reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Jak ja mam nadzieje, ze przesąd o myszach które zjadają coś tam wrogom ciężarnego luda to prawda. Musi być prawda jeśli sprawiedliwość ma być po naszej stronie.

Poszłam dziś do pracodawcy , żeby podbił mi książeczkę ubezp. oraz wnioski do ZUSu ( bo nawet je sama wypełniłam za pracodawce- powątpiewając w ich intencje) a on odmówił podbicia twierdząc , ze ma 2 tyg. czasu na takie rzeczy. Mam przyjść w kwietniu, któregoś tam.
Po pierwsze mam złożyć papiery do poniedziałku 24.03 ( w związku z tym, ze w w poniedziałek to ja sobie mogę barszczyk zjeść co najwyżej- muszę to zrobić do jutra).
Po drugie- przecież nie może odmówić mi podbicia książeczki ubezp.!
Powiedziałam mu , że wrócę jutro po papiery. Jak sie będzie stawiać to nie wiem....I on chce, żebym tam wróciła po ciąży. Chyba w ubojni trzody chlewnej było by mi łatwiej.

Myszy przybywajcie!!!

Kobietą w ciąży sie niczego nie odmawia wiec niech ich myszy zjedza :tak:
Moja ciocia odkąd wie ze jestem w ciąży to niczego mi nie odmawia.
Juz mi firanki szyła 3 pary spodni meża zszywała a teraz robi na drutach sweterek dla Zuzi:-)

Firanki uprane,powiesilam 3 ale jeszcze dwie zostaly dla meza bo ja niestety z tym brzuchem sie nie mieszcze z tego miejsca co zawsze wieszalam :)

Witam dziewczyny.
Mam nadzieję że już regularnie bede tu zaglądać, bo w końcu dostałam zwolnienie i do pracy najwcześniej pewnie wróce w listopadzie (macierzyński mi się jakoś przez wakacje przesuwa).
Ja dwa dni leżałam w szpitalu bo było podejrzenie cukrzycy miałam wynik 180, a norma 70-106. Na szczęście krzywa cukrowa wyszła w normie.
Któraś z dziewczyn pisała też coś o badaniu po obciążeniu glukozą, że lekarz jej nie skierował (tak szczerze to ja też musiałam się sama upomnieć). Ale można to zrobić bez żadnego skierowania (to badanie kosztuje 5-6 zł).
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

aha.
Na poprawę humoru mąż kupił mi truskawki. Nie polecam.
Wyglądały jak mutanty
Smakowały jak mrożonka z hortexu,
Nie miały zapachu.

Ale chciał dobrze chłopina...

Ja juz po zakupach... jestem wymeczona i chyba zaraz sie poloze.
Znow ogladalam wozki.. no i juz mam tylko dwa typy - quinny i implast bolder... teraz trzeba podjac jakas decyzje...
Widze, ze u Was przygotowania przedswiateczne... ja mam tylko salatke z tunczykiem do zrobienia, a moj Maz zurek.. a Swieta spedzamy u Rodzicow, wiec zawieziemy tylko te dwie rzeczy i cos jeszcze na miejscu pomozemy...
Co do topienia marzanny to jestem za, bo pogoda coraz mniej mi odpowiada... A w ogole to juz chce maj.:-)
Ja rowniez witam nowa majoweczke.

A ja juz dwa razy kupowalam truskawki hiszpanskie i mi bardzo smakowaly zapach to na odleglosc bylo od nich czuc i byly slodziutkie.
U mnie dzis grochowka.

reklama
Cześć dziewczyny ja też mam termin na 26 maja jestem tu nowa. Będę miała chłopczyka Kubusia. Pozdrawiam gorąco
icon12.gif

Do góry