reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Cześć dziewczyny, nie było mnie cztery dni i już mnie oczy bolą od czytania tylu stron, ale wytrwałam do końca i przeczytałam wszystkie zaległości:-)
Oj dużo się wydarzyło od mojego ostatniego wpisu, mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy i na forum będą same dobre wiadomości.
Byłam przez cztery dni u kuzynki, przywiozłam całe pudło ciuszków po jej córeczce.
Kupiłam dzisiaj wózek, łóżeczko, materac i 3 komplety bawełniane{ śpioszki i kaftaniki} zaczynam dopiero.

DOTKASS ja też wybrałam pościel tego producenta tylko 11 elementową, muszę ją zamówić ale jak piszesz że na przesyłkę nie czeka się długo to się jeszcze wstrzymie.

Miłego wieczorku:-)

reklama
Ja w koncu w domku... bylam z Mezem na zakupach, bo wczesniej wyrwal sie z pracy, a pozniej na pizzy ze znajoma... jej, ale mialam ochote na piwko z soczkiem!
Co do zakupow to zakupilismy tylko podgrzewacz, szczotke do mcia butelek (wczesniej juz zakupilam butle i laktator tommee) i stanik do karmienia... pojechalismy glownie rozejrzec sie za wozkiem i za lozeczkiem... O wozku napisze w odpowiednim watku, co do lozeczka, to chyba jednak kupimy drewniane ze szczebelkami, choc bylismy nastawieni na turystyczne... Pani nam odradzila, bo powiedziala, ze w takim ze szczebelkami lepiej dzidzi - przewiewne i dzidzia wiecej widzi co sie dzieje na zewnatrz...

Anetka, Cosmolady - mi tez wlasnie z turystycznych lozeczek to graco sie podobaly najbardziej, ale niestety wszystkie te, ktore nie maja otwieranego boku... a pozatym chyba tak jak pisalam... zaczynamy sie zastanawiac, czy jednak zwykle nie lepsze...

Widzę, że szalejecie na zakupkach :-), ja dzisiaj pół dnia przesiedziałam w poszukiwaniu łóżeczka, a raczej starałam się podjąć decyzję, jakie kupić.

Po tych zakupkach widać, że terminy nam się zbliżają. Śmiac mi się chce, jak sobie przypomnę, że wczesniej miałam plan kupić wszystko na ostatnią chwilkę, bo "wszystko jest w sklepach".

Hormony mi szaleją i humor mam przeokropny :-(, ryczeć mi się chce... mam czasem dość już tej huśtawki nastrojów.

Maluch mnie od wczoraj tak bardzo kopie, że momentami nie mogę siedzieć tak jak mnie jest wygodnie, a muszę się dostosowywac do niego.

Ale najwazniejsze, że za tydzien idziemy na USG i już nie mogę się doczekać.

Miłego wieczorku Dziewczynki Majowe

Wiktoria
A może Bubchen? (niemiecka firma). Mi kilka osób poleciło i kupiłam płyn do kąpieli i krem do pupy do stosowania przy każdej zmianie pieluchy (chyba cenowo są przystępniejsze od np. Nivea).

Aneta a wiesz ze chyba to ta firma maja takie blekitne opakowania cena jest w miare bo sa drozsze od bambino a tansze niz nivea ja wiem o nivea ze uczula moja bratowa wykapala synka swojego 3mc w nivea on dostal uczulenie a ona tez az do lokci czerwone rece miala szok poprostu. Ja wlasnie mysle o tej firmie a mydelko i Oliwke kupie bambino wole sama johnsons baby ale sie boje bo ponoc im zwyklejsze to lepsze ach sama niewiem narazie nie mysle o kosmetykach

A! I zapomniałam Wam o jednej rzeczy powiedzieć, bo może mamusie z wawy beda zainteresowane - dzis zadzwonila do mnie polozna i uzyskalam informacje, że zajecia w szkolach rodzenia sa juz refundowane, w koncu uzyskali fundusze.:-) Ja sie bardzo ciesze, bo zawsze to 400 zl do przodu, mozna to chociazby na lozeczko przeznaczyc. Przy szpitalu, w ktorym planuje rodzic zajecia jednej grupy zaczely sie dzis, a drugiej zaczynaja sie od srody.

reklama
zazdroszczę Wam tych szkól rodzenia bo chętnie bym skorzystała i jak siebie znam to czułabym sie pewniej wiedząc więcej bo teraz to mnie nachodzą myśli jak ja znajdę w sobie instrukcje obsługi do takiego małego człowieka:szok:

Do góry