reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Aurelia
ja brałam do ten pory Asmag Forte + Nospę, teraz przepisałm mi Fen....cos tam nie mogę się doczytać z recepty.

reklama
Aurelia - z reguly ciezarnym zasilek rehabilitacyjny daja bez problemu.:-) Zycze Ci, aby jutro okazalo sie, ze wszystko jest dobrze, bo faktycznie takie lezenie moze czlowieka zameczyc...

Jesli chodzi o proszki do prania, to tez slyszalam opinie, ze JELP jest najlepszy... niestety mi tez cena srednio sie spodoba...

Aurelko ja też czekam na odpowiedź z ZUS-u już dwa tygodnie jak złożyłam tam papiery no i czekamy. Mam nadzieję, że od jutra już nie będziesz musiała leżeć:-)

Co do proszków to chyba faktycznie też zacznę od Dzidziusia jak sie okaże dobry to po co mi Lovela:baffled: nie ma sensu przepłacać a faktycznie na temat tego Dzidziusia słyszałam same superlatywy:tak:

madamagda, to dostałaś fenoterol, ja to biorę od ubiegłego czwartku. Mam nadzieję, że lekarz opowiedział Ci o skutkach ubocznych i wypisał do tego tabletki na serce??

Przyznam się Wam, że wczorajsza pogoda sprawiła, ze cały dzień byliśmy u J rodziców i siedziałam pół dnia na dworze. Wcale nie leżałam, a wieczorem brzuch mnie znowu bolał. Dlatego boję się, co powie jutro lekarz, mogłam zaszkodzić maluszkowi.:wściekła/y: Oj jaki ten człowiek jest głupi:angry:. Poza tym lekarka nie powiedziała mi, jak to teraz ma być u nas z seksem, nie wiem, czy możemy, czy nie??

A jeżeli chodzi o proszek, to chyba też kupie "dzidziusia", Lovella kosztuje ok 18zł za 1.8 kg:szok: masakra. Jak trzeba będzie to zmienię "dzidziusia" na inny. Co do Jelpa, to koleżanka mi powiedziała, że ma wstrętny zapach:baffled:, nie wiem ile w tym prawdy, nie wąchałam.

Polka, ja wysłałam swoje dokumenty( papier od lekarza, od pracodawcy i Bhpowca) 31 stycznia, a dziś dostałam odpowiedz.

Aurelia
dostałam tabletki na serce, ale czytałam o skutkach ubocznych i nic mnie nie poraziło, może o czymś nie wiem?
A dziewczyny pisały na innym forum o Jelpie i też nie były zadowolone z zapachu.
A z Dzidziusiem podobno nie jest tak łatwo go dostać, ja mam cynk że napewno jest w sieci Polo Market czyli na ul. Budziszyńskiej na Nowym Dworze. Wybiorę się tam w sobotę. On kosztuje ok 12 zł za 1.8 kg, a Lovela ok 21 zł za 1.8 kg.

Aurelko ja też czekam na odpowiedź z ZUS-u już dwa tygodnie jak złożyłam tam papiery no i czekamy. Mam nadzieję, że od jutra już nie będziesz musiała leżeć:-)

Co do proszków to chyba faktycznie też zacznę od Dzidziusia jak sie okaże dobry to po co mi Lovela:baffled: nie ma sensu przepłacać a faktycznie na temat tego Dzidziusia słyszałam same superlatywy:tak:

Polka też czekam na odpowiedź z ZUSu.
A co do proszku, to chyba Ola K. pisała, że prała w Dzidziusiu i była zadowolona.
Też mam taki zamiar, bo jesli ma byc dobry, to po co przepłacać :tak:. Dzisiaj widziałam w sklepie (chyba 2 kg) po 11zł

madamagda, pisząc o skutkach ubocznych fenoterolu miałam właśnie na myśli kołatanie serca, mi się jeszcze ręce trzęsły. Ale po kilku dniach się przyzwyczaiłam i jest oki. A ja widziałam Dzidziusia w Kauflandzie:-).

Polka, ja wysłałam swoje dokumenty( papier od lekarza, od pracodawcy i Bhpowca) 31 stycznia, a dziś dostałam odpowiedz.

Moja koleżanka pracuje w ZUSie w "zasiłkach" i mówiła mi, że rozpatrują to max. do 60dni. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A na wniosku jest napisane, żeby składać mniej więcej ok. 6 tyg. przed końcem 182 dnia zwolnienia lekarskiego.
hihihi ZUSowska logika 60dni dla nich to to samo, co 6 tyg :-D:-D:-D:-D:-D i dlatego nie ma kasy na emerutury

reklama
A ja dzisiaj dostałam zasilek za 3 mce i bede składała o ten rehabilitacyjny ale czy czasem na komisje nie wołają?Nie wiecie czasem a jest juz któras z was na tym rehabilatacyjnym???;-)Ja juz na dniach musze składać jak tak długo sie czeka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no tak oni maja czas........:tak:.A jesli chodzi o dzidziusia to ja widziałam w intermarche tak samo jak i jelpa i lovele lovela tez dobra ja przy tym tez zwracam uwage na zapach jakjuz mam i tak płacić ale wiecie co?:tak:ie tak jak ja wypróbujcie ze dwa proszki wczesniej jezeli macie jakies ubranka ja nowe i tak bede prała bo niby tak trzeba a uzywane tym bardziej.Jak wypróbuje któryś z waszych typów to dam znać jak sie sprawdziły :tak::tak::tak:

Do góry