reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Jeszcze nie pojechalam.jedziemy po 15ej dopiero,wiec ide obrac ziemniaczki na obiadek.Zmienilismy opcje zakupu auta.Mamy nowe typy i chyba najlepsze jak dla nas,jako samochod rodzinny.

reklama
Iwonka - ja tez nie dam sie wywiezc za miasto.. zobaczymy tylko na ile nam sie to uda... Ja sie zabezpieczam jak moge, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy, no bo glowa muru nie rozbije.. A Tobie sie nie dziwie, bo tak jak pisalas, jeszcze jest Vanesska, to nawet nie wyobrazam sobie w takiej sytuacji wyladowac poza warszawa... I na jakim aucie stanelo w koncu? My jak narazie z VW jestesmy zadowoleni i to bardzo...

Kathy - u mnie tez pranko pomimo slabej pogody... a dwa dni temu mielismy na obiadek mielone z mizeria - mniam!:-D

Na chwilke zajrzałam, co u Was, u mnie narazie bez zmian

Przeczytałam, nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo teraz jestem jeszcze bardziej przerażona :szok:

Dotkass - dobrze, ze sie trzymasz 2 w 1. Odpoczywaj... Chociaz powiem Ci, ze nie wiem, czy ja, jak by mnie tyle czasu skurcze meczyly, to czy jednak nie pojechalabym sprawdzic co sie tam dzieje... albo chociaz moze zadzwon do lekarza prowadzacego niech on sie wypowie?

Poczekam jeszcze trochę...jak będzie mnie tak do wieczora trzymało to pojadę...a co do rozwarcia, Aurelko, nie wiem czy mam, ale chyba zaraz każę R wsadzić łapke i sprawdzić...hehehehe...jeszcze przynajmniej poczucie humoru mnie nie opuściło

Ach zapomniałabym ,że Dotkass sie pojawiła-kochana licz te swoje skurczybyki skurczyki i w miare nas informuj po wczorajszym czopie to bardzo możliwe żebyś nam tej nocy urodziła :tak:;-):szok:Ale jesteśmy z toba i w razie co pisz!

Dziękuję, że jesteście...Idę się znów położę...ale oprócz skórczów boli mnie strasznie głowa od wczoraj, no i mogłabym cały czas jeść, zjadłabym konia z kopytami...czytałam, że to są symptomy porodu...myslicie, że już jest to możliwe? Wolę nie jechać bez potrzeby do szpitala

Łania no ja sobie tak mysle ze jak mi sie zacznie porod w domu co bardzo bym chciala to pojade dopiero jak juz beda skurcze co 5 minut ,wtedy juz chyba nie moga wywalic ze szpitala :) a auto teraz chcemy kupic takie typu VW Sharan ,lub Seat Alhambra Lub Ford Galaxy one sa podobne

Załączniki

• 2d4b_19.JPG
    2d4b_19.JPG
    25,1 KB · Wyświetleń: 15
  • cc60_19.JPG
    cc60_19.JPG
    18,5 KB · Wyświetleń: 16
  • 7cc3_24.JPG
    7cc3_24.JPG
    14,8 KB · Wyświetleń: 17
  • 8afe_24.JPG
    8afe_24.JPG
    12,7 KB · Wyświetleń: 15
Samochod typuVan ,wozek wchodzi na stojaco bez rozkladania. Maja znajomi taki,no i jest w sumie 7 osobowy,w razie co mozna wyjac siedzenia tylnie i jest 5 osob = bagaznik,wielki.

Ten czop chroni dziecko przed infekcjami, zamykając ujście szyjki, np. niektórzy lekarze zabraniają współżycia po odejściu czopa, bo bakterie i inne moga przeniknąć do płodu.
nie do końca tak, bo jest jeszcze pęcherz płodowy, który wypełniony jest przez wody chroniące maluszka.

Kupiłam dzidzi kosmetyki z hipp a husteczki z nivea ale bezzapachowe i drugie w razie czego z pampersa sensitive :tak:Także mam wszystko tylko mydełko jeszcze aby z tej samej serii -bo w razie czego bede wiedziała co uczula i zmienie a tak mam już wszystko !!!!

Ja poprzednio używałam wszystkiego tzn wszystkich kosmetyków z Nivea i tylko chusteczki nawilżane uczuliły Mieszka. Reszty z powodzeniem używam do dziś, natomiast jeśli chodzi o chusteczki zmieniłam na Pampers i też jestem wierna do dziś

Już od jakiegoś czasu martwię się tym przepełnieniem w szpitalach. Najbardziej boję się że nie będzie sali rodzinnej.

No właśnie ja też boję się, że sale do porodów rodzinnych będą zajęte i zostane sama bez męża - tragedia. U nas w szpitalu można jeszcze skorzystać z sali do porodów nazywanej "septyczną", w której normalnie rodzą kobiety chore na coś lub takie, które nie chodziły do ginkekologa przez okres ciąży (podobno takie kobiety jeszcze sie zdarzają w dzisiejszych czasach) - więc troche mnie to zniechęca. Niby połozna mówiła, że bardzo dba się o czystość w tej sali ale świadomość zawsze pozostaje, że to sala septyczna....

a to sa fotki mojej corci na motorze,bo chyba wam nie pokazywalam.A juz sama nie wiem .Jak cos to krzyczcie ze sie powtarzam :)

Załączniki

• P4110024.JPG
    P4110024.JPG
    32 KB · Wyświetleń: 24
  • P4110025.JPG
    P4110025.JPG
    30,2 KB · Wyświetleń: 19
  • P4110026.JPG
    P4110026.JPG
    34,1 KB · Wyświetleń: 19
  • P4110022.JPG
    P4110022.JPG
    32,1 KB · Wyświetleń: 25
Iwona Seat mi sie najbardziej podoba ;)

nie wiem tez czy sie chwalilem ale kupilismy autko ;) nie stac nas na takie wypasy jak Iwona, wiec zdecydowalismy sie na Opla Astre Kombi :)

Szwarou.wcale nie wypasy...bo to modele z rocznikow 2001,2002. A na poczatku tez mielismy pod uwaga ople ,potem Audi A6 i VW passata.No ale teraz chcemy jednak ktorys z tych.To juz postanowione.Gratul;uje rownierz i zakupy auta :)

reklama
to wszystko przy Oplu z 94 roku z instalacją gazową to sa wypasy ;) - ale na poczatek nam starczy - wazne ze duzy bagaznik i bedziemy mogli do rodzicow jezdzic z wozkiem z dzieckiem z torbami i kojcem :)

Do góry