reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

napisalam to niezbyt jasno. chodzi o to, że ja sama sobie policzylam, że mógl to być 6 czerwca.

idę spać, zmęczona jestem i potem piszę chaotycznie, przepraszam:-)

reklama
MM - współczuję, ale rzeczywiście pianki powinny toche ulżyć :tak:
Iwonka - kurcze ja chyba nie jestem taka odważna jak Ty albo jeszcze za mało jestem zdesperowana żeby wypić ten olej, ale pewnie koło piątku nawet rycyna nie bedzie mi straszna. :-p
Łania Jade - ja cały czas stosuje wywołanie ze wspomaganiem męza (chociaż ochoty na sex u mnie brak totalny, ale jak mus to mus) i wczoraj wzięłam si ę za mycie okien bo wszyscy którzy widzą że jeszcze nie urodziłam pytaja mnie o te nieszczęsne okna. Więc żeby nie było to dla świętego spokoju umyłam wczoraj dwa i na dzisiaj zostawiłam sobie reszte :tak::laugh2: Nie wierze zeby to coś dało ale przynajmniej nikt mi nie zarzuci, że odpuściłam sobie najbardziej podstawowy sposób na przyspieszenie porodu.:-D

Miłego dnia dla wszystkich - zmykam na plac zabaw ;-)

Czesc Majoweczki!

U mnie od 5tej skurcze jakies. W sumie co 5-7 minut. Ale wydaje mi sie, ze za malo boli (w sumie to boli jak cholera, ale chyba te wlasciwe powinny mocniej...), zeby to moglo byc to, chociaz tak naprawde nie wiem jak powinny skurcze wygladac. Pozatym nie zauwazylam, zeby wypadl czop, wiec chyba jeszcze mam czas. No nic, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.

Jade - no to masz jakos pomieszane faktycznie z tym terminem... No ale powinno sie brac pod uwage ten z 12-13 tygodnia chyba. Byla pita herbatka na przeczyszczenie??

Agusiaa - no u mnie tylko dzieki seksikowi z Mezem cos powoli sie ruszylo... A okna umylam wszystkie w zeszlym tygodniu i jakos nic to nie dalo.:-D

Iwonka - no ja chyba tez narazie wylamuje sie z tego oleju rycynowego, bo jak sa niby te skurcze... jak sie uspokoja, to najwyzej jutro rano na czczo tak jak mowisz... a gdzie zakupic - w aptece?

Milego dnia!

Przepraszam, że się wtrącę alę MM jak masz pod ręką sklep medyczny to idź i spytaj o plastry żelowe na poparzenia. Przykleja je się na ranę, koją trochę ból, ale wszystko ładnie się goi. Zmienia się je ja zmienią kolor z zółtego na biały. Czasami raz na kilka dni w zależności od poparzenia. Zapobiegają przykurczom skóry i ładnie wyciągają wodę z pęcherzyków. Ja stosowałam na nodze i dziś nie mam żadnego śladu. Być może żw w aptece też będą ale ja kupowałm w medycznym. Cena nie wiem jaka, ale naprawdę warto.

Witam się kolejny dzień bez żadnych objawów.
Łaniu - to może to to. przeciecież każda kobieta odczuwa inaczej ból, może Twoje skurcze takie muszą być. a czop wcale nie musi Ci teraz wypaść, może dopiero podczas porodu.
Ja wypilam herbatkę i nic, tylko musialam wstać o 5 na kibelek.
Agussia - ja też maltretuję mojego, i nie powiem, żebym miala wielką ochotę, ale nic nie pomaga.
Caluję Was wszystkie. Milego dnia i Łaniu trzymam kciuki, żeby to bylo to.

No i mamy kolejny dzien a tu dalej nic sie nie dzieje:no:dobrze ze chociarz troche chlodniej sie zrobilo:tak:,teraz pozostaje tylko czekac,bo juz wszystkie inne mozliwosci zostaly wyczerpane:-(mam nadzieje ze do piatku jednak sie cos wydarzy :baffled:bo to wywolanie porodu mnie przeraza:szok:zycze wszystkim nie rozdwojonym zeby wytrwaly bez stresowo do konca:tak:A tymi ludzmi to sie nie przejmujcie,bo nie ma sensu,ja np.wczoraj bardzo upierdliwej sasiadce,ktora ciagle sie pytala...a ty jeszcze nie urodzilas.......:wściekła/y:poprostu sie jej spytalam czy slyszala o takim czyms jak ciaza przenoszona:baffled:mine zrobila nieludzka,ale chyba mam spokoj.pozdrawiam:-):-):-)

Witam wszystkie mamusie, i te ktore sie juz doczekaly i te nierozdwojone!
Mam pytanie dla tych rozdwojonych,jak tam u Was ze sprawami intymnymi? Bo ja to mialam juz ochote po 2 tygodniach...:zawstydzona/y:. A ze to po cesarce i krwawienie prawie calkiem ustalo, wiec sie zdecydowalismy... Przyznam sie,ze pierwszy raz byl troche nerwowy,ale potem juz super. Wiem,ze wszystkie teraz tak jestesmy zajete maluchami ,ale moze ktos juz o tym mysli...?

No i mamy kolejny dzien a tu dalej nic sie nie dzieje:no:dobrze ze chociarz troche chlodniej sie zrobilo:tak:,teraz pozostaje tylko czekac,bo juz wszystkie inne mozliwosci zostaly wyczerpane:-(mam nadzieje ze do piatku jednak sie cos wydarzy :baffled:bo to wywolanie porodu mnie przeraza:szok:zycze wszystkim nie rozdwojonym zeby wytrwaly bez stresowo do konca:tak:A tymi ludzmi to sie nie przejmujcie,bo nie ma sensu,ja np.wczoraj bardzo upierdliwej sasiadce,ktora ciagle sie pytala...a ty jeszcze nie urodzilas.......:wściekła/y:poprostu sie jej spytalam czy slyszala o takim czyms jak ciaza przenoszona:baffled:mine zrobila nieludzka,ale chyba mam spokoj.pozdrawiam:-):-):-)
Hej witaj, w opisie masz miasto Letterkenny, czyli jesteś w Irlandii? Jak tam służba zdrowia w Irlandii? Jakieś nowinki co do porodów?

Witajcie my juz jesteśmy w domu dwa dni mała pięknie przesypia w nocy . Tylko budzi się o 4-5 i glimie cyca 2 godziny :-(. Dzisiaj przychodzi położna środowiskowa. Mam do was pytanie czy wy po porodzoe tez miałyście takie dziwn zawroty głowy . Ja mam je cały czas i nie wiem czy to normalne czy lepiej isc do lekarza??

reklama
witam mamusie ja juz dawno nie siedziałam na BB odkod kubus w domku jakos nie moge sie nim nacieszyc i cały czas siedze pszy nim wrecz rozpieszczam synka a jak tam u was tez tak rozpieszczacie maluchy pozdrawiam

Do góry