reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

A co do czkawki to jak bylam w ciazy z Vanesska to ona miala ja nawet kilka razy dziennie no i zostalo jej to dio tej pory,jak tylko zacznie sie smiac to odrazu lapie ja czkawka.Teraz moje malenstwo mialo jak na razie czkawke moze ze dwa razy ale za to jest duuuuzo bardziej ruchliwe i mnie mocno kopie i sie rozciaga ze mnie az boli.

reklama
Cześć majóweczki! Jestem w końcu w domku, chyba już na dobre :-D
Dzisiaj idę na wizytę do gina i będzie usg :-).
W sobotę byłam w moim mieście. Łaziłyśmy z mamą za różnynmi rzeczami. Byłyśmy w hurtowni z wózkami, naciągnęłam mamę na ubranko- mama jest z tych, którzy uważają, że jest jeszcze czas.
Byłam też w moim ulubionym sklepie z chemią i co kupiłam- proszek dzidziuś. Po świętach zaczynam pranie:tak:.
Mam też kupioną pościel- łóżeczko kupię jak trochę kaski spłynie na konto:sorry2: Jestem już zdecydowana na to : ŁÓŻECZKO RADEK VII TEAK KLUPŚ+SUPER MATERAC!!! (321619031) - Aukcje internetowe Allegro.
Może dziś pójdę jeszcze do Askotu pooglądać wózki.

Kamilka - ja jak się dowiedziałąm, że Alianz wypłaca pieniążki za urodzenie dziecka, to zapisałam siebie i M. Teraz tylko mam nadzieję, że nie urodzę w kwietniu, bo raz że to wcześnie, a dwa wtedy nie będzie półrocznego okresu karencji. Dodatkowo dowiedziałąm się, że moja firma zrezygnowała z Alianz (jestem dalej zapisana) i będzie podpisana umowa z PZU- już mi przeszło ubezpieczenie NW, a teraz czekam na coś w stylu Alianz Rodzina tylko w PZU, bo wtedy będziemy mieli wypłacone i tu i tu, ja i mój M- to ja załatwiam te wszystkie papiery;-), bo dla mniete pieniążki będą zabezpieczeniem jak będę na wychowawczym.

A jak załatwia się ten zasiłek jednorazowy (czy jakoś tak)?CZy przysługuje każdemu?

Vivien -z wielką radością przeczytałam Twojego posta. Niech mały je duzo i duży niech rośnie, żebyście mogli go jak najszybciej zabrać do domku.

Iwonka - moja mała też się tak ostatnio rozciąga że aż czasami boli. Teraz juzmniej właśnie kopniaków daje awięcej przeciąga się :)

mi moja promotorka ostatnio cofnęła rozdział I który składa się z 2 podrozdziałów, rok temu zaliczyłam to na 5 a teraz się czepia, że w końcówce mam za starą literaturę... w ogóle na dzień dzisiejszy tylko 3 osoby z 18 mają wszystko w porządku z pracą mgr reszta wszystko do poprawki... zwariuję przez tą babę

A i w końcu ustaliliśmy ważną sprawę- datę naszego ślubu :-)
Zwlekaliśmy dwa lata i teraz nie będzie taj, jak miało być- jak wyobrażali sobie nasi rodzice:-p.
Będą zaproszeni tylko rodzice i świadkowie, do kościoła będzie mógł przyjść każdy, bo tego nie zabronię, ale wesela nie będzie tylko przyjęcie, bo ślub mamy na 17, to salę wynajmę do 22:tak:
To i tak będzie męczący dzień. W końcu też przyszła teściowa zrozumiała, że szkoda mi wydawać pieniądze, któe się nie zwrócą:baffled:, że lepiej będzie przeznaczyć je na coś innego.

Keyko tylko polroczny okres karencji przy urodzeniu dziecka??To krotki bardzo.Ja jestem pierdola i mialam sobie wykupic ubezpieczenie ponad rok temu.I tak zapominalam az sie zeszlo do lutego tego roku.Aha oprocz kasy za urodzenie dziecka czesto tez mozna dostac za pobyt w szpitalu.

keyko a gdzie się można zapisać że wystarczy 1 miesiąc, bo coś pisałaś, że teraz się zapisałaś. Ja akurat mam grupowe w PZU od 2,5 roku więc mi przysługuje (ale wiem że PZU się scwaniło, bo kiedyś okres karencji trwał tam pół roku, a teraz z tego co się orientuję to 9 miesięcy albo nawet rok! Podejrzewam, że zrobili tak specjalnie właśnie żeby się nie zapisywać jak się w ciąże zajdzie), tylko mój Ł. oczywiście zapisał się dopiero w listopadzie i po tych zmianach nic nie dostanie.

Witajcie:-)Mąż w końcu przywiózł mi laptopa:-)Moge się Wami nacieszyć:-)
Zapisuje się jako pierwsza rozpakowana majóweczka 2008:-)
Sonia nadal pod respiratorem i w inkubatorku.
Ja już lepiej się czuję.
W czwartek ide do domku, ale i tak będę tutaj w szpitalu często u malutkiej.Ze mną dobrze, rana się goi.Na szczęście mam miłe pielęgniarki:-)
Przepraszam, ale nie zdążę nadrobić zaległości:-(

reklama
Do góry