reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ola jesli mozesz to napisz mi na zamknietym nazwiska tych lekarek.Tej niedouczonej i tej,ktora polecasz.

Natala super,ze Sonia juz lezy w zwyklym lozeczku a nie w zamknietym inkubatorze.Na pewno szybko dojdzie do tych upragnionych 2 kg i wyjdzie do domu.Chetnie oddalabym jej troche mojego tluszczyku bo ostatnio mam go w nadmiarze.

reklama
Cześć Kochane Majóweczki,

dotkas tto bliziutko ja ma termin na 30maja a z usg 26 maja ale osttatnio tak mi sie wydaje ze sie wczesniej rozpakuje tylko niewiem skad ta pewnosc i przekonanie :zawstydzona/y:
niewiem czy wierzyc w takie przeczucie czy nie :dry:a z drugiej strony to jakbym miala polata jeszcze z 5 lub 6 tygodni to moglo by byc :dry: i to w sumie nie dlugo bo jakas watpie zeby wytrzymala do maja ostatniego :zawstydzona/y:

Ja mam termin na 19 maja, zarówno z OM jak i z USG, ale też wydaje mi się, że rozpakuję się wcześniej, w sumie jak na początku maja to byłabym w 37/38 tyg, więc już bez stresu mogę :-)

A moje dziecko tak sie dzis w nocy rozpychalo u mnie w brzuchu ze w pewnej chwili az sie obudzilam z bolu bo jakby mi chcialo zrobic dwie dziury po bokach brzucha.Jak na razie bylo ulozone poprzecznie i wydawalo mi sie,ze obraca sie juz na dol ale sadzac po moich wypyklosciach na brzuchu to chyba nadal mam glowke z prawej strony pod zebrami.

Mi też po wypukłościach tak się wydawało, a na ostatnim USG okazało się, że jewdnak jest już główkę w dole :-)

Ola ja bym nie wytrzymala i powiedzialajej pare slow, ale sobie przypomnialam u nas jest aka pani ginekolog wyobraz sobie ze potrafi przez piec minut zbadac wypisac przeprowadzic wywiad (naszczescie ja do niej nie chodze) a co do skurczy ja mam bolesne i to czasami dos dosc takie kucie czesto w nocy troszku sie boje
:-)madzia ja mam takie ukucia w brzuszku z boku i nizej albo jak spojenie to tak w srodku kurde ciezko opisac, wczesniej mialam czesto ze mi sie brzuch twardy robil ale teraz juz zadziej

NATALA NO TO CZEKAMY NA UPRAGNIONE DWA KILOGRAMY :tak::tak:a nawet wiecej niech sonia rosnie zdrowo super ze nie jest juz w inkubatorze

a co do pogody u mnie sloneczko probuje sie rzebic walczy z zachmurzonym niebem troszke ale chyba bedzie slonecznie troche

Dotkas no w sumie ja tez, tylko ze u mnie to ciagle przeczucie ze juz nie dlugo bo w sumie taka prawda bo ile 8 tygodni ......... ale mi chodzi o szybsze nie dlugo tak jak Tobie moze cos jest w takiej intuicji :-D okaze sie po polowie maja hehe

a co do skurczy ja mam bolesne i to czasami dos dosc takie kucie czesto w nocy troszku sie boje
:-)madzia ja mam takie ukucia w brzuszku z boku i nizej albo jak spojenie to tak w srodku kurde ciezko opisac, wczesniej mialam czesto ze mi sie brzuch twardy robil ale teraz juz zadziej

a co do pogody u mnie sloneczko probuje sie rzebic walczy z zachmurzonym niebem troszke ale chyba bedzie slonecznie troche

Ja też mam podobne kłucie, szczególnie wieczorem z dnia na dzień robią się coraz bardziej bolesne, ale da się wytrzymać

A pogoda no, byle tylko nie zapeszyć...CUDOWNA :-):-):-)

reklama
Wiitam:)

U nas pochmurno:( Jak tak dalej będzie to zaraz z powrotem kładę się spać.
U mnie wizyta u gina za 3 tyg. Już się nie mogę doczekać. Planuję się go zapytać czy w 36 lub 37 tyg będę mogła już chodzić. Wcześniej planowałam że zacznę chodzić w 38tyg ale chyba nie wytrzymam. Już dostaję bzika w wyrku. Nudzę się niesamowicie.

Natalko - oby córeczka jak najszybciej dotarła do upragnionych 2 kg. Zdawaj relacje jak najczęściej:)

Co do wyjazdów to ja wolę góry. Byłam raz nad morzem i nie zachwyciłam się zbytnio. Chociaż z dzieckiem na pewno też się wybierzemy nad morze. Może nawet wcześniej niż w góry:)

Do góry