reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie :-):-):-)

Ja mam dzisiaj bardzo dobry humor bo wreszcie mnie puszcza wiec energia mnie rozpiera:-p:-p:-p

Dzisiaj bylam u neurologa w srode mam rezonans bo prawdopodobnie ciezka postac rwy przez wypadniecie dysku:dry::dry::dry: wiec troche bylam zrezygnowana ale normalnie od rana jestem na nogach i jest dobrze :cool2::cool2::cool2:

Co do sikania to nie ma co oceniac dzieci teraz w wieku 3 lat kazdy lekarz potwierdzi ze niestety nocne sikanie zdarza sie do 5-6 lat ale wystarczy silny stres u dziecka i sikanie nawroci u nas byl spokoj 3 miesiace a po szpitalu maly zaczal sikac przez miesiac i znow spokoj:tak: wiec nigdy nie wiadomo:sorry2::sorry2:

Udalo mi sie tez przelozyc egzamin z prawka na 21 kwietnia bo w ten poniedzialek niestety nie dalabym jeszcze rady:no::no:

boszzz siedze teraz sama z malym i nudzi mi sie:-:)-:)-( wybawilam sie rysowalismy malowalismy ksiazki wyczytalismy i teraz sam sie bawi:blink::blink:

reklama
Sylwia, nie martw się, na pewno Zuzia sama wyrośnie z tego dziennego sikania niedługo, no a nocne sikanie mają prawie wszystkie nasze brzdące ;-) Jeszcze mają czas.

Kamilka, dobrze, że już Ci przechodzi :tak:

Dziś mąż spotkał gościa, którego synek też będzie miał teraz 3 lata, był chrzczony razem z Igą. Oni nie mają ślubu i mały ma ponad 200 punktów do przedszkola. My z naszymi 35 punktami szanse mamy chyba marne :baffled:

Co do rowerków biegowych, my już kupiliśmy taki i teraz czeka na urodziny. A Iga oświadczyła ostatnio, że rower MUSI mieć pedały. Może uda mi się jej wmówić, że to hulajnoga z siodełkiem :-p

A ja znow zagladam... u nas przeszla burza:szok: i teraz wieje jak nie wiem powywracalo mi wszystko na balkonie dopiero co zebralam ale chce glowe urwac:no::no:

Witam.Byłam załatwic kilka spraw urzędowych,mam nadzieje że będzie po mojej myśli.
Jak R odbierał Vanesske teraz to zagadał z nauczycielka to na chwile obecna ona wie że 3 dzieci nie będzie przyjętych.My mamy tylko jeden punkt Migotko:szok::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:a koleżanka podała że jest jako samotna matka i ma 96:sorry2:a ona taka samotna .....

U nas też jest wiatrzysko ale zaryzykowałam i dałam pranie na dwór i udało sie że nie pada póki co a pranie już chyba wyschło na tym wietrze.

Witam
Wrocilismy wczoraj wieczorem.Boshhh dziewczyny to byl koszmarny tydzien:no:Konrad od poniedzialku byl chory.we wtorek bylismy na pogotowiu bo mial prawie 40stopni:no:a lekarz na pogotowiu:angry:G myslalam ze go pobije:baffled:rano w srode juz poszlismy do mojego lekarza w przechodni.Konrad mial antybiotyk od teg ze szpitala OSPAMOX chyba.w piatek rano wzial ostatnia dawke a tu taki kaszel go zaczal dusic ze myslalam ze poadnie:no:udalo nam sie zamowic wizyte dodmowa.Przyjechala super pani doktor.Powiedziala ze ma juz apoczatek zapaelnia oskrzeli:no:dala nam sumamed na 3 dni a dziala jeszcze potem 7 dni.nie wiedzialam ze takie cos jest:sorry:tu zadkosc,daja na zmiane dwa antybiotyki.w piatek dalam mu raz,poszedl spac w dzien na 3,5 godz:sorry:wstal o 18:sorry:ale juz inny:tak:teraz malo co kaszle,goraczki nie ma.boshhh powieziala ze swoim dieciom od razu to daje jak sa w takim stanie w jakim Konrad byl.Caly tydzien nic nie jadl,teraz dopiero.Strasznie bylo,maraton normalnie.My tyle zalatwiania,normalnie na biegu wszytsko wlacznie z proszeniem gosci.Niektorych to juz sami prosilismy,po 5 min u kazdego:sorry:ale dobrze ze chociaz rozumieja bo wiekszosc ma juz dzieci.ja tez pojechalam chora,po samolocie cos z uszmi mi sie stalo.ledwo doszlam do siebie to juz powrot i znowu nie slysze.Dobrze ze moj doktor dal mi leki:baffled:
Nie doczytam was bo nie mam kiedy teraz.sprzatnie,wszytsko do prania bo jakis zapach inny ze mi smierdzi:baffled:kurcze,lodowka pusta ale choc cielpo to pojade do sklpu,chyba moge ????

