reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej majoweczki :-)
w ogole mnie tu nie ma, zapuscilam strasznie wasz watek.
moze jak bardziej sie wkrece w swoja ciaze (na razie jakos nie mysle o tym wcale, za duzo problemow roznych) bede czesciej.
teraz juz mamy podpisana umowe przedwstepna na nasze mieszkanie, zadatkowalismy tez nowe i od przyszlego tygodnia bedzie w nim remont.. wiec duzo sie dzieje. jezdzimy i wybieramy rozne elementy, podlogi, kafelki, kolorki, meble..
i na dodatek ostatnio Filip ciagle chory :-( ja z mezem tez (dawno nie bylam tak chora), ale najbardziej mi zal mojej zabki malej :-( mial najpierw katar, z tego kataru sie zrobilo zapalenie uszu, wiec antybiotyk dostal.. jak skonczylam dawac, nie minely dwa dni, jak zalapalismy wszyscy zapalenie zatok. no dramat. mlody goraczkowal, dusil sie w nocy, w ogole nie chcial pic mleka (bo nie mogl noskiem oddychac), wiec niemal nic nie jadl. serce peka normalnie :-(

no ale juz powoli lepiej, schodzi mu z noska wszystko, odzyskal apetyt i humorek, wiec jest git :-)

a co do mojej majowej kruszynki - bylam juz dawno temu na badaniu, wyszlo ze jednak termin mam na 13 maja :-) ale fajna data :-) dzidzia fajna, 25mm miala na badaniu, teraz juz pewnie duzo wiecej :-)
idzemy w tym lub przyszlym tygodniu na to badanie pseudoprenatalne :-) ale w 2d. bedzie filmik, wiec super :-)
na 3d wybiore sie ok. 25tc :-)

ale ten czas leci :szok: ani sie obejrze, jak urodze! w tym tempie..

reklama
Madamagdo, ja tez jestem z Wrocławia;-). Chodzę do ginekologa do Corfamedu, do doktora Maślaka. Jest to prywatna przychodnia, mają sprzet do usg, o które pytasz. Niestety cen nie znam, ponieważ dopiero jutro mam kolejną wizytę, to powinnam juz wszystko wiedzieć. Możesz sprawdzić też cennik na ich stronie w necie, wpisz w wyszukiwarkę. Pozdrawiam:-)

aenye- moja rodzinka tez sie pochorowała i na szczescie synek z tego wszystkiego wyszedł najszybciej :tak:. Najdłużej męczę się ja - ale chyba sprawiedliwie bo to ja właśnie przywlokłam choróbsko do domu :sorry:

A co do nastroju, to ja w ogóle jakaś płaczliwa jestem ostatnio, mogłabym z byle powodu...

Miłego dnia majowe matulki,pa

Czuję sie coraz gorzej, pogoda pod psem, a ja tyram w pracy. :baffled:
Postanowiłam że bedę pracowac jeszcze do końca roku, więcej chyba nie dam rady..

madamagda a gdzie pracujesz?? ja mam nadzieje popracowac do wiosny czyli do marca chyba że wcześniej poczuje że nie dam rady:eek: narazie nie jest tak źle choc miewam naprawde okropne dni ale jestem w biurze sama co jednak daje mi dużą swobodę :tak::tak:

heh, a ja bede studiowac do konca, hehe.. mam nadzieje, ze wszystko zalicze do porodu :-) lacznie ze zlozeniem pracy licencjackiej :-) obrona moze poczekac ;-)

agusiaa, z ta placzliwoscia cos jest. ja juz dzis dwa razy ryczalam. raz, jak ogladalam "jak dobrze wygladac nago" na tvnie, wzruszylam sie, ze zaniedbana i nie wierzaca w siebie, nie znoszaca swojego ciala kobieta osmielila sie nago wystapic przed setkami osob i w samej bieliznie paradowac w centrum handlowym, do tego slicznie wygladala - no beka ze mnie. a potem jak zobaczylam reklamowki 'fundacji tvn' z tymi blizniaczkami, z ktorych jedna jest chora na zespol retta..
nie mowiac o tym, ze po wyborach plakalam ze szczescia... no cyrk normalnie :eek:

hehe :-) hormony szaleja, widac ;-)

z tym podgladaniem plci to jest tak, ze kazdy gin da wam 100% pewnosci tylko po 20tc. wczesniej moze podejrzewac. u nas np. bylo widac siusiaka juz w 17tc (synek tak smiesznie zwisal w dol pod katem ;-) ), ale mowil, ze to moze byc rownie dobrze pepowina. ale ja wiedzialam swoje ;-) i sie nie pomylilam. ale pewnosc bede miec dopiero po 20tc.
ja mam umowiona wizyte juz na 20 grudnia, wiec dowiem sie pewnie przed swietami :-) to juz bedzie 20tc :-)
chyba, ze dziewuszka bedzie, wtedy trudniej dojrzec :-) dwie kolezanki z grudniowek dojrzaly plec swoich cor w 100% dopiero po 33tc :-D tak sie kitraly, wstydliwe.
a jesli chodzi o 3d - jest w kwestii przewidywania plci bardzo zawodne, bo to jest tak, ze to obraz normalny z 2d jest przetwarzany komputerowo, tzn. komputer dodaje trzecia wspolrzedna ze wzgledu na rozne przeslanki (ktore wszak moze zle odczytac. u mnie np. w 30tc na 3d wyszlo, ze Fiolek ma masakrycznie duzy nos :szok: normalnie bylam zalamana ;-) a to bylo cos niezidentyfikowanego ;-) ).
dlatego np. nie wykonuje sie 3d dla potwierdzenia/wykluczenia wad wrodzonych, ewentualnie jako dodatek. podstawa jest zawsze 2d jako najbardziej prawdziwe.

reklama
Do góry