciagniety z netu he.
Zmykam spac.Dobranoc

Ostatnia edycja:
hej kochane ja nadrabiam bb i pewnie mi sie nie uda powoli sie wdrazam od nowa mam nadzieje ze mnie przyjnniecie narazie jeszcze z doskoku ale mamy juz kupionego laptopa tylko kwestia czasu o stale lacze no wlasnie ma ktoras z was internet bezprzewodowy iplus albo z jakiejs innej sieci i jak z zasiegiem macie?

co do nozyczek ja nie moglam zlapac tymi canapola bo byly "za grube" i kupilam cieniutkie dla doroslych i sa rewelacja

niesia ja uzywam tez bambino i mydla i szamponu i tez mi najbardziej pasuje :-)

niesia - co do przepuchliny pępkowej to u nas wygląda to tak, że nad pępkiem i jego górna częśc są wybrzuszone. Powstał tam taki balonik, który robi się większy kiedy mała się napreża np przy płaczu. Ja właśnie naklejałam takie plasterki specjalne na brzuszek ale ten chirurg mówił, że zasadniczo nic to nie wniesie. Lepiej często układać dziecko na brzuchu żeby ćwiczyło mięśnie.
I powiem Ci jeszcze, że ja jestem w takie samej sytuacji jak Ty - położna też zajrzała do nas raz i w większości opowiadała o swoich problemach a na dziecko rzuciła okiem jakby przy okazji. Drugi raz musiałam po nią zadzwonić bo Amelka miała miesiąc a pępęk nie odpadał. Chciałam, żeby zobaczyła czy wszystko jest ok. I ona jeszcze mnie opierdzieliła, że mogłam wcześniej zadzwonić. Co za baba, umawiała sie, że przyjdzie, nie przylazła ani razu a potem ma wonty, że trzeba było dzwonić :confused::wściekła/y:

niesia - co do przepuchliny pępkowej to u nas wygląda to tak, że nad pępkiem i jego górna częśc są wybrzuszone. Powstał tam taki balonik, który robi się większy kiedy mała się napreża np przy płaczu. Ja właśnie naklejałam takie plasterki specjalne na brzuszek ale ten chirurg mówił, że zasadniczo nic to nie wniesie. Lepiej często układać dziecko na brzuchu żeby ćwiczyło mięśnie.
I powiem Ci jeszcze, że ja jestem w takie samej sytuacji jak Ty - położna też zajrzała do nas raz i w większości opowiadała o swoich problemach a na dziecko rzuciła okiem jakby przy okazji. Drugi raz musiałam po nią zadzwonić bo Amelka miała miesiąc a pępęk nie odpadał. Chciałam, żeby zobaczyła czy wszystko jest ok. I ona jeszcze mnie opierdzieliła, że mogłam wcześniej zadzwonić. Co za baba, umawiała sie, że przyjdzie, nie przylazła ani razu a potem ma wonty, że trzeba było dzwonić :confused::wściekła/y:
O widzisz, o tym że trzeba częściej układać dziecko na brzuszku to nie powiedział mi lekarz, tylko o tych plasterkach... tylko że u Michałka to wygląda nieco inaczej, bo u niego ta skórka od pępka jest naokoło taka wystająca ok 0,5 cm ponad brzuch. Pępek odpadł nam po 1,5 tygodnia... więc mam nadzieję, że u nas ten plasterek to tylko profilaktyka.
Myślicie, że jest jakaś szansa że położna jeszcze się u nas kiedykolwiek zjawi? Do jakiego wieku dziecka teoretycznie przychodzi do dziecka?

Kamilka cieszę się, że ślub i wesele odbył się bez wpadek.
Madamagda płaszczyk rzeczywiście bardzo ładny. Ja na allegro do tej pory tylko kupowałam, ale przymierzam się też do sprzedania kilku rzeczy. Powiedz mi proszę, w jakim programie obrabiasz zdjęcia, bo pamiętam że pokazywałaś nam kiedyś buciki, które sprzedawałaś na allegro i o taki efekt mi właśnie chodzi.

No u nas w końcu słonko z rana świeci. dzisiaj wybieram się do teściówki i siostry męża zobaczyć znowu małego szkraba. Moja niunia wczoraj była słodkim bobasiątkiem. Cały dzien się usmiechała. Nie płakała w ogóle. Trochę wieczorem tylko przy wycieraniu zaczęła siędąsać ale dałam rade ją rozsmieszyć :)

Kamilko - tak jak Iwonka wspomniała czekamy na jakieś foty:tak: Cieszę się, że ten jedyny dzień w życiu miałaś taki szczęśliwy. Oby Wasze dlasze lata wspólnego życia były tak szczęśliwe jak dzień ślubu:-D:tak:

reklama
kamilko slicznie wygladaliscie :tak:bardzo sie ciesze ze uroczystosc sie udala:-D troszke sie rozmarzylam... moze ja jednak tez mojego namowie na slub bi wesele?! hmm zastanowie sie :-D

Do góry