kwiateczek - potwierdzam działanie summamedu- u nas szybko zadziałał, tylko był problem z podawaniem bo bardzo słodki, no ale nawet jak co druga dawka poszła w rękaw to i tak zadziałał (lekarka stwierdziła że mamy podawać w ciągu 5 dni, po jednej dawce, no ale ile było płaczu i wymiotów po nim, to chyba ze 3 dawki tylko się przyjęły, jej zdaniem nie wpłynęło to na niekorzyść działania antyba)
iwonka życzę szybciejszego zdrówka

Czesc dziewczyny.
Ja jak po ogien, bo czekam na rozmowe z M.

Miska spi z dziadkami na razie, ale pewnie w nocy przylezie jak wczoraj. Olka wisi na mnie. Miska przechodzi sama siebie i juz tylko u tesciowej jest zadowolona.

Z przedszkolnych wiesci- Miska dostala sie do niepublicznego u siostrzyczek.

Iwonka we Wro musisz przedstawic odpowiednie dokumenty, ze samotnie wychowujesz dziecko; wszystko sprawdzaja, w zeszlym roku chcieli ode mnie oswiadczenia z us, ze sie rozliczam we Wro, bo jak byla rekrutacja, to moj pit nie byl jeszcze obrobiony w us, bo czegos tam brakowalo i mnie wzywali.

Ikonki mi nie dzialaja i mam kiepskiej jakosci zdjecia przez ten net z komorki.

Odezwe sie za pare dni, pa.

reklama
witam w końcu i ja
R na rybkach, więc komp wolny :tak:, bo w pracy od kilkunastu dobrych dni juz nawet nie wiem co to net i nawet nie próbuje Was juz podczytywać:-( po prostu nie wyrabiam...mam nadzieję, że to przelotne i wszystko wróc szybko do normy...

Dziewczyny, Iwonka, Kwiateczek, życzę zdrówka dla Was i dzieciaczków...

jesli chodzi o przedszkola, to złożyliśmy wnioski w dwóch, w jednym nie wiem ile podań, w drugim był 100 :szok::szok::szok::szok: - podanie złożone w drugim dniu przyjęć... u nas nie ma punktów /chyba że o czymś nie wiem/, ale pierwszeństwo mają standardowo rodzice samotni, niepełnosprawni, a pracujący są na samymkońcu listy... zobaczymy, chociaż baaardzo bym chciała, żeby Mati się dostał... jest co prawda jedno prywatne przedszkole, ale na 600 miesięcznie nas nie stać :szok:

wróce jeszce do wątku sikanego... Mati nie sika juz w pieluszki od dosyć długiego czasu, na noc też mu nie zakładam, ale pod prześcieradłem leży na wszelki wypadek ceratka... na w dzień zdarza mu się zapomnieć, ze chce siku jak jest strasznie zaaferowany jakąś zabawą, zwłaszcza na dworze...
ja sama miałam takie wpadki jeszcze w pięciolatkach, więc nie widzę nic złego w 3-latkach sikających czasem w pieluszkę...
dzisiaj byliśmy z Matim u dentysty - ma plamki próchnicze na dwóch 4 ale nie dał sobie pomalować:-( pani kusiła go super nagrodami, ale jego słowo droższe pieniędzy.... nie to nie i lipa

Do góry