reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Wiki a bylas w końcu u tego lekarza? Bo gdzies czytałam a juz nie wiem gdzie to było .Zdrówka zycze!:tak:

Dobra ide na zakupy teraz tzn na Allegro:-D ostatni dzownek na zakup prezentu dla R ,upatrzyłam dla niego bluzę z kapturem na suwak rozpinana i firmy ktorą on lubi ;-)
No miałam isc, ale zadzwonilam do przychodni i dzisiaj przy pn porazka straszna. Zrobilam sobie kanapki z czosnkiem, herbatke z miodem, witaminki i siedze w domu. Mi sie wydaje ze ja sie tak załatwilam bo przeziebiona nie zwracam uwagi i wszedzie chodze, jezdze itd a nie ma to jak posiedziec w domu i wylezec

szopek smieszne ale taka prawda !

reklama
Ja nie będę sprzątać. W tym roku sobie odpuszczam. Od czego jest teściowa.:-D

Szok, byłam już 3 razy od rana na dwójeczce. Chyba wypróżniłam się wraz z jelitami:szok: oby mnie jeszcze nie wzieło.

Ostatnia edycja:
Witam.
Przed swietami jest zawsze tłok na porodówkach bo kobitki, choć w 9 miesiacu to muszą przeciez okna umyć na swięta, podłogę wywoskować,garów nawstawiać z bigosem i klops czyli poród.;-)
Mój gin powiedział, ze najwięcej porodów jest przed każdymi światami , planowe+przedwczesne bo się baby wściekają z porządkami.

:-D:-D:-D dobre ale prawdziwe:sorry:

Mmmm karpatka, Iwonka podrzuć troszkę:sorry:, mam ślinotok.

Na 2 tygodnie wstrzymuję akcję poród hehe. Jutro zamykają mój oddział w wybranym szpitalu gdzie Hanię rodziłam. Remont potrwa od 14 do 26 grudnia. Najlepiej niech to będzie styczeń 1, 2 lub 3 bo moja położna wraca od Nowego roku z urlopu. Wszytko przemawia za Nowym rokiem :-)

A czuję się super. Tak chyba cisza przed burzą. Chociaciaż dzisiaj coś mnie nosi do kibelka.

Jak to zlecialo,nie dawno pisalas o ciazy a tu koniec:sorry: wstrzymuj wstrzymuj,seksu tez nie polecam.Moj Gin kiedys powiedzial ze smieja sie tak na porodowce...mianowicie jak jakas nie moze urodzic to wysylaja ciezarna do domu(na seksik)i jeszcze tej samej nocy jest wzywana karetka:-):tak:

Wiki
zdrowka,kuruj sie.Przy poniedzialaku to na pewno w przeychodni ruch ze szok:sorry:
U nas leje i sa tego efekty,boli mnie noga:baffled:G poszedl do pracy i tak pusto tuuuuuu.bez sofy taki wielki tez saaaaaalon:baffled:wlasnie dzwoinil,dobrze ze juz jedzie:tak:

Witam

Kto pije kawe przed obiadem ? Mały spi, a ja mam chwile dla siebie :-p ale u nas wieje normalnie dotego snieg nie wiadomo nawet w ktora strone jakas burza sniezna :baffled: od niedzieli nawet z domu nie wyszłam. Dzis tez posiedzimy, a i odrazy lepiej sie czuje :tak:

Ja tam tez nigdy nie sprzatam "swiatecznie" ewentualnie okna ale w tym roku odpuszczam. Ogolnie sie sprzata codziennie a tak raz w tyg, i tak sie wszystko odsuwa i myje, wyciera wiec nie bede szalec. Bardziej wole wiosenne pozadki bo sie wtedy chowa, wyrzuca zimowe rzeczy itd ;-)

kwiateczek my jak nie mielismy to polozylismy taki duzy dmuchany materac heh zeby chociaz bylo jak telewizje poogladac troche wygodniej , ta,k bylo dopoki maly nie zrobil dziury kredka :dry:

Ja pije! Własnie sobie zrobiłam i zasiadłam na bb. I poczytam co tam słychac
A wogóle to witam.Byłam na kontroli z Vanesska ,ma do końca tygodnia jeszcze zostac w domu i do przedszkola nie chodzic.Klaudia jak dostanie ospy ale nie musi to w razie co mozemy jechac na wigilie do tesciow.Była moja doktorka dzisiaj i tez powiedziala że jednak fioletem smarowac ospe a nie białymi papkami...

