reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Iwonka - co do auta, to zawsze mi sie takie podobaly.:-) Z tych marek co podalas, to mi oczywiscie najbardziej VW sie podoba... co do Seatow to nie mam zdania, a co do fordow, to jestem na nie... Jezdzilam dwa lata (coprawda malutkim fordem KA) i jakos do fordow nie mam juz przekonania...
A co do szpitala - tak jak mowilam, znajoma tez siedziala w domu, zeby jej nie odeslali, bo miejsc na porodowce nie bylo... przyjechala z czestymi skurczami, 4 cm rozwarcia i chcieli ja odeslac! Gdyby nie miala wczesniej zalatwionej poloznej, to by ja odeslali...

reklama
Szwarou no pewnie,to najwazniejsze:) A jak sie ogolnie Beatka czuje,bo my tu narzekamy jedna przez druga tylko :)
Łania no widzisz to ja juz nie wiem ale i tak nie pojade po za miasto :)

Dobra szykuje sie i jedziemy .

Samochod typuVan ,wozek wchodzi na stojaco bez rozkladania. Maja znajomi taki,no i jest w sumie 7 osobowy,w razie co mozna wyjac siedzenia tylnie i jest 5 osob = bagaznik,wielki.

Wiem jaka to wygoda my mamy akurat starego T4 na 9 miejsc i wózek wejdzie spoko bez żadnego składania a te sharany i seaty tez mi sie podobaja nawet namawiam mojego A na takiego ale narazie nie ma za co kupić:-:)baffled:

a to sa fotki mojej corci na motorze,bo chyba wam nie pokazywalam.A juz sama nie wiem .Jak cos to krzyczcie ze sie powtarzam :)

nie powtarzasz się ja byajmniej nie widziałam tych zdjeć oprócz tych z Pragi:tak:;-):-)
A poaztym twoja Vanesska jest fajna mała laseczką:tak::tak::-):happy:
Udanych zakupków-zdaj nam relacje wieczoram jak siły dopiszą -nie koniecznie natym wątku:tak:;-)

Iwonka my kupiliśmy w październiku kupiliśmy Ford Galaxy jest super polecam w 200% mamy wersję 7osobową :-D zamontowaliśmy na suficie ekran z opcją DVD i podłączenie PLAY STATION 2 chłopcy zachwyceni:-)

Dzień dobry chociaż deszczowy.
Do południa udało mi się wyrwać na miasto, dzisiaj miałam chociaż samochód i nie musiałam autobusem się tłuc, czego nie lubię. Podjadę sobie gdzie chcę i tyle. Kupiłam starszej buty - trampki i kalosze. W sumie to mi isę trochęciężko dzisiaj chodziło ale to może przez tą pogodę.

Świetne to body a Twoja żona ładnie wygląda :tak:.

a tak wogole to sam powiedz jak faceci wola?? od przodu czy od tylu??
Ja wiem, że mój woli od tyłu, tylko ja tak nie lubię :-p a teraz to w ogóle nie lubię...

Cały maj chyba dziś zajadał się naleśnikami i ja zrobię na kolacje:-)
Tylko u mnie chyba nie było naleśników wczoraj. Ale czytając wieczorową porą o nich miałam na nie wielką ochotę. Może w przyszłym tygodniu to zrealizuję. Mniam mniam.

Nie wiem po co mi aż tyle tych pieluch bo zamierzam używac tylko pampersów no ale przezorny zawsze ubezpieczony:-D:-D:-D
Pieluchy mnie przydadzą się do: położenia pod główkę w łóżeczku, na przewijaku, w wózeczku, na wizytę u pediatry (obowiązkowo), do wycierania buziuni jak się uleje, podczas odbekiwania na ramieniu, do przewijania w innym miejscu niż przewijak, do kąpieli, do przykrycia w wózeczku jak będzie upał, do zrobienia cienia w wózku jak akurat nie będę miała parasolki (bo isę np. popsuje). Przy Ani używałam tetry, flaneli chyba miałam ze 2 sztuki, mama mi zresztą uszyła.

