reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Aurelia i jak wstawisz lozeczko to wez jakiegos chlopa zeby ci pomalowal sciany W koncu to ma byc twoj dom i urzadzasz go po swojemu i wyglad i kolor scian tez! Moze to wplynie na ta dretwa kobiete
ha ha wstawię jej wózek na środek przedpokoju
już ją z kotkiem załatwilismy na cacy, bo to nasz kotek, a kuwetka i jedzonko na przedpokoju i kotek jest wszędobylski:-D:-D;-)

reklama
Ja teraz mam okropny humor po prostu az mi sie chce płakac :dry:i to tak nie z jakiegos konkretnego powodu tylko tak po prostu chyba z wrazen tych dwoch ostatnich dni
Wczoraj bylam u ginekologa nie bylo nikogo w kolejce akurat to bym sobie od razu weszla ale nie bylo połoznej a najpierw do niej trzeba wiec czekalysmy tak na nia ponad 2 godz potem jeszcze do lekarza i nic konkretnego sie nie dowiedziałam tzn tam w srodku ok dobrze sie prowadze jak to okresliła i chyba nic poza tym mam miec usg dopiero na 9 .04....bo teraz nie zrobi:wściekła/y:
Pawel byl taki wkurzony bo to jeszcze prawie miesiac a tak ksiazkowo to powinno byc teraz 30do 32 tydzien aby okreslic co z dzisdziusiem czy zdrowy a ja mam w 35 vtygodniu i chyba tylko tyle zobacza czy dziecko sie odwrocilo do porodu
mażl mowi mi zebym czasem wczesnie nie urodzila
dzis probowalismy załatwic jakies usg u innego lekarza tylko ciezko jest a do tej babki to chyba po p[orodzie nie bede juz chodzic szkoda bo kiedys bylam z niej zadowolona....
Dzis pojechalismy w koncu na ta szkole rodzenia i pocałowalismy klamke tzn najpierw nie moglismy tego znalezc a potem to zamknieta i nie bylo i zadnej informacji co jak i dlaczego :confused:
bylismy jeszcze ogladac wozki kupilismy też rozne potrzebne rzeczy i znow wydalismy tyle kasy na jakies czesci i mam dola bo jak juz nazbieramy cos na te wylewki to sie kasa rozchodzi i nie wiem w koncu kiedy my to zrobimy a ja to juz naprawde mam dosc tu mieszkania i pewnie jak dzidzia bedzie to bedzie jeszcze gorzej a tak sobie marzylismy ze w tym roku ale to chyba nierealne...:no:

Moge isc do zwyklego szpitala na izbe przyjec maja tam usg wiem napewno, ale tam nie ma porodowki ani patologi ciazy bo jest przeniesiona do miejscowosci 25km dalej. Maly sie malo dzis ruszal wogole a teraz zjadlam leze dotykam bzuch a on nie reaguje moge isc na zwykla izbe przyjec ???

Sylwia, nie martw się, jak dzidzia się urodzi napewno wszytsko się ułoży, dziecko to największy skarb i szczęście, więc czemu Wam miało by go zabraknąć :-)

Moge isc do zwyklego szpitala na izbe przyjec maja tam usg wiem napewno, ale tam nie ma porodowki ani patologi ciazy bo jest przeniesiona do miejscowosci 25km dalej. Maly sie malo dzis ruszal wogole a teraz zjadlam leze dotykam bzuch a on nie reaguje moge isc na zwykla izbe przyjec ???

A często tak masz?? Może Mały poprostu jest dziś zmęczony, dzieci reaguja na taką pogodę podobno, tak jak nam czasem się nic nie chce im też czasem to się zdarza, ale jeżeli poczujesz się lepiej to idź
;-)

Spokojnie, nie nastawiaj sie od razu, że coś się stało.
Od dawna nie czujesz ruchów?
Mój Maluch też co jakiś czas mi strachu napędza, bo nie czuję go wcale albo nie reaguje na mnie. Ale najczęściej to mija po kilku godzinach.

no jasne ze możesz isc, ale czy Cię przyjmą :confused::confused::confused:
a moze mały śpi, spróbuj poruszać brzuszkiem, pougniatać troszkę....

no on tak ma czseto ze kilka dni buszuje a puzniej mi stracha napedza wczesniej tez sie balam ale jakos kopnol lekko to sie troche uspakajalam, no i ja wiem ze on ma tak ze co jakis czas ale im blizej maja tym bardziej sie martwie.Pytam poprostu wrazie czego bo szpital mam 500m od domu. Gdzies w srodku wiem ze Łobuz maly mi takie psikusy robi a z drugiej strony i tak sie martwie i tak

reklama
hej, dziewczynki :-)
matko, jak wy duzo piszecie :-D :-D juz godzine siedze i czytam ;-)
i wszystko pozapominalam, co chcialam powiedziec, heh... ;-)

jedyne, co zapamietalam:
Puchatko - trzymam kciuki, by nic sie juz nie skracalo i nie rozwieralo! i zeby niunia lub niuniek grzeczniutko doczekaly maja :tak:

Aurelio
- nie jestem w temacie w ogole, ale powiem ci, ze w ciezkich przypadkach trzeba lopatologicznie. i wszelkimi srodkami zmasowanego ataku. ktos wstawil pomysl z przyjaciolkami - rEWeLacJA! i rob swoje caly czas :-)

Vivien i Natalko
- ciesze sie, ze wasze brzdaculki malutkie sa takie dzielne :-) trzymam mocno kciuki!!

cosmolady
- to wracaj i na grudniowki! to u ciebie druga corcia?? :-D

co do prania - polecam plyn Lovela - dla mnie najladniej pachnie :-)
my tym razem chyba bedziemy rodzinnie uzywac proszku i plynu sensitive po prostu, przez jakis czas, a potem zwyklego. moze jedna partie - pierwsza - wypiore w loveli, ale generalnie Fiolkowe rzeczy tez szybko zaczelam prac razem z naszymi :-)

a, i ktos wkleil super tekst o macierzynstwie - poplakalam sie ze smiechu :-D

buziaki :-)

Do góry