Na mnie seks nie zadziałał jak chciałam przyspieszyć poród, pewnie dlatego że i tak nie miałam orgazmu,,wogóle nie miałam ochoty.Teraz tez nie mam ,choc ostatnio dwa razy pod rzad dałam sie namowic.ale to jakis wybryk natury musiał byc,hormonów:-D:-D:-D:zawstydzona/y:
Piłam nawet to cos, nie pamietam na R chyba, rycyne czy cos.. i tez nic.Tylko połozna mi pomogła na badaniu kontrolnym:tak: sprzatanie i takie tam tez nic.

Co do sprzatania to tez nie robie zadnych wielkich porzadków. kurze zetrę i tyle.Chyba w tym roku kupujemy wielka żywa choinke:tak::tak::tak: w przyszłym tygodniu ubierzemy.Pewnie przed wigilia z jeden dzien,lub dwa;-) w wigilie nie bedzie na to czasu;-)

Tak teraz reklamują ta gęsine,nie pamietam czy jadłam ,ale chce powiedziec R mamie zeby teraz zrobiła to na swiąteczny obiad zamiast kaczki...Wy lubicie?

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja ,u nas tak ciemno od chmur sniegowych ze szok i sypie i sypie

Co do tematu to mnie jak najbardziej seks pomógł ,jak już sie zdecydowałam na ostateczny krok to 4 godziny potem zaczelo sie coś dziać no i nastepnego dnia było po wszystkim :tak: W ogóle az podziw dla Ciebie Ha-NN-aH że chcesz sie jeszcze telepać tyle z tym brzuszkiem ,chyba wiekszosc na końcu ma już dosc ,no ale powody sa wazniejsze;-)
Teraz już tak bym chyba nie panikowala ,w porównaniu Zuza z Cyprianem ,nie wiem czy było to powodem ze Cyprian dlużej noszony i wiekszy ,na pewno byl w dużo lepszej kondycji niż zuzka ,taki żywy silny ,nie bylo problemu z karmieniem ani niczym ,najadl sie i spal a zuzka taka slaba była ciagle plakala

Ja musze sprzątać na ten chrzest i widzicie jak mi to idzie :dry: i jeszcze mały sie obudzil..

Co do tematu to mnie jak najbardziej seks pomógł ,jak już sie zdecydowałam na ostateczny krok to 4 godziny potem zaczelo sie coś dziać no i nastepnego dnia było po wszystkim :tak: W ogóle az podziw dla Ciebie Ha-NN-aH że chcesz sie jeszcze telepać tyle z tym brzuszkiem ,chyba wiekszosc na końcu ma już dosc ,no ale powody sa wazniejsze;-)
..
Wczoraj wieczorem było baraszkowanie, nie mogłam się powstrzymać. Ale jak widać jeszcze tu jestem, więc nic się nie stało. :-)
Jutro czeka mnie ostatnia wizyta u gin, z pomiarem wagi i decyzją czy SN czy CC (w zależności od wielkości dziecka).

Wczoraj wieczorem było baraszkowanie, nie mogłam się powstrzymać. Ale jak widać jeszcze tu jestem, więc nic się nie stało. :-)
Jutro czeka mnie ostatnia wizyta u gin, z pomiarem wagi i decyzją czy SN czy CC (w zależności od wielkości dziecka).

Pozazdroscic ochoty ja wtedy tylko w celach wiadomych sie zdecydowalam.Jutro trzymamy kciuki zeby po twojej mysli było:tak: daj znać
A ja wczoraj też pierwszy raz po porodzie zaliczylam takie prawdziwe z fnalem odpowiednim po zlosciach P. którego rano zostawiłam z dziecmi 4 dzień i pojechalam na zakupy. Chyba musze go czesciej wnerwiac;-)
Trzymam Cypusia wiec sory ze tak mi sie pisze

reklama
witam wieczorowo ufff cały dzien z małym w domu a czuje sie jak bym ogródek przekopała :baffled: , M jeszcze w pracy. U nas totalnie zasypane dzieci nie maja jak wrocic ze szkol do domow na wioski bo autobusy nie jezdza.

Ha-NN-aH o jej :szok: trzymam kciuki

Iwonka wiesz my mamy co roku zywa do sufitu, a poza tym osstatnio nawet w tv mowili ze zywa jest bardziej ekologiczna dlatego ze sztuczna zmienia sie co ok 10 lat i rozklada sie ona przez 500 lat. A zywa moment i uzyznia itd oczywisicie jest ekologiczna jezeli pochodzi z uprawy, hodowili jak to nazwac ? a nie z rezerwatu :dry:
Co do gesiny niewiem czy jadłam pewnie tak, ale niewiem :laugh2:

Sylwia moze to było przekupstwo i blaganie zebys go wiecej tak nie zostawiała :-D:-D ale grunt ze sie oplacilo hehe.

Do góry