reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Kurcze chyba jakiś urok na mnie padł bo robiłam badania na przeciwciała toksoplazmozy, cytomegalii i różyczki i wszystkie wyszły dodatnie niby spoko ale z drugiej strony muszę powtórzyć wszystkie badania w drugiej klasie bo robiłam tylko w ostrej i mam nadzieję że nie okaże się że jestem chora na któreś z tych paskudztw a to oznacza kolejną stówkę na badania:szok: jeśli się uda to badania zrobię jeszcze dzisiaj a potem będę ze strachem czekać na wyniki:-(

Dziewczyny czekamy na relacje z wizyt u gina:tak::-)Mam nadzieje ze jste wszystko ok!
Puchatko ja zupelnie nie znam sie na wynikach badan,wiem tylko czy dobre wyszly czy zle bo podaja normy i wedlug tego sprawdzam jak sie mieszcze to jest git.Ale jak i co powinno byc najlepiej to nie wiem.....nie wiem nawet o czym piszesz i w jakiej drugiej klasie?????? Ja mam wynik ujemny ale nie wiem juz w koncu jak robilam te badanie na Toxo np....

Iwonko badanka takich przeciwciał jak na toksoplazmozę cytomegalię i różyczke oznacza sie w dwóch klasach IGG i IGM IGG- jest to klasa tzw. ostra i wskazuje czy przeszłaś kiedyś trę chorobę czy masz przeciwciała że nie zachorujesz więcej a IGM - jest to tzw. klasa przewlekła czyli najprościej czy jesteś chora w tej chwili wadą IGG jest to że jeśli IGM jest dodatnie to ono też ale może być tak że IGM jest ujemne i a IGG jest dodatnie co oznacza że jest się zdrowym ale ma sie przeciwciała bo przeszło sie to choróbsko nie wiem czy nie namotałam ale jakby co to zapytaj troszkę wiem bo jakis czas pracowałam jako sekretarka laboratorium :tak::tak:
Co do mojej wizyty u ginekologa to jestem bardzo zadowolona z nowego lekarza i sie kurcze czuję po prostu zaopiekowana przeprowadził ze mną dokładny wywiad zbadał odpowiedział na wszystkie pytania zapisał mi coś na infekcje pęcherza a poza tym zapisał mi duphaston bo chociaż nic złego się z moją ciążą nie dzieje to z racji tego że długo sie o nią starałam i jestem po leczeniu to jest ona traktowana jak ciąża zagrożona czyli pod specjalnym nadzorem USG będę miała jutro rano bo on niestety nie ma aparatu w gabinecie ale do jutra wytrzymam i mam nadzieje usłyszeć serduszko mojego maluszka :tak::tak:normalnie poprawił mi się humorek:-)

Puchatka to super ze jestes zadowolona i lekarz ok!Z tego co piszesz to naprawde przy nim mozesz byc bezpieczna.A ja sprawdzalam swoje wyniki toxo to mam tak
IgG 0,00
IgM 0,0
VDRL test przesiewowy ujemny

Iwonko u Ciebie jest w porządku czyli nie jestes chora ale nie masz też przeciwciał co znaczy tyle że mogłabyś zachorować gdybyś miała styczność z toksoplazmozą przynajmniej jestes spokojna mnie się troszke dłuży do tego wtorku może środy ale spoko dam rade bo innego wyjścia nie mam :tak::tak::tak::tak:

ja dopiero badania na toxo zrobię jak do Polski przyjade. W Angliinie robią takich. W ogóle opieka nad ciężarną tutaj jest inna. Całą ciążą zajmują się położne. ginekologa nie uraczycie. Dopiero jak się dzieje coś złego...A nawet wtedy nie wiem jak to jest, bo w pierwszej ciąży , przy poronieniu nie potrafili się mna zająć, czym o malo nei doprowadzili mnie do śmierci. No ale było minęło. Ważne że teraz jest dobrze. Jadę na 3 tygodnie do Polski i od razu do gina.
Wczorajsze usg pokazało,że dzidzia jest zdrowa, więc jestem przeszczęśliwa
oto moje 22 milimetry szczęścia
moje22milimetryszczciakr7.png

Cfcgirl to dobrze ze na USG wyszlo wszystko ok! Z tego co widze i slysze to w pl mamy super opieke nad kobitami w ciazy ,chociaz to jedno mozna dobrego o nas powiedziec:tak:Sliczna dzidziunia:-).A fotke wklej na odpowiednim watku na pamiatke tam gdzie jest reszta zdjec z USG:tak::-):-):-)

reklama
już wkleiłam. Nie zauwazyłam tamtego wątku jak wklejałam tutaj fotkę.
to prawda, opieka nad kobietą w ciąży w Polsce jest do pozazdroszczenia. Chociaz pewnie się tez znajdą konowały a nie lekarze, to ogólnie jest sie pod opieką lekarza. A przecież wiemy,że to bardzo ważne. Ja mam teraz to szczęście,że w listopadzie będe w kraju, potem w grudniu i potem podlecę sobie też w marcu może na kontrolę. :-)

Do góry