reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Migotka
ju już skończyłam szóstkę. Nie robiłam tyle powtórzeń, tylko po 8. Doszłam do wniosku że więcej nie dam rady.
Już mi dokucza trochę kręgosłup, a że osiągnełam swoją wage i brzuch mnie zadwowala, nie ciągnę tego dalej.

reklama
Witam dziewczyny

No u nas moze sie uda jednak Adasia dac do przedszkola ale pierwsze wrazenie to ja sie zalamalam:-( ale narazie jest na rezerwowej wiec kto wie:blink::blink:

Ja nadal uziemiona leze w lozku ogladam bajki:cool2::cool2: Adas chodzi przytula mnie caluje ale jak juz cos chce to jest gorzej:dry::dry:

panna migotka- no moj adas klnie jak szewc ale narazie nie zwracam uwagi bo sobie przyswoi:baffled: i zauwazylam ze juz niektore pozapominal a slowko typu "spadaj" jest na porzadku dziennym:no:

Milego dnia:blink:

Witam.U nas wczoraj padało a dziś piękne słonko
yes2.gif
Byliśmy na kontroli z dziewczynkami, jedna juz jutro wreszcie idzie do przedszkola,ja odpocznę bo zwariowac z nimi można,szok.Ciągle sie bija,popychają,przedrzeżniają.
sorry2.gif
Druga jeszcze kaszle ,i syropki mam podawac. Ja chora coraz gorzej,ale byłam w aptece i sie zaopatrzyłam a jakieś leki.mam nadzieje że pomogą.

W przychodni w gabinecie u naszej pani doktor jest taki śliczny mały kroliczek czy zajączek nie wiem,maskotka,ale wygląda jak prawdziwy i szukam na wielkanoc dla dziewczyn takie dwa kroliki bo one zawsze mają problem z rozstaniem sie z tym krolikiem w gabinecie i się kłóca o niego
sorry2.gif

Moje nie klną,ale mówią teraz a szczególnie Klaudia że ktoś jest głupi.Na szczęście okres z mówieniem dupa sie skończył juz chyba.Az sie sama dziwie że nie podłapały przekleństw bo mi niestety sie często wyrywają takie słowka:zawstydzona/y:

Kamilka a składaliście podanie jako rodzice oboje pracujcy?

Ja też drżę czy mi przyjma Klaudię czy nie...:dry:

Witam.
tak Was czytam i nie wierzę takie duże dzieci i jeszcze w pieluchach śpią? :szok:
u nas na noc pieluszka zniknęła przeszło rok temu ale i tak miałam wrażenie że późno...
Pogratulować w takim razie.
Też jestem w szoku od teraz...z troszkę innego powodu.

Mój Miku mówił " k**wa". Przeszło mu. Wiedział,ze to źle i teraz tez upomina innych ludzi.

Hej dziewczyny my od dwóch dni popoludniami buszowaliśmy w miescie.Cyprian zachwycony tyle ludzi ,dzieci na placu zabaw.

Zdrówka przede wszystkim dla wszystkich chorujacych.

Cosmo ja też gratuluje
Ale niestety dobilam sie twoim tekstem :-( bo u nas nie dość że nocny pampers to jeszcze i w dzień zdarza sie jej pouścic zaczym sie wysika no i przede wszystkim w nerwach .Już kiedyś pisalam. Teraz o niebo lepiej i sika w sumie ale takie wypadki dalej sie zdarzaja
Nam wszyscy krytykuja że ona tak do końca jeszcze nie kontroluje ale co ja mam zrobić, wiem że to z uparcia i nerwów (od Cypriana sie zaczeło) jak bede na nia krzyczec to bedzie jeszcze gorzej a tak licze że do 3 urodzin wszystko sie odblokuje

Po prostu różne sa dzieci i różne maja problemy .Zuza mówi odkąd skończyla rok i 4 miesiące zdaniami normalnie ,nie je w nocy odkąd skończyła rok a z tym to jakby zatrzymala sie w miejscu
Tak samo ja bym mogła sie dziwić ze któreś dziecko je w nocy do teraz. ale dziecko dzieckiem rózne od drugiego.
Cosmo nie zebym cie atakowala tylko takie moje odczucia ogólnie do całej tej sytuacji także z moją rodzinką ,P. najbardziej

