reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Polka - ja tez po tym co poczytalam decyduje sie na smoki i butelki tommee...
tylko jeszcze nie podjelam decyzji odnosnie laktatora, bo tak jak mowilam najlepsze opinie czytam o Medela... no i pytanie, Medela czy Tommee, reczny czy elektryczny...:baffled:

Iwonka - czytalam o tych wiaderkach do kapieli Tommy Tub, no i niezbyt pozytywne opinie sa, wiec chyba jednak lepsza zwykla wanienka.

reklama
Dziewczyny chyba są duże różnice w cenie między laktatorami ręcznymi a elektrycznymi? Czy będziecie z laktatora korzystać aż tak dużo żeby inwestować w elektryczny? (wydaje mi się że ten elektryczny to dla mam, które np. tuż po macierzyńskim chcą wrócić do pracy ale nadal karmić, a jak ktoś chce sobie trochę mleczka ściągnąć i czasem podać z butli to powinien wystarczyć ręczny.... nie wiem ale tak mi się wydaje).
Ja mam Avent Isis, ręczny, jest bardzo dobry, wprawdzie ten Tommee ma fajną nakładkę na pierś, no ale już jeden laktator mam więc drugiego nie będę kupowała.

Olu zgodzę się z Tobą że jak jest do sporadycznego użytku to po co elektryczny:confused:
Faktycznie dobrze byłoby kupić ręczny,no ale też porządny tylko który też mam dylemat:baffled: Smoczki już zamówione z TT:-)

Olu - masz racje... tylko ja wlasnie nie wiem jak sie wszystko ulozy i czy szybko wroce do aktywnosci zawodowej... Jesli nie, to faktycznie raczej laktator elektryczny bylby wymyslem... Zreszta jestem zielona w temacie inie mam pojecia jak mi sie bedzie korzystac z recznego, ani z elektrycznego...
A co do roznic cenowych, to medela elektryczny to ok. 230 zl, zwykly 130... a tommee 150 i tylko zwykle maja.

No faktycznie wybór jest wielki.... trudno podjąć decyzję. Ale jednak bałabym sie, że laktator za 16zł może nie być super jakości urządzeniem - chociaż nie wiem, nie stosowałam go...
Gdy byłam w ciąży, poprosiłam doświadczoną mamę, żonę mojego kuzyna, żeby mi w sklepie pokazała konkretnie co ona ma, i kupiłam to samo. Stąd decyzja o zakupie wszystkich sprzętów firmy Avent, chociaż na pewno inne są też fajne i dobre!
Natomiast koleżanka od kogoś dostała butelki (chyba Nuk) szklane, i tutaj już bym się przyczepiła, że szklana butelka jednak bezpieczna nie jest, w końcu kilkumiesięczne dziecko może ją złapać i rzucić o ziemię.
Aventem można rzucać dowolną liczbę razy i nic się nie uszkodzi, Maks to przećwiczył na wszelkie sposoby....

No to ja jestem zielona:baffled: poczekam jeszcze aż będzie więcej konkretów do laktatorów, chodzi mi,że może więcej opinii na ich temat.

Ja myślałam o Avent, ale Wasza podpowiedź o TT duzo zamąciła mi w głowie, nie dośc, że śliczne, dobre opinie to cenowo zblizone do Avent'u, więc będę miała twardy orzech do zgryzienia, ale dla Niuni wszystko co najlepsze, więc...może warto TT :-D

Olu

jak wózeczek, oględziny juz dokonane? cały czas samotnie stoi w garażu? ;-)

My chyba dziś pojedziemy po wózek, bo niewiele ich już zostało, zielonych mają kilka, i jak się uda to może i po łóżeczko się wybierzemy.

Ale zależy wszytsko od tego, o której mężus wróci, a taka paskudna pogoda :(

reklama
Witajcie Majóweczki:-D

Vivien i Grzesiu, synuś jest sliczny, niech szybko przybiera na wadze!

Ja z zakupem laktatora wstrzymam się do porodu. Nie jestem pewna, czy będę miała pokarm i jak to się wszystko potoczy po cc.

Do góry