reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam, u nas też kiepska pogoda:-( Wiktorek zasnął więc mam chwilę dla siebie ;-) czyli pewnie zaraz się położe bo ostatnio kiepsko się czuję i mam wrażenie że to już nie długo.... a dzisiaj mój mąż ma przywieźć malutkie rzeczy po Wiktorze, muszę to przygotować bo w moim przypadku mogę urodzić na dniach. Przynajmniej trochę przyjemności będzie :tak:

reklama
Czy u was juz byla ta wichura ????? Zbliza sie mowia wszedzie,moja mam mieszka w Czechach i tak byla dwie godziny temu trwalo to 10 minut ale byla starszna mowi moja mama........i juz gdzies w polsce podobno jest.Wiatr ma wiac 160km/h

Witam wszystkie majowe mamusie. Od dłuższego czasu czytam Wasze forum, ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać. Sama nie wiem czemu. Ja też urodzę swoje pierwsze dzieciątko w maju. Przeczytałam, że Wy już macie prawie wszystkie potrzebne rzeczy dla Waszych pociech. A Ja!!!! Mam zaledwie dwie pary bodów, jakiś pajacyk i tyle. Nie wiem czemu ale wydaje mi się że jeszcze za wcześnie. Ale jak czytam o tych Waszych zakupkach to aż mnie ściska. Pozdrawiam Was wszystkie gorąco.

Witaj Lucynka !!! Nie podczytuj nas tylko pisz! Ajesli chodzi o zakupki to myskle ze juz najwyzszy czas:tak::-)Ja w pierwszej ciazy od samego poczatku jak sie tylko dowiedzialam to zaczelam kompletowac wszystko.Teraz teraz juz prawie wszystko mam bo po pierwszym dziecku ale jeszcze wozka nie mam a on mi spac nie daje.:-(

Dzien dobry Majoweczki!

Ale dzis okropnie za oknam, caly czas leje...:-(

Iwonka - co do wichury to nic mi na ten temat jeszcze nie wiadomo, a jestem pod Wawa.

Lucynka - witaj wśród nas i takjak pisala Iwonka - udzielaj sie jak najczesciej.:-)

A co do samochodu, to ja zamierzam jezdzic raczej do samego konca i nie widze w tym problemu.. choc tez mam czasem za ciezka noge.;-)

Milego popoludnia dziewczyny!

DROGA MADAMAGDO
Ja jestem na zwolnieniu lekarskim od 5 października. Pierwsze 33 dni wypłacił mi pracodawca. A z Zusu pierwsze pieniądze dostałam dopiero po 41 dniach od momentu oddania do zusu przez moją księgową L4. I każdego miesiąca dostaję inaczej. 3 lutego dostałam pieniądze za cały styczeń. Następnie 20 lutego dostałam za 19 dni właśnie lutego bo do 19 miałam L4. i tak w kratkę wysyłają te pieniądze. A jeśli chodzi o premię to ja też w umowie mam premię i w zusie w jakimś małym procencie doliczają tą premię. Ale biorą głównie średnią z ostatnich 12 miesięcy poprzedzających niezdolność do pracy. A w ogóle jeśli chodzi o kwotę L4 to za każdym razem dostaję inną kwotę. I oczywiście nikt nie wie dlaczego. Zastanawiam się kiedy dostane resztę pieniędzy za te 10 dni lutego czy znowu tak beznadziejnie jak ostatnio na początku marca czy też może dopiero końcem miesiąca za cały miesiąc L4 to znaczy od 20 lutego do 19 marca bo do tego dnia mam zwolnienie. Lepiej jest jak wypłacają za cały miesiąc bo tak po parę dni to nawet tych pieniędzy nie uzna się. Pozdrawiam

Łania wszedzie trabia a tu masz wiecej info Twoja Pogoda - portal pogodowy

mielismy jechac na zakupy ale jeszcze malzonek pracuje......jesli pogoda pozwoli pojedziemy pozniej a jak nie to jutro rano i juz.Teraz siedze z maseczka na twarzy,dobrze ze moj mnie nie widzi bo by sie przestarszyl :)

Iwonko i Łanio W dziękuję Wam za miłe przyjęcie. Postaram się pisać jak najczęściej. Chyba zacznę w końcu kupować te wszystkie potrzebne rzeczy. Mam już wybrane łóżeczko, pościel ale zastanawiam się jeszcze nad wózkiem. Mam dwa typy. Zastanawiam się jeszcze. Ale u mnie jest wichura, grzmi i błyska się i pada grad.

reklama
Iwonko - faktycznie, zbliza sie, bo juz mi raz prad poszedl... moze jakos bokiem nas obejdzie ta najwieksza wichura..

Lucynka - ja tez jesli chodzi o zakupy, to jestem daleko w tyle za chyba wszystkimi Majoweczkami.:-D Ale w przyszlym tyg. zamierzam skompletowac torbe do szpitala na poczatek - w duzej mierze przez Allegro, no i moze w koncu uda mi sie wyciagnac Meza na ogladanie wozkow i lozeczek... Na chwile obecna mam tylko 3 ciuszki dla dzidzi i to tyle!

Do góry