A nie wiem czy sie chwalilem ale 25.03.2008 wzielismy slub cywilny
Gratuluję Wam i życzę dużo szczęścia.

Wiktam się jeszcze 2 w 1,
Dotkass odpoczywaj ale lepiej przejedź się na porodówkę, będziecie spokojniejsi i my też :tak:

Zmienilismy opcje zakupu auta.Mamy nowe typy i chyba najlepsze jak dla nas,jako samochod rodzinny.
My się nadal nie możemy zdecydować. Teraz myślimy nad skodą z silnikiem vw. A może coś innego... i ciągle nie jesteśmy zdecydowani, czy kupić coś za 20 tys bez kredytu czy coś nowego i kulać się potem ze spłatą kredytu :confused:. Fajne te większe, które pokazywałaś. My musimy jeszcze wybrać coś ekonomicznego, bo przy codziennych dojazdach do Katowic/Chorzowa to zbankrutujemy.

Na chwilke zajrzałam, co u Was, u mnie narazie bez zmian

Dziękuję, że jesteście...Idę się znów położę...ale oprócz skórczów boli mnie strasznie głowa od wczoraj, no i mogłabym cały czas jeść, zjadłabym konia z kopytami...czytałam, że to są symptomy porodu...myslicie, że już jest to możliwe? Wolę nie jechać bez potrzeby do szpitala
Informuj w miarę możliwości na bierząco.
Mnie się chciało strasznie jeść na porodówce w czasie porodu, wcześniej chyba normalnie. Walnęłam sobie Karmi wieczorkiem przed tv, na tą okazję jedna butelka chłodzi się od kilku tygodniw lodówce.

Uff, nadrobiłam...

Pozdrawiam.

Witam pochmurnie.
Dotkass trzymaj się z Amelką.
Szwarou gratuluję ślubu!! Kupiliście w końcu xa? My czekamy już od miesiąca i mam dzwonić za dwa tyg i też nie wiadomo czy będzie...:wściekła/y:
Iwonka my też chcieliśmy Forda Galaxy, bo bardzo mi się vany podobają i przede wszystkim są praktyczne, a ford akurat chyba najtaniej wychodzi spośród vanów, ale ostatecznie stanęło na Fordzie Mondeo kombi i też jestem zadowolona-full miejsca, no i komfort jazdy-spoko. Ogólnie fordy mają słabe blachy i dosyć szybko gniją w porównaniu np. do VW, czy Audi, ale te mają blachy w ocynku no i już trochę lepsza klasa...i kasa.

Wyjeżdżamy do Rodziców, więc życzę spokojnej soboty i niedzieli.

Jejku, a mnie coś brzuch boli, tak raz na jakiś czas...Od godziny tak mam! Aż mi się ciepło robi, mam nadzieje, że to nie skurcze, bo za wcześnie jeszcze!!!:angry: Chyba za dużo nerwów się nazbierało.

Witam serdecznie. Codziennie wpadam poczytać co u Was. Dzisiaj mam więcej czasu żeby też coś naskrobać.Jak tak czytam to uświadamiam sobie że do porodu coraz mniej.Wózek i łożeczko kupione.Torba spakowana, więc jestem spokojniejsza:tak:
Dotkass trzymam kciuki żeby wszystko było ok.
Aurelko mam nadzieję że przejdą Ci te bóle i też będzie ok.

reklama
aneta nie kupilismy jeszcze :/ jutro zadzwonie do pewnej hurtowni gdzie maja je najtansze - moze uda sie od razu zablokowac na 2 tygodnie (pomarancz lub zielen) lub po prostu zamowie. A pozniej bede sie martwil

Mam pytanie: czy macie juz karuzele do łózeczka? I mate edukacyjna? Jak tak to podzielcie sie swoimi :) ja dopiero jestem na etapie wyboru :) znaczy sie my :>

wlasnie wrocilismy ze spacerku i prosze co spotkalismy :)

Do góry