Ide sie kąpać bo kolejka i cyprian sie wściekać zacznie

Sylwia wiem co mówisz i też jak słyszę że dziecko nie sika w pampersa w nocy martwię się moją córcią, że zaraz skończy 3latka a co noc to pielucha nocna pełna, próbowaliśmy na tetrze - w dzień pomogło, na noc ani jak po tym jak musiałam w ciągu dwóch tygodni prać prawie codziennie kołdrę poddałam się i kupiliśmy znowu jednorazówki, na razie czekam na to aż przez przynajmniej jakiś czas będzie sucho po nocy w pieluszce. najgorsze to to że nie mogę spać z nią i co jakiś czas sprawdzać czy ma sucho bez pieluszki czy trzeba zmienić np piżamkę, mąż jak śpi z nią to tylko tyle potrafi co się obudzić i wysadzić ją jak Ania najpierw go zbudzi... jak maleństwo przestanie mi podjadać w nocy (obstawiam gdzieś za około 3mies) to biorę się za Anię i znią śpiąc będę kontrolować, ale mam nadzieję że za trzy mies Ania sama z tego wyjdzie...

Witam.
Proszę dziewczyny nie tłumaczcie się. Dziecko ma prawo jeszcze posikiwać w nocy obojętnie czy Cosmo będzie z tego powodu w szoku czy nie.

Już nawet pomijając fakt, ze w życiu waszych jeszcze nie 3 latków pojawił się mały jegomosć, co to mu wolno robić siku w pieluchę.

U nas ładna pogoda, zaraz pewnie wybędziemy z domu. Miłego dnia życzę.

Witam.
Z tym moczeniem nocnym nie przesadzajcie,bo to nie jest powod do paniki.A pytałyscie sie pediatry co ona na to? Napewno was by uspokoiła.W tym wieku nie jest niczym dziwnym że dzieci sie w nocy moczą...a raczej powiedziałabym że w normie ;-)
http://www.moczenienocne.pl/

OTeraz na DDtvn mowili jak nauczyc dziecko jazdy na rowerze,i oczywiscie znow rowerki biegowe polecane i w tym sezonie ze tak powiem oistatni dzownek na nauke,na podjecie nauki przez dziecko.Bo im starsze tym bardziej bedzie sie bało pózniej.

U nas jak na razie Vanessa dopadła ten rowerek biegowy i smiga na nim elegancko, najlepiej jak z gorki to wtedy jedzie i dobrych kilka metrow z nogami w gorze bez podpierania i odpychania i rownowage łapie.

Ostatnia edycja:
Iwonka u nas rower trójkołowy w sobotę zrobił mega furorę, Ania na nim bardzo szybko załapała jazdę, ładnie kręciła nóżkami jadąc odcinki nawet po 15metrów, czasami używała go jak biegowego, odpychając się nóżkami, no wiadomo to nie jest to samo, bo nie musiała łapać równowagi, ale najśmieszniejsze że ona stawała na nim jak na hulajnodze (z tyłu jest podnóżek) i używała jak hulajnogi - postanowione na urodziny hulajnogę musi mieć, a dwukołowy rowerek dostanie w spadku...

reklama
wiecie to nie że chcialam przesadzać czy sie tłumaczyć tylko jak pisalam my mamy niestety problem także w dzień . Jakby to tylko o noc chodzilo to bym byla wniebowzięta. A pediatra raz jak w grudniu byl taki kryzys że cofneła sie do punktu wyjściowego czyli sikala jakiś tydzieńznowu wszystko w spodnie to po dobrych badaniach moczu ....zapisala jej syrop uspokajający
No nic to nie bylo ani do cosmo ani ogólnie .Ja czuje że niedlugo sobie poradzimy to sie pochwalę:tak:
Kończe bo P. mnie ściga

Do góry