reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Ja sobie trochę poleżałam i czułam się jeszcze gorzej, lepiej mi jak siedzę.
Normalnie mam niskie ciśnienie więc pewnie teraz mam góra 120/80 a to już dla mnie wysoko i dlatego źle się czuję.

Mąż przywiózł nowy wózeczek i fotelik.... i stoją sobie takie samotne w gaarażu 2 piętra niżej.... i chyba nie pójdę ich dziś pomacać bo mam wrażenie że wspinając się potem po stromych schodach dostanę wylewu :szok: A ten wózio taki smutny musi tam być, że nikt go nie pogłaszcze i w ogóle ;-)

Ja byłam dziś w sklepie i oglądałam, ale powiedzieli mi, że nie ma szans na ten kolor, który chcę, bo już będą mieli tylko nowe modele, a ja chcialam z zeszłej kolekcji, bo ponoć śiwetny

Więc chyba w marcu pojedziemy kupić :), ale jeszcze nie wiem gdzie, będę musiała podzwonić, bo kilka adresów z allegro wynalazłam

A na co sięzdecydowałaś, Dotkass? Na ten quinny buzz?

Oleńko

Właśnie nie na buzz, na quinny speddy SX, ponoć świetny, siostra cioteczna ma i zachwala, mówi, że napewno dla drugiego będzie inealny, opony nic się nie zniszczyły, materiał mozna prać, wygodny, lekki, idealnie się składa i wogóle same zalety :-)

No proszę wszystkie majóweczki coraz lepiej obkupione a ja zamierzam kupic limuzynke dopiero pod koniec kwietnia co by gwarancja była jak najdłużej :tak::tak:
Olu wcześniej pisałam o tym dawaniu sobie rady po porodzie dlatego tak że jakos głupio mi sie troszkę zrobiło że ja zamierzam rodzić bez męża tym bardziej że dla wszystkich Was to takie oczywiste a dla mnie jakoś nie no nie wiem nawet czy gdyby mój mąż chciał być ze mną to napewno bym tego chciała :sorry2::sorry2:

No proszę wszystkie majóweczki coraz lepiej obkupione a ja zamierzam kupic limuzynke dopiero pod koniec kwietnia co by gwarancja była jak najdłużej :tak::tak:
Olu wcześniej pisałam o tym dawaniu sobie rady po porodzie dlatego tak że jakos głupio mi sie troszkę zrobiło że ja zamierzam rodzić bez męża tym bardziej że dla wszystkich Was to takie oczywiste a dla mnie jakoś nie no nie wiem nawet czy gdyby mój mąż chciał być ze mną to napewno bym tego chciała :sorry2::sorry2:

Puchatka
, ja też chciałam kupić wózek pod koniec kwietnia, ale obawiam się, że ceny tych wózków w takim zestawie jak są teraz moga już niknąć,bo to zeszłoroczna kolekcja :-(, wolę nie ryzykować, ale nie wiem jak wyjdzie, może będziemy kupowali później

A co do porodu z mężem, nie jesteś sama, ja też się zastanawiam, jeszcze nie podjęliśmy decyzji :confused:

Puchatka, ale to naprawdę jest bardzo indywidualna sprawa, i nie ma się co czuć niezręcznie, że ma się inne odczucia niż większość. Ja zresztą też nie jestem do końca przekonana, chociaż to druga ciąża - poza tym jak już kiedyś pisałam, chociaż go kocham to jednak najbardziej uspokajające działanie w czasie porodu miała na mnie opłacona położna ;-)
Zobaczcie jak oboje czujecie się nastawieni do porodu w swoim towarzystwie, możecie przecież podjąć decyzję gdy już się akcja zacznie - tak było w naszym przypadku. Postanowiliśmy że mąż idzie ale jak będzie chciał to wyjdzie, i ja też powiedziałam że może go w trakcie wyproszę.

Dotkass, rozumiem że będziesz miała też gondolkę? A jak rozkłada się siedzisko? Podnóżek się też podnosi? siedzisko po rozłożeniu jest płaskie? (ups to nie ten wątek ;-))

Witam Wszystkie "stare" bywalczynie, które tak ciepło mnie przywitały :-)

Jestem tu pierwszy dzień, a czuję jakbym była od początku ciąży, tak fajnie i tak się "wkręciłam:, że ciężko mi się oderwać

Uważaj, bo to wciąga :-), a wrecz uzależnia. Odkąd "odkryłam" BB dzien zaczynam od przegladnięcia, coście Majóweczki naskrobały, kiedy mnie nie było i tak samo kończę dzionek :-), a o wielokrotnym zagladaniu w ciągu dnia już nie wspomnę :-D:-D:-D.
Fajnie że dołancza stale do nas ktos nowy

reklama
Do góry